Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 επιλογές για λαχταριστούς λουκουμάδες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

24 Ιουνίου 2021 14:06
4+1 επιλογές για λαχταριστούς λουκουμάδες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με κανέλα ή με σοκολάτα, με σιρόπι ή και με γέμιση, οι λουκουμάδες είναι σίγουρα το γλύκισμα που φέρνει σε όλους μνήμες από την παιδική μας ηλικία. Έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τις καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα για να φάτε τους πιο λαχταριστούς λουκουμάδες. Παράλληλα δείτε και 4 ψαγμένες επιλογές για φαγητό στο κέντρο της πόλης.

Lucumades

Στην καρδιά του κέντρου στη γωνία της Αιόλου με την Αγίας Ειρήνης, οι Lucumades αν και μετρούν 3,5 μόλις χρόνια ζωής είναι σαν να είναι εκεί από πάντα! Το αγαπημένο γευστικό spot, μάλιστα εκτός από τους Αθηναίους έχει κερδίσει και τους επισκέπτες αφού το έχουν αναδείξει με τις κριτικές τους, ως το νούμερο ένα dessert της πόλης στο trip advisor!

Ο χώρος είναι μοντέρνος σε urban design αλλά η φιλοσοφία είναι ''παλιάς λογικής'', δηλαδή ολόφρεσκο προϊόν, αγνό και αυθεντικό, παραδοσιακής χειροποίητης συνταγής, που ξυπνά παιδικές μνήμες! Αυτό όμως που κυρίως διαφοροποιεί τους Lucuμαδες είναι η συνεχής εξέλιξη και η μοντέρνα διάσταση με γνώμονα όμως αυτή ακριβώς τη σπιτική ποιότητα και γεύση!

Info: Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης

Λουκουμάδες Αιόλου

Αμερικάνα

Η ονομασία του προέρχεται από τα κρόνατ που σερβίρει, ένα καθαρά αμερικάνικο γλυκό – κυρίως νεοϋορκέζικο θα λέγαμε- που ετοιμάζουν επιτόπου με την παραγγελία σας και το τηγανίζουν μπροστά στα μάτια σας, για να είναι πάντα τραγανό και φρέσκο, αν κι εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα κι αν κρυώσουν, τα κρόνατ παραμένουν εξίσου νόστιμα.

Επιπλέον τα παιδιά ήθελαν ένα όνομα γένους θηλυκού, όποτε συνδυάζοντας αυτά τα δυο στοιχεία κατέληξαν στην «Αμερικάνα». Το κρόνατ τώρα είναι φτιαγμένο από ζύμη κρουασάν, που κόβεται με το κουπ-πατ του ντόνατ και τηγανίζεται σε λάδι.

Είναι δηλαδή ένα τραγανό ντόνατ που σπάει σε κάθε δαγκωματιά, σχεδόν όπως ένα κρουασάν. Αντίστοιχα οι τρύπες του είναι αυτό που μένει από το ζυμάρι, όταν κοπεί στο σχήμα του ντόνατ. Και επειδή είναι μικρές και τραγανές, μπορείτε άνετα να τις μοιραστείτε με την παρέα σας. Στην Αμερικάνα θα βρείτε δυο είδη: τα κρονάτ με σιρόπι ( 2.70 ευρώ) ή τα κρόνατ με τρύπες και σιρόπι ( 2.90 ευρώ).

Info: Αναπαύσεως 15, Μετς

Αμερικάνα Μετς

Κτιστάκης

Πολλοί λένε ότι είναι οι καλύτεροι στην πόλη. Η ιστορία τους, πάντως, είναι παλιά και ξεκινάει από το 1912 από την πόλη των Χανίων, αν και η συνταγή έρχεται από την Αλεξάνδρεια. Δεν μοιάζουν με τους κλασικούς λουκουμάδες, που όλοι γνωρίζουμε, γιατί δεν έχουν σιρόπι εξωτερικά παρά μόνο στη γέμισή τους και είναι γαρνιρισμένοι με σουσάμι και κανέλα. Τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, ζεστοί ή κρύοι. Θα βρείτε, επίσης, και νηστίσιμα λουκουμαδάκια, που τηγανίζονται με ηλιέλαιο.

Info: Σωκράτους 59, Ομόνοια, 210 5240891

Λουκουμάδες Κτιστάκης

Σιαμέτης

Για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων ή για όσους αγαπούν τις μικρές εξορμήσεις προς τη θάλασσα, ο Σιαμέτης στη Βάρη είναι ο παράδεισος του λουκουμά: με γέμιση πραλίνας η μαύρης σοκολάτας, κρέμα Βαυαρίας, σοκολάτα μπανάνα ή φράουλα, με cookies, ή με μαρμελάδα ή μέλι, σερβίρονται με παγωτό ή και σκέτοι.

Η απολαυστική τους ζύμη που φτιάχνεται σε λάδι πρώτης ποιότητας αποτελούν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Επίσης, εδώ, μπορείτε να βρείτε και αλμυρές εκδοχές με μπέικον και τυρί Philadelfia, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής το κατάστημα κάνει και delivery.

Info: Πάνος 8, Βάρη

Σιαμέτης λουκουμάδες

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα

Στην έξοδο του μετρό του Αιγάλεω η μυρωδιά του φρεσκοτηγανισμένου λουκουμά θα σας σπάσει τη μύτη. Η συνταγή παραμένει η ίδια εδώ και 87 συναπτά έτη και έχει τις καταβολές της στη Μικρά Ασία. Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με ό,τι θέλετε (πραλίνα, μέλι ,λευκή σοκολάτα ), αλλά και σκέτοι είναι πεντανόστιμοι. Δοκιμάστε, επίσης, ρυζόγαλο, αλλά και τις κρέμες παραγωγής από φρέσκο γάλα, που οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται από τα Μέγαρα.

Info: Γρηγορίου Κυδωνίων 1, Αιγάλεω

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share