Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το νοστιμότερο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Θα το λατρέψετε!

29 Ιανουαρίου 2021 10:08
Το νοστιμότερο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για εύκολο, ελαφρύ και πεντανόστιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο που σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια απίστευτη συνταγή για κέικ μήλου με λίγες θερμίδες.

Υλικά συνταγής:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Συνταγή για κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Λαχταριστή συνταγή για κέικ που λιώνει στο στόμα

Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για πανεύκολο κέικ σκέτος αφρός που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια. Πρόκειται για πεντανόστιμη συνταγή ακόμη και για αρχάριους με λίγα μόνο υλικά. Ωστόσο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για λεοπάρ κέικ που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με την εμφάνισή του.

Υλικά

  • 50 ml. σπορέλαιο
  • 80 γραμμάρια κορν φλαουρ
  • 6 αυγά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη

Συνταγή για λαχταριστό κέικ σκέτος αφρός

Κέικ: Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπρίκι 50 ml. σπορέλαιο, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 80 γραμμάρια κορν φλάουρ, 5 κρόκους αυγών και 1 αυγό, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
  • Χτυπάμε 5 ασπράδια με 80 γραμμάρια ζάχαρη σε μαρέγκα!
  • Παίρνουμε λίγο μίγμα από τους κρόκους και το ρίχνουμε στην μαρέγκα και στην συνέχεια την μαρέγκα την ρίχνουμε μέσα στους κρόκους στο μίγμα!
  • Απαλά ανακάτεμα και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε τσέρκι (26) το οποίο το έχουμε κλείσει καλά με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα!
  • Το τσέρκι στην συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε ταψάκι που έχουμε γέμιση μέχρι την μέση νερό και το τοποθετούμε στο φούρνο μας και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα!
  • Όταν το βγάλουμε περιμένουμε 5 λεπτά να το τακτοποιήσουμε δηλαδή να βγάλουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο!
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share