Ψήνετε τα μπιφτέκια σας αμέσως μόλις τα πλάσετε; Σταματήστε το αμέσως!
Προσοχή!
Πόσα λάθη μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα από τα πιο απλά πιάτα της παγκόσμιας γαστρονομίας; Κι όμως, πολλά! Αναφερόμαστε φυσικά στα αγαπημένα όλων μας μπιφτέκια που μπορεί με κάποια λάθη μας να τους στερήσουμε μερική από την υπέροχη γεύση τους, δείτε εδώ πόσο λάθος είναι να προσθέσετε στα μπιφτέκια σας δυόσμο.
Οι περισσότεροι από εμάς ρίχνουμε στον κιμά τα απαραίτητα συστατικά, τα πλάθουμε και αμέσως τα ψήνουμε. Λάθος!
Μετά το πλάσιμο, σειρά έχει η ξεκούραση. Αφήνουμε το μείγμα μας σκεπασμένο στο ψυγείο για να αναπτυχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα, τουλάχιστον για μισή ώρα. Επιπλέον, το μείγμα θα σφίξει και θα πλάθεται ευκολότερα. Μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα αποβραδίς και να το αφήσουμε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε ένα αφράτο μπιφτέκι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!
Ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με φρυγανιά η γαλέτα; Να γιατί πρέπει να το σταματήσετε!
Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά, εύκολα και ταυτόχρονα γευστικά γεύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια τόσο απλή παρασκευή δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Κάθε νοικοκυρά και κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει έχει μια δική του γνώμη και μια δική του συμβουλή να δώσει. Τι λένε όμως οι μεγαλύτεροι σεφ για αυτό;
Το βασικότερο υλικό πέραν του κιμά για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Πολλοί για χάρη ευκολίας και για να γλιτώσετε χρόνο χρησιμοποιείτε γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά. Λάθος. Μέγιστο λάθος!
Ο λόγος; Η περιβόητη υγρασία που αναζητάμε στο μπιφτέκια και το να είναι αφράτο απλά, εξαφανίζονται. Μη βιαστείτε να λύσετε το πρόβλημα σας με τριμμένη ντομάτα, δείτε εδώ ακόμη ένα λάθος.
Αν λοιπόν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγουν ζουμερά και αφράτα, χαραμίστε λίγο παραπάνω χρόνο και μουσκέψτε λίγο ψωμί. Ζυμώνοντας τα και ακόμη περισσότερο τρώγοντας τα θα δείτε τεράστια διαφορά.