Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Μαγειρικό φιάσκο: Οι 2 κινήσεις που κάνουμε όλοι και καταστρέφουν τα μακαρόνια

Αν τις αποφύγετε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο

2 Δεκεμβρίου 2021 17:58
Μαγειρικό φιάσκο: Οι 2 κινήσεις που κάνουμε όλοι και καταστρέφουν τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι πάντοτε ένα αγαπημένο μας πιάτο, καθώς είναι εύκολα, γρήγορα και νόστιμα με μια ωραία σάλτσα, αν και φυσικά χρειάζεται πρώτα να είμαστε προσεκτικοί, προτού τα δοκιμάσουμε.

Δεν αρκεί, δηλαδή, απλά να βράσουμε τα ζυμαρικά, τα οποία έχουν επίσης τους δικούς τους μύθους. Υπάρχουν, μάλιστα, κλασικά λάθη που κάνουμε και δεν τα γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μην έχουν τη γεύση, που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε.

φιάσκο μακαρόνια

Τα... κλασικά λάθη στο μαγείρεμα

Ένα από αυτά τα λάθη, είναι να μη ρίχνουμε αλάτι στο νερό που βράζει στην κατσαρόλα, ή να το ρίχνουμε πολύ νωρίς, με το νερό ακόμη να είναι κρύο. Το σωστό είναι να το ρίχνουμε, όταν το νερό έχει ήδη πάρει μία βράση.

Το άλλο είναι να ρίχνουμε λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα. Καλύτερο είναι να το βάζουμε πάνω από τα μακαρόνια και να ανακατεύουμε, όταν τα έχουμε σουρώσει, ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Εναλλακτικά βάζουμε και βούτυρο.

Η ξύλινη πιρούνα δεν είναι για να ανακατεύεις τα μακαρόνια - Την χρησιμοποιούσες λάθος τόσο καιρό

Υπάρχουν κάποια καθημερινά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε όλοι μας, αλλά το κάνουμε με τον πιο λάθος τρόπο, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι η πιρούνα για τα μακαρόνια.

Αφού ανακαλύψαμε γιατί η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε και την αλήθεια για την ξύλινη πιρούνα. Η χρήση της ξύλινης πιρούνας εκτός από το να ανακατεύεις τα μακαρόνια είναι να την τοποθετείς επάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να πέφτει ο αφρός και να μην βγαίνει έξω.

Βράζετε τα μακαρόνια σας σε κατσαρόλα; Μέγα λάθος

Ήρθε η ώρα να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο τα μακαρόνια σας θα είναι πιο νόστιμα, αλλά και η διαδικασία μαγειρέματος πιο εύκολη και πιο οικονομική…

Αν μέχρι και σήμερα αφιερώνατε κάνα μισάωρο για να ζεστάνετε το νερό στην κατσαρόλα και να βράσετε τα μακαρόνια σας, ήρθε η ώρα να το… πάρετε αλλιώς.

Στο βίντεο θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο και ενέργεια θα εξοικονομήσετε και χρόνο θα γλιτώσετε…

Μακαρόνια στο τηγάνι; Φυσικά, δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε! Και επίσης, σταματήστε να βάζετε βούτυρο, δείτε το γιατί.

Δείτε και το σχετικό βίντεο παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share