Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Το απλό κόλπο των Ιταλών που «απογειώνει» τα μακαρόνια με κάθε σάλτσα

Θα ξετρελαθείτε!

30 Οκτωβρίου 2021 07:58
Το απλό κόλπο των Ιταλών που «απογειώνει» τα μακαρόνια με κάθε σάλτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο πιάτι πολλών και, φυσικά, η ευκολία στο μαγείρεμά τους είναι ένας λόγος παραπάνω για να τα προτιμήσουμε, με όποια σάλτσα κι αν τα φτιάξουμε.

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα, αλλά φυσικά χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος, ώστε να τα γευτείτε στον απόλυτο βαθμό, αν και πρέπει να προσέξουμε ένα συγκεκριμένο μεγάλο λάθος στο βράσιμο.

Έτσι θα «δέσετε» ωραία τα μακαρόνια με τη σάλτσα

Οι Ιταλοί είναι οι... απόλυτοι άρχοντες του ζυμαρικού και γνωρίζουν κάθε κόλπο για να βράσουν τα μακαρόνια σωστά, με ένα εξ αυτών να αφορά το μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα, στο οποίο πρέπει να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή.

Πριν σερβίρετε, λοιπόν, υπολογίστε 1-2 λεπτά λιγότερο βράσιμο και τελειώστε το βρασμό των ζυμαρικών μέσα στη σάλτσα. Η γεύση αλλά και η υφή είναι καλύτερες έτσι.

Μακαρόνια κόλπο για τη σάλτσα

Κρατήστε πάντα λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια που είναι πλούσιο σε άμυλο, ώστε να ελέγξετε την πυκνότητα της σάλτσας σας. Αν θέλετε πιο ζουμερή μακαρονάδα προσθέστε στο τέλος μέσα στη σάλτσα λίγο από αυτό το καυτό νερό των ζυμαρικών. Αν πάλι θέλετε να δέσετε μια σάλτσα, ρίξτε λίγο από αυτό το νερό για να πυκνώσει με το άμυλο του μακαρονιού.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share