Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βόλτα στα Εξάρχεια: Στα 8 καλύτερα μεζεδοπωλεία

Το Athensmagazine.gr προτείνει..

30 Οκτωβρίου 2020 07:39
Βόλτα στα Εξάρχεια: Στα 8 καλύτερα μεζεδοπωλεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολυπλοκότητα και ποικιλία χαρακτηρίζει τις ταβέρνες και τα εστιατόρια στα Εξάρχεια. Φαγητό για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις και φυσικά για όλες τις ώρες τις ημέρας. Χαρακτηρίζεται ως στέκι της νεολαίας και του φοιτητόκοσμου, αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορείς να πας και εσύ; Τσίπουρα, μεζεκλίκια και καλό φαγητό θα βρεις στα παρακάτω μεζεδοπωλεία που έχουμε συγκεντρώσει για σένα, για να ξέρεις που θα πας την επόμενη φορά.

Αγκλέουρας

Έξοδο με τους φίλους στα Εξάρχεια; Ένας από τους καλύτερους προορισμούς είναι το μεζεδοπωλείο Αγκλέουρας. Μικρό, ζεστό, παρεΐστικο, ιδανικό για όμορφες γευστικές στιγμές με την παρέα σου. Με διακόσμηση κλασικού μεζεδοπωλείου, διαθέτωντας δύο επίπεδα, γήινα χρώματα, νόστιμη ελληνική κουζίνα και πολύ χαμηλές τιμές, είναι σίγουρο πως θα γίνει το νέο σου στέκι.

Όλοι οι μεζέδες, αλλά και τα πιάτα ημέρας που προσφέρει, μαγειρεύονται με φρέσκες πρώτες ύλες και βιολογικά υλικά. Δοκίμασε το εξαιρετικό του χωριάτικο λουκάνικο καπνιστό, με πορτοκάλι και πράσο, ντοματοκεφτέδες, σπετζοφάι, νόστιμη ξεροψημένη πανσέτα, κοτόπουλο λεμονάτο και διάφορα ζυμαρικά με ζουμερό κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος.

Τρίχορδο

Για ελληνική live μουσική, κέφι, χορό και διασκέδαση καθημερινά, ένας είναι ο προορισμός… Το μεζεδοπωλείο Τρίχορδο στα Εξάρχεια. Άνοιξε το σχετικά κοντινό 2016 και έκτοτε έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην καρδιά πολλών. Διαθέτει έναν λιτό και απλά διακοσμημένο χώρο με φωτογραφίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ζεστή ατμόσφαιρα και ευγενικό προσωπικό.

Εκεί μπορείς να απολαύσεις διάφορα είδη Ελληνικής μουσικής, όπως έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο με τους φίλους και την οικογένειά σου, να φας καλό και ποιοτικό φαγητό, να περάσεις καλά και να πληρώσεις λίγα. Οι νόστιμοι λαχταριστοί του μεζέδες, όπως η μυζηθρόπιτα με μέλι και μαύρο σουσάμι, ο κρητικός του ντάκος με ξινομυζήθρα, το κρασάτο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου και το ριζότο του θα σε μαγέψουν.

Σαλίγκαρος

Ένα είναι το αγαπημένο κρητικό στέκι των Εξάρχεια και αυτό ακούει στο όνομα Σαλίγκαρος! Το μεζεδοπωλείο Σαλίγκαρος, αποτελεί γνωστό στέκι για κρητική κουζίνα και φθηνό φαγητό, ιδανικό για παρέες. Ο χώρος του μικρός και ζεστό, η διακόσμησή του κλασσική, αυτή που αρμόζει σε ένα γνήσιο κρητικό μεζεδοπωλείο, ενώ το προσωπικό του αντιπροσωπεύει τη γνωστή σε όλους Κρητική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Το μενού του διαθέτει σπιτικές συνταγές και σπεσιαλιτέ από όλη την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και φυσικά από την Κρήτη, για τους λάτρεις της νόστιμης, αλλά και γευστικής κουζίνας. Δοκίμασε μαραθόπιτα και σφακιανή πίτα με μέλι, χορταστικούς χειροποίητους μεζέδες και παραδοσιακές κρητικές μαγειρευτές συνταγές που θα σε ξετρελάνουν.

Ραραού

Αν ο Goran Bregovic σε έπαιρνε τηλέφωνο και σου έλεγε ότι βρίσκεται στην Αθήνα και ψάχνει το κατάλληλο μέρος για διασκέδαση, τότε θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον στείλεις στη Ραραού, ένα ιδιαίτερο all-day café-μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, φέρνοντας μια αισθητική gipsy με ρετρό και boho στοιχεία στο πιο urban σημείο της πόλης, τα Εξάρχεια. Μετρώντας μόλις λίγους μήνες ζωής, η Ραραού ξεκίνησε με τη φιλοσοφία του μαγαζιού που θα άρεσε ως στέκι στους ιδιοκτήτες του.

Ο Τάσος, η Σάρα και η Κατερίνα, που επιμελήθηκαν με τα χεράκια τους κάθε λεπτομέρεια, δημιούργησαν ένα μέρος φιλικό και οικείο που σε καλωσορίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ με ό,τι μπορεί να τραβάει η όρεξή σου. Καφές, πρωινό, brunch και, φυσικά, μεζεδάκια, όλα φτιαγμένα με αγνά υλικά, βρίσκονται στον κατάλογο που αλλάζει χέρια όλη μέρα, χωρίς να καταργεί καμία επιλογή. Μια κάρτα-«νομάς» που σου δίνει τη δυνατότητα να φας για ελαφρύ βραδινό μια επιλογή πρωινού, όπως το γιαούρτι με τη χειροποίητη granola.

Εκείνο, όμως, που σίγουρα θα σε τραβήξει στη Ραραού είναι η σπιτική κρητική ρακή από μικρό παραγωγό που συνοδεύεται από διάφορα μεζεδάκια και θα συντροφεύσουν τα παρεΐστικα βράδια με σπιτικές γεύσεις και την ευφορία της ρακής. Τα κεμπαπάκια Φλωρίνης, τα γεμιστά μανιτάρια και οι πατάτες με κεφαλοτύρι, κρέμα κασεριού και σαλάμι είναι κάποιες από τις must επιλογές. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι μουσικές της Ραραού που ξεχωρίζουν αλλά και το μοναδικό περιβάλλον που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι αυτό το μαγαζί θα μπορούσες να το συναντήσεις σε κάποιον δρόμο του Βερολίνου... Και πού ξέρεις, μπορεί ο Bregovic να κάθεται σε κάποιο τραπεζάκι.

Koνσερβοκούτι

Ο Τάκης, ο Κυριάκος, ο Γιάννης και ο Χάρης είναι τα πρόσωπα “κλειδιά” που βρίσκονται πίσω από το πολύ φιλικό συνεταιριστικό μεζεδοπωλείο που στεγάζεται σε ένα παλιό νεοκλασσικό κτήριο της Ιπποκράτους. Οι πιο εκλεκτοί μεζέδες του είναι ο καγιανάς με σύγλινο, η φέτα με παστουρμά αλλά και το λουκάνικο με το βερίκοκο και το σύκο. Εξαιρετική και η πατατοσαλάτα τους, αλλά και ο λουσμένος σε έξτρα παρθένο καλαματιανό ελαιόλαδο ντάκος.

Αντέστε

Ένα λιτό κρητικό μαγαζάκι στα Εξάρχεια με ατμόσφαιρα καφενείου είναι ιδανικό για εκείνα τα βράδια που θέλεις να τσιμπήσεις κάτι με την παρέα. Πατάτες οφτές, απάκι, τσιλαδιά , νοστιμότατο λουκάνικο με γραβιέρα και διάφορες ακόμη κρητικές λιχουδιές, σε άκρως φυσιολογικές τιμές. Εξαίρετη τσικουδιά, θεραπευτικά ρακόμελα και μπόλικα κεράσματα, για να μην ξεχνιέσαι ότι θα σου φερθούν σαν να είσαι σε… κρητικά εδάφη.

Ρακουμέλ

Ένα τσιπουράδικο που μαζεύει κυρίως φοιτητόκοσμο, ενδείκνυται για εκείνες τις βραδιές που θες να τσιμπήσεις κάτι οικονομικό, μαζί με το τσίπουρο, τη ρακί ή το κρασί σου. Από τα πιο τίμια πιάτα του καταλόγου είναι τα μανιτάρια, οι σάλατες Ρακουμέλ και ταμπουλέ, η πατατοσαλάτα,η σφακιανή πίτα και οι κολοκυθοανθοί. Αγαπημένο και το ρακόμελό τους, εξ’ου και το όνομα του μαγαζιού.

Άμα λάχει στης Νεφέλης

Διπλός ο γαστρονομικός χαρακτήρας του Άμα Λάχει (μπιστρό και μεζεδοπωλείο), κι εμείς θα το επιλέξουμε για την… μεζεδοπλευρά του στο «Στης Νεφέλης». Σε έναν όμορφο χώρο, με ξύλινο πάτωμα και άνετα τραπεζάκια θα γευτούμε νοστιμιές όπως σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα, παντζάρια και ψητό χαλούμι, μυζηθροπιτάκια χειροποίητα με ανθόμελο, δυόσμο και σουσάμι, καγιανά με παστό Καλαμάτας, ξυδάτο λουκάνικο και χοιρινή τηγανιά με δενδρολίβανο και λεμόνι. Οι γεύσεις είναι εξαιρετικές, οι μερίδες ικανοποιητικές.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share