Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μυστικό για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο - Δοκιμάστε το

Ποιο είναι;

16 Οκτωβρίου 2021 18:08
Το μυστικό για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο - Δοκιμάστε το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρήκαμε το μυστικό συστατικό για να κάνετε το κοτόπουλο σας πιο τραγανό από ποτέ. Μετά από αυτή την συνταγή θα αλλάξετε τρόπο που μαγειρεύετε.

Αν το τηγανητό κοτόπουλο δεν είναι τραγανό, δεν έχει κανένα νόημα, γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή με εγγυημένα αποτελέσματα. Να προσέχετε όμως το κοτόπουλο να μην έχει αυτήν εδώ την εμφάνιση, γιατί υπάρχει ένας κρυφός κίνδυνος.

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κόψτε το σε 8 κομμάτια αν το πάρετε ολόκληρο)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι πουρέ σε σκόνη
  • 1 κουτάλι αλάτι
  • 1 κουτάλι μυρωδικά της επιλογής σας
  • 1/2 κουτάλι πιπέρι
  • 1/2 κουτάλι σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτάλι κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • λάδι για το τηγάνισμα

Το λάδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο τραγανό θα βγει το κοτόπουλο. Χρησιμοποιήστε λάδι που έχετε τηγανίσει κάτι άλλο προηγουμένως και απλά προσθέστε λίγο επιπλέον. Και φυσικά το μυστικό δεν είναι άλλο από τον πουρέ σε σκόνη!

Λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο: Τι σημαίνουν - Τι να προσέχετε

Το κοτόπουλο είναι ένα από πιο δημοφιλή ήδη κρέατος σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, πολλοί επιλέγουν να τρώνε μόνο κοτόπουλο και καθόλου κόκκινο κρέας, επειδή πιστεύουν, ότι είναι πιο υγιεινό. Επίσης, δεν είναι λίγες οι νοικοκυρές που πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, όπως κάνουν και μετά άλλα κρέατα. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που πρέπει να το σταματήσουν.

Αλλά η αλήθεια με το κοτόπουλο είναι κάπως διαφορετική. Ως αποτέλεσμα των διαρκώς μεταβαλλόμενων πρακτικών στην πτηνοτροφία, αποδεικνύεται ότι το κοτόπουλο δεν είναι πλέον τόσο καλό για την υγεία μας, όσο ήταν κάποτε.

Ένα νέο βίντεο από την Compassion in World Farming έχει κυκλοφορήσει, με στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τις “άσπρες ραβδώσεις” στην σάρκα του φρέσκου κοτόπουλου.

Βάζει σε μια σακούλα γιαούρτι, μπαχαρικά και κοτόπουλο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Το μαρινάρισμα είναι το βασικότερο όσον αφορά το κρέας ή το κοτόπουλο γι' αυτό και πρέπει να της δίνουμε παραπάνω από την πρέπουσα σημασία γιατί είναι αυτή που θα δώσε γεύση στο φαγητό μας. Μια συνηθισμένη μαρινάδα περιέχει μπαχαρικά ελαιόλαδο ίσως μουστάρδα ή κάποιο αλκοολούχο ποτέ! Ξεχάστε λοιπόν αυτά που ξέρατε και δώστε βάση στην παρακάτω μαγική συνταγή με βάση το γιαούρτι!

Είναι απλό και γευστικό! Προσθέτετε σε μια σακούλα τροφίμων ένα κεσεδάκι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας όπως πάπρικα, ρίγανη, κάρυ ή ότι άλλο εσείς προτιμάτε, βάζετε στη σακούλα το κρέας ή το κοτόπουλο που θέλετε να μαγειρέψετε και κουνώντας τη σακούλα η γιαουρτένια μαρινάδα σας καλύπτει το βασικό σας υλικό. Το μόνο που έμεινε είναι το ψήσιμο!

Τόσο απλό, τόσο γευστικό και χωρίς να λερώσετε ένα σωρό σκεύη!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και μερικές ακόμη χρήσεις του γιαουρτιού στο βίντεο που ακολουθεί:

Κι αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου, ρίξτε μια ματιά στη λαχταριστή αυτή συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share