Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στου Ζωγράφου για ρακές και τσίπουρα: Tα 6 καλύτερα μεζεδοπωλεία

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

28 Οκτωβρίου 2020 09:20
Στου Ζωγράφου για ρακές και τσίπουρα: Tα 6 καλύτερα μεζεδοπωλεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είσαι γύρω από τις περιοχές του Ζωγράφου η απλά θες να έρθεις μια βόλτα από εδώ, σου έχουμε τις τέλειες προτάσεις για τσίπουρα, ρακές και πολύ καλές μουσικές. Εδώ στο athensmagazine.gr έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα μεζεδοπωλεία που πραγματικά αξίζουν τον κόπο να τα επισκεφτείς.

Λινάτσα

Το μεζεδοπωλείο Λινάτσα στου Ζωγράφου είναι ένα φιλόξενο μεζεδοπωλείο, όπου μπορείτε να διασκεδάσετε σε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ένας μεγάλος, φωτεινός και φιλόξενος χώρος, για τις παρέες όλων των ηλικιών που θα απολαύσουν ελληνική κουζίνα. Ο εσωτερικός διάκοσμος συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με πιο μοντέρνα και παίζει πολύ με τα χρώματα, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η κουζίνα του μεζεδοπωλείου στηρίζεται στις ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις και εστιάζει κυρίως στα εξαιρετικά μαγειρευτά χρησιμοποιώντας τις πιο αγνές πρώτες ύλες. Η Λινάτσα είναι το ιδανικό μέρος για φοιτητές μιας και πρόκειται για ένα χώρο που προσφέρει πολύ καλό φαγητό και μεζέδες σε λογικές τιμές!

Το Διχτάκι

Το Διχτάκι είναι ένα μεζεδοπωλείο στου Ζωγράφου στην Αθήνα. Βρίσκεται σε πολύ ήσυχο σημείο, όπου μπορείτε να απολαύσετε άνετα το φαγητό σας και κυρίως τους ανάρπαστους ψαρομεζέδες. Το service είναι φιλικό και γρήγορο. Δοκιμάστε τα μύδια αχνιστά (μέσα σε ένα πεντανόστιμο ζουμί το οποίο στη συνέχεια επιβάλλεται να το εξαφανίσετε με το κουτάλι σαν σούπα), τα ολόφρεσκα τηγανητά μπακαλιαράκια, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ψητό, παραδοσιακή φάβα και ελληνικά πεντανόστιμα χόρτα βραστά. Όλα αυτά μαζί θα γίνουν ακόμη πιο γευστικά με ένα καραφάκι τσίπουρο με γλυκάνισο και χαλβά σιμιγδαλένιο κερασμένο από το μαγαζί.

Μάγισσες Φέρτε Βότανα

Ένα ακόμη αγαπημένο μουσικό ταβερνείο – μεζεδοπωλείο είναι το Μάγισσες Φέρτε Βότανα, που προσφέρει νόστιμο και καλομαγειρεμένο φαγητό σε καλές τιμές. Ετοιμάσου για σπιτικούς μεζέδες και πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, μαζί με καλό κρασί, τσίπουρο ή ούζο. Το μενού απαρτίζεται από αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, όπως τηγανιά κοτόπουλο, κεμπάπ Δράμας, λουκάνικο χωριάτικο, κεφτεδάκια αλλά και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές!

Ελαϊκόν

Ένα από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία στου Ζωγράφου είναι το Ελαϊκόν. Πρόκειται για ένα από τα οικονομικότερα στέκια στην περιοχή για φαγητό, ποτό και τσιπουροκαταστάσεις. Συνδυάζει μεζέδες, τσίπουρο και ρακή σε προσιτές τιμές, για να τσουγκρίσεις με το παρέακι σου. Γαρίδες με ουζάκι, λουκάνικο σαγανάκι και πανσέτα καπνιστή σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις.


Σχολαρχείο

Συστήνεται ως μουσικό μεζεδοπωλείο-ρακάδικο και αποδεικνύεται τίμιο τόσο ως μεζεδοπωλείο όσο και σαν κέντρο διασκέδασης. Στο Σχολαρχείο ο χαρακτηρισμός «μουσικό» δε φαίνεται να επιβαρύνει την ποιότητα των γεύσεων και οι γεύσεις αντίστοιχα δεν επιβαρύνουν την ποιότητα της μουσικής διασκέδασης. Εν ολίγοις, και καλά θα φάτε εδώ και ωραία ζωντανή μουσική θα ακούσετε τα βράδια. Το… πεινολόγιο στο Σχολαρχείο – έτσι ονομάζουν το μενού – περιλαμβάνει νοστιμότατα κεφτεδάκια με σάλτσα, κολοκυθάκια με φέτα και μέλι, ωραίο ντάκο και ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια.

Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο

Καρό τραπεζομάντηλα, καρέκλες καφενείου, ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη Σμύρνη στους τοίχους και μια γενικότερη αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε φωτογραφία sepia, σε κάνουν να συμπαθήσεις τον νοσταλγικό του χαρακτήρα με την πρώτη ματιά. Το μενού είναι… αυτό που λέει το όνομά του, πολύ ωραία εκτελεσμένο. Ξεχωρίζουν η πίττα Καισαρείας, το χουνκιάρ μπεγεντί (κοκκινιστό μοσχαράκι επάνω σε πουρέ μελιτζάνας δηλαδή) και το λαχταριστό κεμπάπ γιαουρτλού.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share