Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τεράστια απάτη με το κρέας! Δείτε πως μας πουλάνε τα υπολείμματα για μπριζόλες!

Συναγερμός στην αγορά!

7 Σεπτεμβρίου 2021 14:38
Τεράστια απάτη με το κρέας! Δείτε πως μας πουλάνε τα υπολείμματα για μπριζόλες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μόλις δείτε την αποκάλυψη στο βίντεο που ακολουθεί, θα το ξανασκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν παραγγείλετε κρέας σε κάποιο εστιατόριο…

Όπως σίγουρα θα έχετε διαβάσει, υπάρχουν κάποιες πολύ ανησυχητικές - και μερικές φορές αηδιαστικές αποκαλύψεις όσον αφορά τη βιομηχανία κρέατος. Πέρα όμως από αυτές, πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα και άλλο ένα καλά -μέχρι πρόσφατα- κρυμμένο μυστικό: το “Meat Glue Secret“.

Ο Greg από το Ballistic BBQ αποφάσισε να φτιάξει το παρακάτω βίντεο για να μας δείξει τι βάζουμε εν άγνοιά μας στο σώμα, τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας.

Η μπριζόλα που θα δείτε μαγειρεύεται με την τεχνική “meat glue”, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλά εστιατόρια. Στην ουσία, το φιλέ μινιόν κατασκευάζεται τεχνητά από όλα τα αποφάγια κρέατος του εστιατορίου (εξ ου και το όνομα της τεχνικής – δηλαδή “κολλάνε” τα αποφάγια μεταξύ τους), χωρίς φυσικά να αποκαλύπτεται αυτό στον πελάτη.

Η τρανσγλουταμινάση (ή αλλιώς “κόλλα κρέατος”) είναι μια λευκή σκόνη που πωλείται με το κιλό, με την οποία κομμάτια από βοδινό, αρνί, κοτόπουλο, ακόμη και ψάρι, “κολλάνε” μεταξύ τους έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μοιάζει με ένα συμπαγές κομμάτι κρέατος (ή ψαριού).

Σαν να είναι... φρέσκο: Έτσι θα ξαναζεστάνετε σωστά το κρέας για να παραμείνει πεντανόστιμο

Το φαγητό που μας απομένει, όταν έχουμε φάει, είναι... κρίμα να το πετάμε, ειδικά όταν πρόκειται για ένα κρέας, που μπορεί να συντηρηθεί, έχοντας μέχρι και θεραπευτική ικανότητα. Πώς μπορούμε, όμως, να το ξαναζεστάνουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμείνει νόστιμο;

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην σας ξεραθεί το κρέας. Αρχικά βάλτε το κρέας σε ένα ταψί στον φούρνο και ζέστανε το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Εναλλακτικά, αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε φούρνο, βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζέστανε το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.

Κρέας σωστό ζέσταμα

Προσοχή στο κόκκινο κρέας για την υγεία

Βόμβα για την υγεία είναι, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος (μπέικον, χοιρομέρι, αλλαντικά, λουκάνικα) καθώς αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά 20%. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα οι ερευνητές ανέλυσαν όσες μελέτες έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα για τη σχέση του κατεργασμένου κρέατος με την καρδιακή υγεία.

Οι επιστήμονες απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να περιορίσει, τουλάχιστον κατά τρία τέταρτα, τέτοια τρόφιμα από τη διατροφή του ή να τα εξαλείψει ολοκληρωτικά, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Ακόμα και 50 γραμμάρια κατεργασμένου κρέατος αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 18% εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αλάτι και κορεσμένα λίπη. Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου υποδιπλασιάζεται (9%) όταν πρόκειται για ακατέργαστο κόκκινο κρέας (βοδινό, χοιρινό και αρνί), ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και καρδιακών νοσημάτων.

Η δρ Ανίκα Κνούπελ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τονίζει ότι «η παραγωγή κρέατος συμβάλλει στην εκπομπή των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να μειώσουμε την παραγωγή και κατανάλωσή του για να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, όμως, η μείωση του κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος έχει σημαντικά οφέλη για την καρδιακή μας υγεία».

Η δρ Κνούπελ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιο είναι ένα «ασφαλές» όριο ακίνδυνης κατανάλωσης αυτών των ειδών. Ετσι, η καλύτερη σύσταση είναι να τρώμε όσο λιγότερο κόκκινο κρέας μπορούμε, όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Παρότι η έρευνα δεν κατάφερε να βρει την αιτιώδη σχέση μεταξύ κόκκινου κρέατος και καρδιοπάθειας, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπών αυξάνει τη λεγόμενη κακή χοληστερίνη (LDL) και οι υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού την υπέρταση. Αμφότεροι είναι παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Προηγούμενη έρευνα των επιστημόνων της Οξφόρδης είχε δείξει ότι ακόμα και η μέση κατανάλωση κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των εντέρων.

TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share