Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μυστικό για να μην είναι πικρός ο σκέτος καφές

Οι ειδικοί μας δίνουν τη λύση

9 Νοεμβρίου 2021 01:11
Το μυστικό για να μην είναι πικρός ο σκέτος καφές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλεις να μειώσεις την ζάχαρη στον καφέ σου; Ή ακόμα και να την κόψεις εντελώς χωρίς να είναι πικρός; Οι ειδικοί μας έχουν την λύση!

Το μυστικό λοιπόν, για να μην είναι πικρός ο καφές σας, είναι να προσθέσετε στο φλιτζάνι σας ένα κόκκο.. αλάτι.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, το μυστικό όμως αποκαλύφθηκε από μία παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό Nature.

Η μελέτη

Στα πλαίσια της μελέτης, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν και αξιολόγησαν διάφορα διαλύματα, συμπεριλαμβανομένου πικρού με αλάτι, γλυκού με πικρού και αλατιού αναμεμειγμένο με γλυκό και πικρό.

Έπειτα από τις δοκιμές οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αλάτι ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό στην μείωση της πικρής γεύσης συγκριτικά με το γλυκό διάλυμα με ζάχαρη. Το αλάτι ενίσχυσε επίσης την αντίληψη της συνολικής γλυκύτητας στο αλάτι, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μάλιστα, εκτός από το ότι εμποδίζει τις πικρές γεύσεις, ενισχύει επίσης τη γεύση του καφέ σας γενικά.

Κόκκος αλατιού

Πώς θα κάνετε τον καφέ λιγότερο πικρό

Οι ειδικοί μας εξηγούν ότι ελάχιστο αλάτι, ένας ή δύο κόκκοι, είναι αρκετοί για να καταστείλουν τους υποδοχείς στη γλώσσα σας που συνήθως προειδοποιούσαν τον εγκέφαλό σας για την πικρή γεύση. Η ικανότητά μας να γευόμαστε σχετίζεται με την επιβίωσή μας ως είδος: το πικρό σηματοδοτεί ότι κάτι είναι πιθανό να είναι δηλητηριώδες, μας εξηγούν οι ειδικοί.

Η «επιστήμη» πίσω από το κόλπο έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αλάτι συνδέεται με τους γευστικούς υποδοχείς και εμποδίζει τις πικρές ενώσεις να συνδεθούν με τους υποδοχείς της πικρής γεύσης. Η καταστολή αυτού του σήματος σάς επιτρέπει επίσης να γεύεστε καλύτερα και να απολαύσετε τις άλλες γεύσεις που σχετίζονται με τον καφέ.

Όταν χρησιμοποιείτε αλάτι στον καφέ σας για να αποκλείσετε την πικρία, το κλειδί είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία για τον ουρανίσκο σας.

Ξεκινήστε προσθέτοντας λίγο αλάτι στο φλιτζάνι σας, ανακατεύοντάς το και μετά δοκιμάζοντας. Εάν η πικρία δεν έχει εξαφανιστεί, συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να εξασθενίσει.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share