Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Δροσερή πράσινη σαλάτα με κους κους και γλυκοπατάτα

Θα πάθεις πλάκα

3 Μαΐου 2021 15:53
Δροσερή πράσινη σαλάτα με κους κους και γλυκοπατάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά το Πάσχα και το κρέας που φάγαμε ήρθε η στιγμή να κάνουμε λίγη αποτοξίνωση και να φάμε σαλάτα δροσερή και γευστική.

Οι vegan θα την λατρέψουν και θα την εκτιμήσουν σίγουρα λιγάκι παραπάνω, όπως και οι λάτρεις των σαλατικών.

Παρακάτω θα δείτε μια τέλεια συνταγή για σαλάτα με κους κους και γλυκοπατάτα. Παράλληλα, δείτε την συνταγή για τέλεια σαλάτα ζυμαρικών.

πράσινη σαλάτα με κους κους και γλυκοπατάτα

ΥΛΙΚΑ

  • Σπανάκι, παντζαρόφυλλα, μουσταρδόφυλλα
  • Κους Κους
  • Γλυκοπατάτα
  • Καρύδια
  • Κολοκυθόσπορος
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κύβους και τη βράζουμε
  • Βράζουμε το Κους Κους
  • Πλένουμε τα φύλλα της σαλάτας
  • Σουρώνουμε τα νερά από το κους κους και την πατάτα και τα ρίχνουμε στη σαλάτα
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και τον κολοκυθοσπορο, ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι

Πηγή: cookpad.com

Πεντανόστιμοι και νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες!

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για νηστίσιμους πατατοκεφτέδες που θα σας τρέχουν τα σάλια και θα τους φτιάχνετε ξανά και ξανά. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες.

Για τους πατατοκεφτέδες θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό ‏πατάτες βρασμένες
  • 1 ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ. σούπας ‏ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ‏άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ‏δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας ‏αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ‏γαλέτα
  • Αλάτι, πιπέρι‏
  • λάδι για τηγάνισμα

Πεντανόστιμοι και νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες!

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και κυλάμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει.
  • Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε για 3 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας.

Πηγή: syntagesmefantasia.gr

Παραδοσιακή πατατοσαλάτα που θα σας ξετρελάνει!

Ό,τι κι αν ετοιμάζετε, κανένα τραπέζι δεν είναι πλήρες χωρίς πατατοσαλάτα. Η πατατοσαλάτα είναι ένα αγαπημένο πιάτο, ειδικά το καλοκαίρι. Ένα από τα πλεονεκτήματα της είναι ότι είναι πολύ ευέλικτη. Μπορείτε να την κάνετε πολύ απολαυστική, πιο υγιεινή χωρίς μαγιονέζα ή να προσθέσετε πολλές γεύσεις.

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια πεντανόστιμη συνταγή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Εκτός όμως, από την πατατοσαλάτα, δείτε εδώ μια συνταγή για παραδοσιακή τυρόπιτα.

Θα χρειαστείτε:

  • Πατάτες
  • Βραστά αβγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαγιονέζα
  • Κρέμα γάλακτος
  • Μουστάρδα
  • Ζάχαρη
  • Πίκλες

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί να βάλετε ζάχαρη σε ένα αλμυρό πιάτο; Ωστόσο, είναι κάτι το συνηθισμένο. Προσθέτοντας ζάχαρη σε αλμυρά πιάτα ισορροπείτε τις γεύσεις, ειδικά το αλμυρό και το ξινό.

Σε αυτή την συνταγή η ζάχαρη εξισορροπεί τις γεύσεις της κρέμας γάλακτος, της μαγιονέζας και του αλατιού. Ακούγεται παράξενο, αλλά δεν θα το μετανιώσετε! Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι εύκολη, γρήγορη και νόστιμη.

Παραδοσιακή πατατοσαλάτα που θα σας ξετρελάνει!

Credit: tiphero.com

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share