Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νηστίσιμο ελαφρύ γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Πεντανόστιμο!

13 Σεπτεμβρίου 2021 10:19
Νηστίσιμο ελαφρύ γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τo Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια υπέροχη συνταγή για γλυκό ψυγείου! Σας έχουμε λοιπόν νηστίσιμο ελαφρύ γλυκό ψυγείου με φρυγανιές. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε δροσερό γλυκό ψυγείου τριπλής σοκολάτας!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 5 κουταλιες κακαο
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα (125 γρ.)
  • 1 πακέτο διπλό φρυγανιές
  • νηστισιμη κρεμα γαλακτος(500 γρ.)
  • 5 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη άχνη
  • 1 σακουλάκι τρούφα υγείας

Χτυπάμε στο μίξερ τη κρεμα γαλακτος με την άχνη ζάχαρη. Οταν πήξει τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κατόπιν βάζουμε το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε λίγο από το μίγμα αυτό κάθε φορά και βουτάμε μια μια τις φρυγανιές. Τοποθετούμε τις μισές φρυγανιές στη βάση του τάπερ ή σε ταψί. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από τη μισή κρέμα που έχουμε στο ψυγείο. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε πάλι φρυγανιές βουτηγμένες στο κακάο και πάλι από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες να παγώσει.
Πριν το σερβίρουμε καλύπτουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και τρούφα.

Πανακότα με γεύση βανίλια: Δροσερό, απλό και με λίγες θερμίδες

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνδέσει τη λέξη «γλυκό» με τη λέξη «ενοχές». Μάλιστα, το συναίσθημα είναι ευθέως ανάλογο της καλοκαιρίας. Εμείς βρήκαμε το γλυκό που καταρρίπτει τα δεδομένα.

Πανακότα με γεύση βανίλια και επικάλυψη μελιού ή αλλιώς ο σύμμαχός σας στον αγώνα για ένα πιο αδύνατο «αύριο», αλλά χωρίς πολλές στερήσεις. Εναλλακτικά σου προτείνουμε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ελάχιστες θερμίδες!

Εύκολο, νοστιμότατο, δροσερό σαν βουτιά μετά από 2 ώρες περπάτημα στον καύσωνα και ελαφρύ. Τη στιγμή που μια μερίδα πανακότα (128γρ.) έχει 470 θερμίδες, η συγκεκριμένη εκδοχή (την οποία βρήκαμε deliciousmagazine.co.uk) ρίχνει τις θερμίδες στις 95.

Φτάνει όμως με τα λόγια, ας περάσουμε στην απόλαυση.

Θα χρειαστείτε:

  • 100ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 175 ml ξινόγαλα
  • 1/2 κ.γ. πάστα από ένα κλωναράκι βανίλιας
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • Ηλιέλαιο για το λάδωμα του ταψιού

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη άχνη. Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και, μετά από πέντε λεπτά, στραγγίστε την ώστε να φύγει το περισσευούμενο νερό. Αποσύρετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέστε σε αυτό τη ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι, το ξινόγαλα και τις βανίλλες και ανακατέψτε ελαφρώς.
2. Λαδώστε (με λίγο ηλιέλαιο) 4 μικρές φόρμες και μοιράστε σε αυτές το μίγμα γάλακτος. Τοποθετήστε τις πάνω σε ένα δίσκο, καλύψτε την επιφάνεια τους με ελαφρώς λαδωμένο με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
3. Για να τα ξεφορμάρετε πιο εύκολα, βουτήξτε τις φόρμες -προσεκτικά- μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Τip: Αν θέλετε, για περισσότερο γλυκιά γεύση, μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγο μέλι.

 Πανακότα με γεύση βανίλια

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share