Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η πιο γρήγορη τυρόπιτα- Έτοιμη σε 5 λεπτά

Θα ξετρελαθείτε!

15 Απριλίου 2021 09:11
Η πιο γρήγορη τυρόπιτα- Έτοιμη σε 5 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει, καθώς είναι η πιο γρήγορη συνταγή που έχετε φτιάξει και πάνω απ' όλα είναι... πεντανόστιμη.

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όσους δεν έχουν χρόνο ή για όσους κάνουν πρώτη φορά απόπειρα να φτιάξουν μόνοι τους τυρόπιτα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ βούτυρο
  • 200 γρ γάλα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο, στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται. Στην συνέχεια κόβουμε την φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βουτυρώνουμε το πιρέξ μας και ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
  • Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170C.
  • Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.

Τυρόπιτα έτοιμη σε πέντε λεπτά

Τραγανή τυρόπιτα... του ονείρου για πρωτάρηδες

Θέλετε να φτιάξετε, ως πρωτάρηδες, μια εύκολη συνταγή για ένα σνακ, που θα σας ξετρελάνει; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια ονειρεμένη τραγανή τυρόπιτα, που σίγουρα θα πετύχετε.

Αν, παράλληλα, θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, τότε σας προτείνουμε εξαιρετικά νηστίσιμα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα.

Υλικά

  • 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 250 γρ βούτυρο
  • 1 κτσ αλάτι
  • 330 μλ ανθρακούχο νερό
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κτσ γάλα
  • 1 κρόκο
  • ταψί=38 εκ.

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή και σε 730 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ ρίχνουμε το μπέικεν μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 330 ml ανθρακούχο νερό.
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.
  • Έπειτα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 2 κομμάτια.
  • Σε ένα ταψί 38 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ένα κομμάτι της ζύμης.
  • Μόλις το ανοίξουμε καλά ρίχνουμε τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  • Μόλις το ρίξουμε βάζουμε πάνω από το τυρί φέτα κομματάκια βούτυρο.
    Συνεχίζουμε και με έναν πλάστη ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης.
  • Αφού το βάλουμε μέσα στο ταψί με το χέρι μας σχηματίζουμε τα κομμάτια της πίτας.
  • Έπειτα αλείφουμε την πίτα με 2κτσ γάλα+1 κρόκο.
  • Μόλις την αλείψουμε την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.
  • Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη παντανόστιμη και τόσο εύκολη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση θέλετε.
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share