Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 μεζεδοπωλεία με θέα Ακρόπολη

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

1 Νοεμβρίου 2020 11:16
4 μεζεδοπωλεία με θέα Ακρόπολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει μαγαζί στην Ακρόπολη και στις γύρω περιοχές που να μην σε σαγηνεύει με κάποιον τρόπο. Ίσως να φταίει η αίσθηση της ιστορίας και το δέος που σε πιάνει, ίσως να φταίνε τα γραφικά σοκάκια δεν ξέρω, αλλά ότι και να συμβαίνει τα γύρω μαγαζάκια είναι σταθερές αξίες και με ανατριχιαστική θέα. Εμείς στο athensmagazine.gr διαλέξαμε τα καλύτερα μεζεδοπωλεία που θα γίνουν σίγουρα τα στέκια σου.

Greek Stories

Μετά τη βόλτα στο κέντρο, το μουσείο της Ακρόπολης και τα μαγαζάκια της Αθήνας, πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν ελληνική κουζίνα και θα θελήσουν να φάνε σε ένα όμορφο μεζεδοπωλείο. Για τον λόγο αυτό, από τις προτάσεις μας δε θα μπορούσε να λείπει το μεζεδοπωλείο Greek Stories, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μουσείο της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη. Ελληνικά κλασικά πιάτα και λαχταριστοί μεζέδες, ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του και σε ξετρελαίνουν με τις μυρωδιές τους. Ο χώρος του ιδανικός για παρέες και οικογένειες, ενώ η θέα του μουσείου και της όμορφης Ακρόπολης, προσφέρουν μία ρομαντική νότα στην όλη ατμόσφαιρα.

Σχολαρχείον

Μεζεδοπωλείο από τα λίγα. Παραδοσιακό, λειτουργεί από το 1935 και η ταμπέλα του λέει Σχολαρχείον Ουζερί ο Κουκλής και από κάτω Ανώτατο Οινοπνευματικό Ίδρυμα. Άρα ξέρεις ήδη ότι θα πιεις κρασάκι, ουζάκι και τσίπουρο. Αυτά που δεν ξέρεις είναι ότι έχει καλές τιμές και εξαιρετικό φαγητό. Σου φέρνουν 10 πιάτα, διαλέγεις ποια θέλεις, τα κρατάς και τα τσακίζεις. Έχει προσφορές στα μενού του, μαζεύει φοιτητόκοσμο αλλά και τουρίστες. Μέσα είναι γεμάτο (αλλά πραγματικά γεμάτο) με παλιές φωτογραφίες, έχει ατμόσφαιρα άλλης εποχής, χωρίς να έχει τίποτα το παλιακό. Και είναι και κάτω από την Ακρόπολη φυσικά, όπως και όλα τα άλλα σε αυτή τη μαγική γειτονιά. Τι άλλο θέλεις;

Διόσκουροι

Έλα, ποιος δεν έχει καθίσει στους Διόσκουρους; Tους πάνω, τους πάνω. Που τα τραπεζάκια τους γέρνουν κάπως στην κατηφόρα, που από αυτά θα έχεις θεάρα στην αρχαία αγορά, που ο χώρος του μεζεδοπωλείου είναι τόσο μικρός μέσα, γι’ αυτό θα κάτσεις έξω ακόμη και μες στο καταχείμωνο με το μπουφάν σου. Θα πήγαινες ως φοιτητής σίγουρα κάθε ώρα της μέρας, θα έχεις κανονίσει ραντεβουδάκι για καφέ ένα μεσημέρι και θα έχεις απολαύσει ποικιλίες και ουζάκι με παρέα κάποιο βράδυ. Γενικώς γίνεται πάντα και λίγο το σώσε, οπότε όποιος προλάβει και τέτοια.

Κοτύλη

Ένα ξεχωριστό καφέ-μεζεδοπωλείο με ξεχωριστό όνομα στο Μοναστηράκι. Η Κοτύλη για τους αρχαίους ήταν είδος μέτρου και είδος ποτηριού. Η Κοτύλη χρησιμοποιούνταν και κατά τις λατρευτικές εορτές, ως αγγείο θυσίας, με το οποίο ο ιερέας έκανε τις σπονδές του οίνου. Καταπράσινη αυλή με τραπεζάκια.
Μεγάλη ποικιλία από ελληνικά πιάτα, ποικιλία μεζέδων, φρεσκές σαλάτες, χειροποίητα γλυκά, παγωτά, καφέ και ποτά. Γρήγορο και φιλικό σέρβις.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share