Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βαρέθηκες να πηγαίνεις στα ίδια; 3+1 εναλλακτικά μαγαζιά στην Αθήνα που θα σε συναρπάσουν

Μία επίσκεψη θα σε πείσει!

25 Νοεμβρίου 2021 16:06
Βαρέθηκες να πηγαίνεις στα ίδια; 3+1 εναλλακτικά μαγαζιά στην Αθήνα που θα σε συναρπάσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαρέθηκες να πηγαίνεις στα ίδια μαγαζιά και θέλεις να δοκιμάσεις καινούργια μέρη και διαφορετικές γεύσεις; Ευτυχώς, η Αθήνα σου προσφέρει τη δυνατότητα αμέτρητων και διαφορετικών επιλογών. Μάλιστα, για να μην παιδεύεσαι παρακάτω έχουμε μερικές προτάσεις για εσένα. Με την ευκαιρία δες εδώ 5 vegan στέκια στο κέντρο της Αθήνας.

Urban Garden Bar, Λεπενιώτου 19, Ψυρρή

Το Urban Garden Bar είναι μία κουκλίστικη αυλή, με ζωγραφιές στους τείχους, πανδαισία χρωμάτων, ζωντάνια και τέλεια vibes που θυμίζουν Λατινική Αμερική. Η ζεστή ατμόσφαιρα, τα φωτάκια που στολίζουν το χώρο και τα θερμά χρώματα που κυριαρχούν στη διακόσμηση, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς το ποτό του κάτω από τον έναστρο ουρανό της πρωτεύουσας.

Spiti mas, Ναυάρχου Αποστόλη 10, Ψυρρή

Στο Spiti mas στου Ψυρρή μπορείτε να δουλέψετε, να διαβάσετε με την ησυχία σας ένα βιβλίο, να φάτε ένα burger με αφράτο ψωμάκι και ζουμερό μπιφτέκι και μετά, να κοιμηθείτε. Η αλήθεια είναι ότι μπαίνοντας μέσα σε αυτό το μαγαζί θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Ένα μαγαζί που όμοιο του δεν έχεις δει.

 3 + 1 εναλλακτικά μαγαζιά που θα σε συναρπάσουν

Zuka Athens, Αμερικής 6, Αθήνα

Το θρυλικό Kahlua ανανεώθηκε πλήρως και τη θέση του έχει πάρει ένα νέο εστιατόριο που σερβίρει πανασιατικά πιάτα, ενώ μπορείτε να απολαύσετε ιδιαίτερα cocktails.

Στον κατάλογο θα βρείτε από ορεκτικά μεταξύ άλλων endamame -θα βρείτε και την πιο spicy εκδοχή τους-, duck sui mai (πάπια με σχοινόπρασο), vietnamese cha gio (τηγανιτά springs rolls ρυζιού), σαλάτες, sushi. Από τα κυρίως θα βρείτε σολομό με πουρέ πράσινων φασολιών και rib eye yakiniku (κοπή ταλιάτας με καλαμπόκι sashα, ενώ από τις κλασσικές επιλογές του μενού είναι το Pad Thai με γαρίδα, κοτόπουλο και χοιρινό. Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε signature ποτά και ιδιαίτερα cocktails σε ένα προσεγμένο περιβάλλον.

Artisanal, Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Ο εσωτερικός χώρος του bar restaurant που βρίσκεται στην Κηφισιά θα σας μεταφέρει στο Παρίσι, καθώς οι αντίκες που υπάρχουν έχουν έρθει από τη γαλλική πρωτεύουσα. Από το 2014 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη γαστυρονομία του, τα cocktails αλλά και τον προσεγμένο χώρο. Τόσο η δημιουργική κουζίνα του βραβευμένου σεφ -από τις φετινές προτάσεις ξεχωρίζει το παστίτσιο με πρόβειο κρέας, όσο και τα ιδιαίτερα cocktails κάνουν το Artisanal μια ιδανική έξοδο. Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται πλέον από τον διακριτό μεσογειακό της προσανατολισμό με σαφείς αναφορές στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Τον κατάλογο του bar επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος όπου έχει καταφέρει να αποσπάσει ξαιρετικές κριτικές και δύο βραβεία.

ΒΟΟ, Λεπενιώτου 22, Αθήνα

Ένα πολύ ιδιαίτερο καφέ στο κέντρο της Αθήνας, με διακόσμηση που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί.

Πολλά από τα Signature Cocktails του BOO εμπνέονται από τις φόρμες τις φύσης και επιδιώκουν να την εκπροσωπήσουν στην πιο αγνή της μορφή, πολύχρωμη, μυρωδάτη, ακανόνιστη και ασύμμετρη. Μάλιστα, σερβίρουν και πολύ νόστιμη ζεστή σοκολάτα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share