Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζετε μοσχοκάρυδο στον κιμά σας; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

27 Σεπτεμβρίου 2021 22:23
Βάζετε μοσχοκάρυδο στον κιμά σας; Σταματήστε το αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα πιάτο αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους και ο κοκκινιστός κιμάς έχει πάρα πολλές παραλλαγές. Υπάρχουν όμως και πολλά λάθη που μπορείς να κάνεις σε ένα τέτοιο πιάτο. Η πιο παραδοσιακή του εκδοχή περιέχει μοσχοκάρυδο και κανέλα. Κι όμως αυτό είναι λάθος. Ακόμη ένα λάθος που μπορεί να κάνουμε στον κιμά είναι να βάλουμε τριμμένη ντομάτα στα μπιφτέκια, δείτε εδώ το λόγο.

Γιατί όμως μπορεί να είναι λάθος να βάλεις μοσχοκάρυδο; Το μοσχοκάρυδο είναι ένα μπαχαρικό με έντονη γεύση και άρωμα και πολλές φορές δίνει στα φαγητά μας μια ελαφριά πικρή γεύση. Ρίχνοντας λοιπόν μοσχοκάρυδο η κόκκινη σάλτσα σας δεν θα έχει την επιθυμητή γεύση και η ντομάτα θα χάσει όλη της τη γεύση. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μια γευστική μακαρονάδα κάντε την όσο πιο απλά μπορείτε βάζοντας μόνο τα βασικά μπαχαρικά στον κιμά σας.

μακαρόνια με κιμά

Βάζετε δυόσμο στα μπιφτέκια σας; Να γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο να μην ξαναβάλετε τριμμένη ντομάτα στα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από μπαχαρικά στα μπιφτέκια τους να βάζουν και μυρωδικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

μπιφτέκια

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μυρωδικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με φρυγανιά η γαλέτα; Να γιατί πρέπει να το σταματήσετε!

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο απλά, εύκολα και ταυτόχρονα γευστικά γεύματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια τόσο απλή παρασκευή δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Κάθε νοικοκυρά και κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία να μαγειρέψει έχει μια δική του γνώμη και μια δική του συμβουλή να δώσει. Τι λένε όμως οι μεγαλύτεροι σεφ για αυτό;

Το βασικότερο υλικό πέραν του κιμά για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Πολλοί για χάρη ευκολίας και για να γλιτώσετε χρόνο χρησιμοποιείτε γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά. Λάθος. Μέγιστο λάθος!

μπιφτεκια

Ο λόγος; Η περιβόητη υγρασία που αναζητάμε στο μπιφτέκια και το να είναι αφράτο απλά, εξαφανίζονται. Μη βιαστείτε να λύσετε το πρόβλημα σας με τριμμένη ντομάτα, δείτε εδώ ακόμη ένα λάθος.

Αν λοιπόν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγουν ζουμερά και αφράτα, χαραμίστε λίγο παραπάνω χρόνο και μουσκέψτε λίγο ψωμί. Ζυμώνοντας τα και ακόμη περισσότερο τρώγοντας τα θα δείτε τεράστια διαφορά.

TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share