Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Οι Ιταλοί ξέρουν καλύτερα: Το καλύτερο κόλπο για τα πιο νόστιμα μακαρόνια

Θα τρελαθείτε!

15 Νοεμβρίου 2021 13:16
Οι Ιταλοί ξέρουν καλύτερα: Το καλύτερο κόλπο για τα πιο νόστιμα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Ιταλοί είναι οι... πιο μεγάλοι μάστορες της μακαρονάδας και γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας, πώς να σερβίρεις τα τέλεια ζυμαρικά με μια σάλτσα ανεπανάληπτη.

Πολλά είναι, άλλωστε, τα μυστικά γύρω από μια επιτυχημένη μακαρονάδα. Μπορεί να είναι απλά και εύκολη στο μαγείρεμα, ωστόσο, χρειάζονται ορισμένα κόλπα ακόμη, ώστε να πετύχουν σε απόλυτο βαθμό και να σας προσφέρουν μια υπέροχη γευστική εμπειρία, αποφεύγοντας παράλληλα κάποια μοιραία λάθη.

Κόλπο για τα μακαρόνια από τους Ιταλούς

Έτσι θα «απογειώσεις» τη σάλτσα σου για τα μακαρόνια

Όταν φτιάχνετε μακαρόνια με σάλτσα (οποιαδήποτε σάλτσα), λίγο πριν στραγγίξετε τα μακαρόνια, αφαιρέστε ένα μέρος του νερού στο οποίο βράζουν (περίπου 1/4 ή 1/3 κούπας). Όταν τα ρίξετε ξανά στην κατσαρόλα και τα αναμείξετε με τη σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό.

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τη σάλτσα να ενσωματωθεί στην εντέλεια με τα ζυμαρικά, καθώς το άμυλο στο νερό θα δώσει όγκο στη σάλτσα και μια κρεμώδη υφή. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η λεπτομέρεια κάνει όλη τη διαφορά. Αν δεν ξέρουν οι Ιταλοί, άλλωστε, να φτιάχνουν άψογες μακαρονάδες, τότε ποιος;

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share