Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3+1 αγαπημένα σουβλατζίδικα στο κέντρο της Αθήνας

Λαχταριστά και ποιοτικά!

2 Ιουλίου 2021 09:40
3+1 αγαπημένα σουβλατζίδικα στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πιτόγυρο έχει πολλούς φανς έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει μερικά αγαπημένα σουβλατζίδικα στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσετε το σουβλάκι σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει! Ωστόσο μετά το σουβλάκι σας μπορείτε να δροσιστείτε με υπέροχα cocktails στα πιο "in" στέκια.

Hi Φαϊ Grill House

Εξωτερικά δεν μοιάζει με τα παραδοσιακά ψητοπωλεία, το αντίθετο μάλιστα. Eναρμονίζεται πλήρως με το στιλ και την αισθητική άποψη της περιοχής του Κολωνακίου. Βιομηχανική, λιτή διακόσμηση με την κουζίνα να καταλαμβάνει τον περισσότερο εσωτερικό χώρο (δεν υπάρχουν τραπέζια μέσα) και τη μεγάλη βιτρίνα να σου επιτρέπει να βλέπεις πως ετοιμάζουν την παραγγελία σου.

Ο κατάλογος του πλούσιος και περιεκτικός. Καλύπτει όλα τα γούστα, χωρίς να γίνεται κουραστικός. Κυριαρχούν φυσικά τα ψητά κρέατα και τα τυλιχτά εδέσματα, δηλαδή τα γνωστά μας σουβλάκια. Θα τα απολαύσεις μαζί με αφράτους κολοκυθοκεφτέδες, καραμελωμένη φέτα (ψητή σε φύλλο με αρκετό μέλι και σουσάμι από πάνω), τυροκαυτερή και χειροποίητες τηγανητές πατάτες.

Info: Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι

Σουβλάκι

Κώστας

Με ιστορία από το 1950 και μια νέα διάσταση στο καλύτερο ελληνικό πρωινό, ο Κώστας ανοίγει κατά τις 9 και κλείνει μεσημεράκι μόλις ξεπουλήσει. Πεντακάθαρος και λιγότερο αγχωμένος και από Ικαριώτη, ο Κώστας σιγοψήνει τα χοιρινά σουβλάκια που μπορείτε να απολαύσετε σκέτα ή τυλιγμένα σε μια αφράτη πιτούλα με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και γιαούρτι. Ξεχάστε τις πατάτες, όχι επειδή δεν έχει ή επειδή σας το είπα. Δεν θα σας χρειαστούν.

Info: Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα

Σουβλάκι

To Μαγκάλι

Ανοιχτό εδώ και δύο χρόνια στα Ιλίσια, το Μαγκάλι τα κάνει όλα στα κάρβουνα. Κορυφαίο χοιρινό σουβλάκι, απίστευτο κοτόπουλο από μπούτι, ισορροπημένο κεμπάπ και πρασάτο χωριάτικο λουκάνικο. Δεν υπάρχει τίποτα προψημένο, οπότε θα πάρετε το χρόνο σας και θα ανταμειφθείτε γι’ αυτό. Αν θέλετε το σουβλάκι σε τυλιχτό, οι πίτες είναι ολόφρεσκες και έρχονται καθημερινά από φούρνο πραγματικά αέρινες!

Σούπερ μπόνους η ολόφρεσκη τηγανητή πατάτα Νάξου που ξεφλουδίζεται, κόβεται και τηγανίζεται μπροστά σας! Και αν δεν σας φτάνουν αυτά, δοκιμάστε και τα χοιρινά μπριζολάκια, το μπιφτέκι γαλοπούλας ή το καλαμάκι με μανιτάρια πλευρώτους, έτσι για ορεκτικό. Χειροποίητο και το τζατζίκι, η τυροκαυτερή με φέτα και πιπεριές ψημένες στα κάρβουνα, αλλά και η μελιτζανοσαλάτα ημέρας!

Info: Παπαδιαμαντοπούλου 54, Ιλίσια

Σουβλάκι

Έλβις

Το πρωτοείδαμε ως χασάπικο Έλβις στη σειρά Μίλα μου Βρώμικα και από χασάπικο μεταμορφώθηκε σε ένα δυνατό μαγαζί που «ελέγχει τη φάση» σε Μεταξουργείο – Κεραμεικό, με μια συνταγή απλή και δοκιμασμένη. Καλό κρέας, καλές πατάτες, όχι τυλιχτά, κερασμένη ρακή όσο περιμένεις.

Θα δοκιμάσετε σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, κεμπάπ, λουκάνικο χωριάτικο και ονειρεμένα πανσετάκια, σε μεταλλικά πιατελάκια με μια στρώση πατάτες και, αν θέλετε, τη μυστική πεντανόστιμη κίτρινη σάλτσα.

Info: Πλαταιών 29 και Λεωνίδου, Κεραμεικός

Σουβλάκι

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share