Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ύδρα: Βόλτα για ουζάκι στα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία

To Athensmagazine.gr προτείνει!

22 Ιουλίου 2020 07:19
Ύδρα: Βόλτα για ουζάκι στα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ύδρα είναι ένα πανέμορφο νησί με αρκετή ιστορία πάνω του. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του και η θέα που προσφέρει είναι μαγικά. Το φαγητό που προσφέρει είναι επίσης καταπληκτικό και καλύπτουν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Εμείς εδώ σαν λάτρεις των ψαρομεζέδων και του τσίπουρου σας έχουμε τα 3 καλύτερα μεζεδοπωλεία της Ύδρας που θα πρέπει να τα δοκιμάσετε.

Υδραϊκή Γωνιά

Το ουζερί-μεζεδοπωλείο Υδραϊκή Γωνιά, στο λιμάνι της Ύδρας, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείτε να την επισκεφτείτε για το ξεκίνημα της ημέρας σας στο νησί, απολαμβάνοντας τον καφέ σας ή μια από τις πολλές προτάσεις πρωινού.

Μπορείτε να καθίσετε είτε στον εσωτερικό χώρο ή στα εξωτερικά τραπεζάκια του, ακριβώς δίπλα από το λιμάνι. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας όμως, μπορείτε να κάνετε εδώ μια γευστική στάση για προτάσεις μεσογειακής κουζίνας με τις θαλασσονοστιμιές του καταλόγου να κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάθε ουρανίσκου. Αν έρθετε εδώ μεσημεράκι για ούζο, προτιμήστε τις ποικιλίες θαλασσινών και ψαρικών.

Το Παραδοσιακόν

Το μεζεδοπωλείο Το Παραδοσιακόν βρίσκεται στη Χώρα της Ύδρας, σε ένα σοκάκι πολύ κοντά στο λιμάνι. Εδώ οι αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας είναι οι πρωταγωνίστριες του καταλόγου, ενώ ο χώρος του είναι άκρως νησιώτικος και οικείος.

Τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από ντόπιους ψαράδες, τα μαγειρευτά που θυμίζουν εκείνα της μαμάς, τα ζουμερά ντόπια κρεατικά και η μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά θα κάνουν την επιλογή σας δύσκολη. Τα best sellers του είναι η αστακομακαρονάδα και η γαριδομακαρονάδα, οι ψητές σαρδέλες και το υδραίικο καλαμάρι, ενώ σε καθημερινή βάση παρασκευάζεται και ένα διαφορετικό πιάτο ημέρας. Στα θετικά στοιχεία του οι γενναίες μερίδες, η φιλική και άμεση εξυπηρέτηση.

Για την παρασκευή των πιάτων χρησιμοποιείται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που έρχεται κατευθείαν από το Κρανίδι.

Ο Κήπος της Γεύσης

Μεζεδοπωλείο με μεγάλη παράδοση και πιστούς θαμώνες που το επιλέγουν για την όμορφη ατμόσφαιρα και τις γευστικές προτάσεις του. Ο ιδιοκτήτης και μάγειρας, Αποστόλης Μουτσώκος, παρέα με το εξυπηρετικό προσωπικό θα σας υποδεχτούν στο φιλόξενο χώρο τους με τον καταπράσινο κήπο –δεν είναι τυχαία η ονομασία του– ο οποίος συνιστά μια ιδιαίτερα δροσερή επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Στον Κήπο της Γεύσης πρωταγωνιστές είναι οι γευστικοί σπιτικοί μεζέδες και τα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας σε οικονομικές τιμές. Highlight οι 15 διαφορετικές επιλογές σε σαγανάκια.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share