Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ξεπλένετε τα μακαρόνια σας με κρύο νερό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Δώστε βάση!

25 Νοεμβρίου 2021 09:59
Ξεπλένετε τα μακαρόνια σας με κρύο νερό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους καθώς είναι γρήγορο έχεις πολλές επιλογές για να το συνοδεύσεις και πάντα θα είναι νόστιμο. Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα που το κάνουν οι περισσότεροι είναι να ρίχνουμε τα μακαρόνια απευθείας σε ζεστό νερό από το βραστήρα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Για ένα περίεργο λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε συνηθίσει αφού βράσουν τα μακαρόνια να τα σουρώνουμε και να τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ο πιο προφανής λόγος είναι για να τα κρυώσουμε αλλά ουσιαστικά όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλά καταστρέφει και το γεύμα σας.

μακαρόνια ξέπλυμα νερό

Το κρύο νερό είναι αυτό που θα κάνει τα μακαρόνια σας να χάσουν τη γεύση και το άμυλο τους και παράλληλα, μόλις τα σερβίρετε θα παρατηρήσετε πως η σάλτσα δεν θα "κολλάει" πάνω στα ζυμαρικά σας. Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή την "κακή συνήθεια";

Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια σας με βούτυρο; Σταματήστε το αμέσως!

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει σχεδόν μηχανικά πλέον μετά το σούρωμα των μακαρονιών να "καίμε" στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και εκεί να ρίχνουμε τα μακαρόνια. Λάθος! Γιατί όμως μπορεί να αποτελεί λάθος μια τόσο απλή πράξη; Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε μαγειρεύοντας μακαρόνια, δείτε εδώ πώς τόσο καιρό βάζετε λάθος το αλάτι στα μακαρόνια σας.

Τσιγαρίζοντας λοιπόν τα μακαρόνια σας σε καμένο βούτυρο το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα μακαρόνια σας να "λασπώσουν" και όλα τα λιπαρά να πάνε κατευθείαν στο στομάχι σας.

μακαρόνια

Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί για καμμένα βούτυρο να ρίξετε λίγο ωμό λάδι από πάνω του οποίου τα οφέλη είναι ευεργετικά και παράλληλα τα λιπαρά του ελάχιστα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share