Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αφήνετε τα μακαρόνια να βράζουν χωρίς να ανακατεύετε; Τεράστιο λάθος!

Πρέπει να ανακατεύετε αλλιώς...

16 Νοεμβρίου 2021 15:21
Αφήνετε τα μακαρόνια να βράζουν χωρίς να ανακατεύετε; Τεράστιο λάθος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό και επιχειρούμε πάντοτε να βρίσκουμε τον καλύτερο τρόπο, ώστε να πετύχουμε ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα, καθώς δεν υπάρχει ίσως τίποτα πιο νόστιμο στον κόσμο από μια υπέροχη μακαρονάδα.

Πολλές φορές, όμως, υποπίπτουμε σε λάθη, τα οποία μπορεί να στοιχίσουν και το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό, που επιθυμούμε, αναζητώντας να μάθουμε το τι μπορεί να μην έχουμε κάνει σωστά, παρότι πρόκειται για μια σχετικά εύκολη διαδικασία.

Βράσιμο μακαρονιών και λάθος στο ανακάτεμα

Ανακατέψτε τα αλλιώς...

Ένα από αυτά τα λάθη, όπως κι εκείνο με το κάψιμο σε λάδι, συμβαίνει τη στιγμή, όπου μαγειρεύετε τα ζυμαρικά και δεν αφορά τίποτα από το ότι μπορεί ενδεχομένως να μη θεωρείτε αναγκαίο να τα ανακατέψετε ιδιαίτερα, αφού σε δέκα λεπτά θα είναι έτοιμα.

Αυτό είναι και το λάθος. Καλό είναι όταν τα ρίξετε, να τα ανακατεύεται για περίπου ένα λεπτό συνεχόμενα, ώστε να αποφύγετε να κολλήσουν. Συνεχίστε σταδιακά το ανακάτεμα καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Επίσης ρίξτε τα μακαρόνια στο νερό μόλις έχει βράσει, όταν δηλαδή κοχλάζει. Αν τα ρίξετε νωρίτερα επειδή… βιάζεστε θα κολλήσουν και θα γίνουν πολύ μαλακά.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share