Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Σκληρό κρέας στο μαγείρεμα; Το μυστικό κόλπο για να γίνει «λουκούμι» και να λιώνει στο στόμα

Τρομερό tip!

1 Δεκεμβρίου 2021 08:29
Σκληρό κρέας στο μαγείρεμα; Το μυστικό κόλπο για να γίνει «λουκούμι» και να λιώνει στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές το κρέας σκληραίνει κατά το μαγείρεμα, ωστόσο το μυστικό κόλπο για να σας γίνει «λουκούμι» είναι στο να μην αλλάζει η θερμοκρασία της κατσαρόλας!

Γι’ αυτό και όταν προσθέτουμε νερό ή ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, πρέπει να φροντίζουμε να είναι ζεστό. Επιπλέον, για να είναι όσο το δυνατόν πιο μαλακό το κρέας, μπορούμε να το έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο μερικές ώρες πριν το μαγειρέψουμε ή να προσθέσουμε λίγες σταγόνες ξίδι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

σκληρό κρέας λουκούμι

Τι πρέπει πάντα να κάνετε πριν καταψύξετε το κρέας; Το «μυστικό» tip

Υπάρχει ένα tip που πρέπει να ακολουθείς πιστά πριν βάλεις κρέας στην κατάψυξη. Ενώ, κατά καιρούς σας έχουμε δώσει αρκετές συμβουλές για το σωστό πάγωμα, αλλά και ξεπάγωμα των τροφών.

Συνήθως όταν αγοράζεις κρέας ή κιμά από το κρεοπωλείο, που δεν έχεις σκοπό να μαγειρέψεις την ίδια μέρα, τα βάζεις στην κατάψυξη όπως είναι τυλιγμένα με το χαρτί από το κατάστημα ή τα μεταφέρεις σε σακουλάκια τροφίμων. Ως εδώ καλά, αυτό όμως που συχνά παραλείπεις ενώ δεν πρέπει, είναι να τα χωρίζεις σε μερίδες ανάλογα με το φαγητό που θέλεις να φτιάξεις.

Αν για παράδειγμα αγοράσεις 3 κιλά μπριζόλες γιατί ήταν σε προσφορά ή 2 κιλά κιμά γιατί θέλεις να έχεις αποθέματα και για σάλτσα για τα μακαρόνια και για κεφτεδάκια, δεν θα πρέπει να τα βάζεις στην κατάψυξη ως έχουν. Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτό τον τρόπο, είναι να χρειάζονται πολύ χρόνο για να ξεπαγώσουν αλλά και να πρέπει να τα μαγειρέψεις όλα μαζί μετά, γιατί όπως ξέρεις το ξεπαγωμένο κρέας δεν μπαίνει ποτέ ξανά στην κατάψυξη!

Τι θα πρέπει λοιπόν πάντα να κάνεις πριν βάλεις κρέας στην κατάψυξη; Να το χωρίζεις σε μερίδες που ανταποκρίνονται στα φαγητά που θέλεις να φτιάξεις και στα άτομα για τα οποία μαγειρεύεις. Αν δηλαδή θέλεις να μοιράσεις τις μπριζόλες που προορίζονται για καθημερινό τραπέζι, καλό θα ήταν να τις βάλεις σε σακουλάκια ανά δύο, για να ξεπαγώνουν πιο γρήγορα.

TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share