Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο λόγος που πρέπει να αφαιρείς τα σπόρια από τις ντομάτες στις σαλάτες

Προσοχή!

28 Σεπτεμβρίου 2021 18:49
Ο λόγος που πρέπει να αφαιρείς τα σπόρια από τις ντομάτες στις σαλάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μυστικό για τις ντομάτες, το συστατικό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο μαγείρεμα, που να μην το ξέρουμε; Και όμως υπάρχει. Και μιας και μιλάμε για ντομάτες, δείτε εδώ για ποιο λόγο έχει χαρακτηριστεί ως "φρούτο του Σατανά".

Εύκολα όλοι στη μαγειρική προσπερνάμε τα... σπόρια της ντομάτας, πιστεύοντας ότι δεν έχει καμία διαφορά το αν θα τα προσθέσουμε ή θα τα αφαιρέσουμε από το φαγητό μας. Και όμως έχει... Για αυτό και παρακάτω σου δίνουμε τις χρήσιμες συμβουλές για το πού πρέπει και που δεν πρέπει να βγάζεις τα σπόρια από τη ντομάτα.

ντομάτα σπόρια σαλάτα

Κράτησέ τα:

Μην αφαιρέσεις τα σπόρια αν φτιάχνεις σούπες ή κάποια σάλτσα, καθώς αυτά θα δώσουν άλλη διάσταση στο φαγητό σου και θα του χαρίσουν μία ελαφριά, γλυκιά γεύση.

Αφαίρεσέ τα:

Αν φτιάχνεις σαλάτα, ομελέτα ή φαγητό κατσαρόλας, τότε καλό θα ήταν να αφαιρέσεις τους σπόρους. Μπορεί να κάνει το φαγητό σου πιο νερουλό, ενώ στη σαλάτα σου θα κάνει το μαρούλι να μαραθεί.

Κόβει μια ντομάτα σε φέτες και τις καλύπτει με χώμα - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Οι ντομάτες είναι ένα αγαπημένο λαχανικό που χρησιμοποιείται τόσο σε σαλάτες όσο και σε πολλά άλλα φαγητά. Δεν θα ήταν όμως υπέροχο αν μπορούσατε να φυτέψετε τις δικές σας ντομάτες στο σπίτι σας; Βέβαια, μην ξεχνάμε πως μια ντομάτα μπορεί να φυτρώσει στα πιο απίθανα μέρη, δείτε εδώ τι συνάντησε ένας τουρίστας.

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς τον πιο απλό τρόπο για να φυτέψετε ντομάτες στο σπίτι σας χωρίς καν να χρειαστείτε κάποιον ειδικό σπόρο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο χώμα και μια ντομάτα. Καλύψτε τον πάτο μιας γλάστρας με χώμα, βάλτε από πάνω φέτες ντομάτας και καλύψτε και αυτές με χώμα. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχετε τη δική σας ντοματιά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μικρά tips στο παρακάτω βίντεο:

Αγόρασε αυτή τη ντομάτα από το σούπερ μάρκετ - 2 μέρες μετά είδε να βγαίνει από μέσα...

Όταν αυτή η γυναίκα επισκέφθηκε το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει λαχανικά και συγκεκριμένα ντομάτες σίγουρα δεν περίμενε πως λίγο καιρό μετά θα γινόταν viral. Τι συνέβη όμως;

Ο χρήστης του Facebook ανέβασε αυτή τη φωτογραφία και προκάλεσε... χαμό! Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια φωτογραφία από μια ντομάτα προκαλεί χαμό στο διαδίκτυο, δείτε εδώ τι βρήκε ένας άλλος άντρας μέσα σε μια ντομάτα.

Συγκεκριμένα έγραψε…

Ντομάτες που αγόρασα από γωστή αλυσίδα Super Market πριν από πέντε μέρες περίπου…Κράτησα μία για να την φωτογραφίσω και τις υπόλοιπες φυσικά τις πέταξα…Αυτό, δεν το είχα ξαναδεί…..Γνωρίζει κάποιος γιατί έβγαλαν… φύτρες;;;

Η απάντηση είναι ότι η ντομάτα αυτή ούτε ορμόνες έχει ούτε τερατογένηση έγινε.

Έχει μείνει πάρα πολλές μέρες σε ψυγείο με μεγάλη υγρασία. Κόπηκε άγουρη και μέχρι να φτάσει στην κατανάλωση μπορεί να έχουν περάσει και 20 μέρες στο ψυγείο. Η ίδια η φύση λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο
Ένας σπόρος για να καταλάβει το βιολογικό του χρόνο πρέπει να περάσει από το χειμώνα και να φτάσει στην άνοιξη… Να καταλάβει αλλαγή θερμοκρασίας όταν ο σπόρος από χαμηλές θερμοκρασίες έρθει σε επαφή με μεγαλύτερες ξυπνάει

Αυτό έγινε και εδώ!

Η ντομάτα κόπηκε και έμεινε πολύ καιρό στα ψυγεία, βγήκε για να μπει στον πάγκο και να πωληθεί και αυτό ξύπνησε τους σπόρους

Οι φύτρες ενεργοποιήθηκαν και έτσι λίγες μέρες μετά… Έχουμε αυτό το αποτέλεσμα! Αν δείτε σπόρους κακό δεν είναι αλλά δύσκολα το λαχανικό ή το φρούτο θα έχει καλή γεύση αφού θα είναι…Τόσο μπαγιάτικο που δε φαντάζεσαι!

Δείτε εδώ την ανάρτησή της:

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share