Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

8+1 επιλογές για να απολαύσετε το καλύτερο γλυκό στην Αθήνα!

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει

15 Ιουνίου 2021 15:04
8+1 επιλογές για να απολαύσετε το καλύτερο γλυκό στην Αθήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έτσι λοιπόν το Athensmagzine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τα καλύτερα μαγαζιά για το πιο λαχταριστό γλυκό στην Αθήνα. Παράλληλα σας προτείνει και 5 υπέροχα μαγαζιά στο κέντρο με θέα την Ακρόπολη και μια "μυστική" αυλή για λίγους!

Belgà gaufrerie & café

Στην Πλατεία Ελευθερωτών στο κέντρο του Χαλανδρίου πριν σχεδόν ένα χρόνο άνοιξε το all day Belgà gaufrerie & café (από το γαλλικό gaufre = βάφλα). Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ ο minimal, μεγάλος ψηλοτάβανος και φωτεινός χώρος με κάποιες λίγες vintage διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Το Belgà καινοτομεί φτιάχνοντας αυθεντικές χειροποίητες βάφλες Βελγίου σε 2 λαχταριστές διαφορετικές εκδοχές είτε Βρυξελλών, (η παραλληλόγραμμη, με κυρίαρχο συστατικό την μαρέγκα, με ανάλαφρη και τραγανή υφή), είτε της Λιέγης, (η οβάλ, με βασικό συστατικό τις πέρλες ζάχαρης και καραμελωμένη γεύση). Εκτός από τις βάφλες και διάφορα ροφήματα, θα βρείτε καφέ, τον ολλανδικό “Τικ Τακ” που αν και είναι από τους παλιότερους καφέδες, στην Αθήνα δεν θα τον βρείτε αλλού.

Info: Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι 152 32

8+1 επιλογές για να απολαύσετε το καλύτερο γλυκό στην Αθήνα!

Πορτατίφ

Απολαύστε τον αέρα του γαλλικού bistro και τις μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα γλυκίσματα του Πορτατίφ στο Κολωνάκι. Πίσω από αυτό βρίσκεται ο patissier Τάσος Λύτρας, που, αν και µόλις 24 χρόνων, έχει µεγάλη εµπειρία.

Ο υπέροχος χώρος, όπου δεσπόζει το open παρασκευαστήριό του, διακρίνεται για το ρομαντικό στυλ και την αίσθηση σπιτιού που αποπνέει, µε τα κλασικά σερβίτσια, τα vintage έπιπλα και την ανάλογη διακόσμηση σε παλ χρώματα.

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν το πατάρι, ενώ µε καλό καιρό ο έξω χώρος θυμίζει παλιά αθηναϊκή αυλή! Η έμφαση εδώ δίνεται στην ποιότητα, µε φρεσκοκομμένο καφέ, ψαγμένο τσάι, αυθεντική σοκολάτα ρόφημα, αλλά και λαχταριστά χειροποίητα γλυκίσµατα για να τα συνοδεύσουν.

Info: Σίνα 21, Αθήνα 106 72

Πορτατίφ: Καφέ

Little KooΚ

Πάνω στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη στην καρδιά του Ψυρρή βρίσκεται ένα καφέ που θυμίζει παραμύθι κυριολεκτικά. Ο λόγος για το Little Kook. Το όνομά του το έχει δανειστεί από έναν καλικάτζαρο, που πρωταγωνιστούσε στην παιδική φαντασία του κύριου Τζώρτζη.

Ένα ξωτικό που λατρεύει τα γλυκά και μόλις κλείσουν τα φώτα και φύγουν όλοι από το μαγαζί, βγαίνει από την κρυψώνα του και τρέχει κατευθείαν στις προθήκες με τα λαχταριστά κέικ. Τα παιδιά του μαγαζιού είναι ντυμένα με στολές, σαν ήρωες κινηματογραφικής ταινίας της Ντίσνεϊ, ενώ η διακόσμηση του διώροφου αυτού νεοκλασικού αρχοντικού θυμίζει σκηνικό. Ωστόσο για να ζήσεις την μαγεία πρέπει να πιστέψεις σε αυτή!

Info: Καραϊσκάκη 17, Αθήνα 105 54

Little KooΚ

Cap Cap

Λίγο πιο μακριά από την πολύβουη αγορά του Αιγάλεω βρίσκεται μια νεοπατισερί βγαλμένη μέσα από τα παραμύθια. Ο Δημήτρης Βεργούλης δημιούργησε το επάγγελμα των ονείρων του δίνοντας σάρκα και οστά στον φανταστικό κόσμο των παιδικών ηρώων. Το Cap Cap είναι ένας χώρος που δεν μπορείς να περιγράψεις εύκολα και διαφέρει απ' ό,τι έχεις δει μέχρι σήμερα.

Στις προθήκες του θα δεις φιγούρες από το Λαγό της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων μέχρι τους 7 Νάνους. Στο... παραμυθοπωλείο που «ταΐζει» τις αισθήσεις δύσκολα θα βρεις κάτι που να μην αξίζει να το γευτείς, ενώ η ανοιχτή κουζίνα σου προσφέρει τη δυνατότητα να δεις τη διαδικασία παρασκευής όλων των γευστικών πειρασμών.

Info: Πανόρμου 26, Αθήνα 122 42

Cap Cap

Γιασεμί

Από τα δημοφιλέστερα στέκια της Πλάκας, για τις ηλιόλουστες μέρες ή τα ανέμελα απογεύματα παρέα µε φίλους. Στα τραπεζάκια του μέσα, ή ακόμα καλύτερα έξω, στα σκαλοπάτια, µε φόντο την γραφικότητα της Πλάκας, οι ορδές από τουρίστες και αμετανόητους εραστές της περιοχής απολαμβάνουν τον καφέ τους μαζί µε cakes και σπιτικές πίτες δια χειρός της οικοδέσποινας Μαρίζας.

Eυωδιάζει από φρεσκοψημένο χειροποίητο ψωμί, λεμονόπιτα και τσάι γιασεμιού. Απόλαυσε επίσης ελαφριά πιάτα, το ποτό ή τον το καφέ σας στα cozy τραπέζια του, πάνω στα πλακόστρωτα και διάσημα πλέον σκαλιά.

Info: Μνησικλέους 23, Αθήνα 105 55

Γιασεμί: Καφέ

Ντεμοντέ

Γίνεται έρωτας µε την πρώτη ματιά γιατί το Ντεμοντέ από πέρυσι τον Δεκέμβρη που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον κολωνακιώτικο χάρτη παρέμεινε πιστό στην old fashioned προσωπικότητά του, τις ντελικάτες απολαύσεις, τις οποίες μάλιστα ετοιμάζουν μπροστά µας οι οικοδεσπότες, τη non smoking πολιτική του και την pet friendly φιλοσοφία του!

Info: Ιπποκράτους 146, Αθήνα 114 72

Ντεμοντέ: Καφέ

Trick or Treat

Από τη στιγμή που θα μπεις στο Trick or Treat ξεκινάς να ζεις ένα παραμύθι με πολλούς και διαφορετικούς ήρωες. Από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων μέχρι τον Ψαλιδοχέρη και το Τέρας της Πεντάμορφης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μαζί με τον καφέ και τα απολαυστικά γλυκά θα ζήσετε και ένα μαγικό ταξίδι.

Info: Δελφών 8, Περιστέρι 121 34

Trick or Treat

To Theatron

All time classic στέκι, που εδώ και χρόνια αφήνει το αποτύπωμά του στην καρδιά του Πειραιά. Με σήμα κατατεθέν την τοποθεσία του στην πλατεία Κοραή και με ονομασία εμπνευσμένη από το Δημοτικό Θέατρο, αυτό το cafe-bistro ξέρει να συνδυάζει την ψυχαγωγία με τις τέχνες.

Info: Καραΐσκου 115, Πειραιάς 185 35

To Theatron

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

Τι να πρωτοπεί κανείς για τις γεύσεις του... Πάρα πολλές, εξαιρετικές και µοναδικές! Το... ζαχαρένιο αυτό σηµείο στου Ψυρρή, σεβίρει υπέροχα γλυκίσµατα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ζουµερές σοκολατόπιτες, κολασµένες φραουλόπιτες, ανατολίτικα καζάν ντιπί, σιροπιαστά, µαστιχωτές κρέµες και σερµπέτια βρήκαν το στέκι τους στο πιο γλυκό γλυκοπωλείο! Άλλωστε το κάθε γλυκό "κρύβει" πίσω του και μια ιστορία, όπως η µπισκοτόπιτα µε κρόκο Κοζάνης ή αλλιώς το «γαµογλυκό».

Info: Πλ. Ηρώων 1, Αθήνα 105 54

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share