Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπριζόλες: Δείτε έναν απίστευτο τρόπο για να τις μαγειρέψετε! (video)

Ξεχάστε τον κλασικό τρόπο μαγειρέματος!

2 Φεβρουαρίου 2021 12:50
Μπριζόλες: Δείτε έναν απίστευτο τρόπο για να τις μαγειρέψετε! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί γνωρίζουν τον κλασικό τρόπο για το μαγείρεμα της μπριζόλας. Πρώτα καψαλίζουν λίγο τις άκρες για να φτιάξουν μια ωραία και τραγανή κρούστα και μετά την πετάνε στο φούρνο και την ψήνουν. Αυτή η μέθοδος είναι τέλεια, ωστόσο υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να μαγειρέψετε μια μπριζόλα.

Το FudeHouse, ένα κανάλι μαγειρικής στο YouTube, έχει βρει ένα νέο και βελτιωμένο τρόπο για να μαγειρεύετε μπριζόλες και δεν είναι πολύ διαφορετικός από την κλασική μέθοδο!

Αντί να καψαλίσετε τη μπριζόλα και μετά να την ψήσετε στο φούρνο, το FudeHouse πρώτα την ψήνει και μετά καψαλίζει τις άκρες. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, φαίνεται κάθε βήμα με μεγάλη λεπτομέρεια για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Ωστόσο, εκτός από τον τρόπο μαγειρέματος, δείτε εδώ μαρινάδες για τα κρέατά σας.

  • Το πρώτο βήμα είναι να προθερμάνετε το φούρνο στους 140 και μετά να βάλετε τη μπριζόλα έχοντας ρίξει αλάτι και πιπέρι.
  • Την αφήνετε να ψηθεί για 45 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία του κρέατος στους 50 βαθμούς.
  • Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήνετε να κάτσει για 15 λεπτά. Το κρέας σε αυτό το σημείο είναι σχεδόν άψητο, μην περιμένετε να έχει γίνει! Το επόμενο βήμα θα το φτάσει στο επιθυμητό σημείο.
  • Τέλος, πάρτε ένα τηγάνι και λίγο λάδι. Βάλτε μέσα την μπριζόλα και καψαλίστε καλά τις άκρες.
  • Αυτή η μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα ένα ομοιόμορφο ψήσιμο του κρέατος και η μπριζόλα σας θα είναι πιο ζουμερή από ποτέ!

Μπριζόλες: Κάνε το κρέας «λουκουμάκι» με αυτό το έξυπνο κολπάκι

1. Τρίψτε την με αλάτι

Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι. Παράλληλα, βουτήξτε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το ψήστε το. Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.

2. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας

Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.

Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.

Για περισσότερες συμβουλές, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share