Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

5 ξεχωριστά μεζεδοπωλεία στην καρδιά της Αίγινας

Το Athensmagazine.gr προτείνει...

18 Ιουλίου 2020 09:31
5 ξεχωριστά μεζεδοπωλεία στην καρδιά της Αίγινας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο νησί του φυστικιού, που είναι και ένας από τους αγαπημένους προορισμούς του Σαρωνικού θα βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες για όλα τα γούστα. Σήμερα στο athensmagazine.gr σας έχουμε 5 ξεχωριστά μεζεδοπωλεία για να απολαύσετε τέλειους ψαρομεζέδες μαζί το τσιπουράκι σας.

Αχιβαδάκι

Η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αίγινας ακούει στο όνομα Αχιβαδάκι και είναι η νέα νόστιμη επιλογή για ψαρομεζέδες, όπως τους ταιριάζει, πάνω ακριβώς από τη θάλασσα δηλαδή, με την αλμύρα να φτάνει σχεδόν στο πιάτο σου. Το αδελφάκι της φημισμένης Αιγινήτισσας βρίσκεται στο ήσυχο λιμανάκι των Βροχείων και έχει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Ήσυχο, νησιώτικο σκηνικό, κατάλληλο για φαγητό μετά τις βουτιές αλλά και ουζοκατάσταση μέχρι το βράδυ.

Εδώ το μενού παρουσιάζει κυρίως μεζέδες με θαλασσινά, χορταστικές ποικιλίες για να συνοδεύσετε το ποτό σας αλλά και φρέσκες σαλάτες. Μία απ' τις best seller επιλογές έχουν γίνει ήδη οι κροκέτες μπακαλιάρου, που αξίζει να δοκιμάσετε, αν βρεθείτε στο μεζεδοπώλειο Αχιβαδάκι.


Πετρά Εδεσματοπωλείο

Το Εδεσματοπωλείο - μεζεδοπωλείο, στην πόλη της Αίγινας, βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Σε ένα αρχοντικό διατηρητέο κτήριο, ακριβώς πάνω στην κεντρική παραλιακή οδό του νησιού, βρίσκεται το νέο εδεσματοπωλείο της Αίγινας.

Στο αρχοντικό Λαγιωτατίδη, ένα διατηρητέο νεοκλασικό, η οικογένεια Πετρά, που συνεχίζει να διατηρεί το Παντοπωλείο Πετρά, δημιούργησε μια νέα επιλογή στην γαστρονομική αγορά της Αίγινας. Ένα όμορφο και ξεχωριστό εδεσματοπωλείο σε μια από τις πιο παραδοσιακές γωνιές της Αίγινας. Με πιάτα ελληνικής κουζίνας και γευστικές επιλογές με πρώτες ύλες από ποιοτικά, premium προϊόντα της ελληνικής γης και όχι μόνο.

Τοπικά προϊόντα και γεύσεις από την Αίγινα βρίσκονται στην διάθεση του σεφ Θωμά Νικολαΐδη, για να δημιουργήσει πολύχρωμα και πεντανόστιμα πιάτα. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς δίνουν στο μενού του εδεσματοπωλείου διαφορετική πινελιά.

Όλα αυτά σε έναν μοναδικό και ξεχωριστό χώρο. Δυο πανέμορφα διαμορφωμένα δωμάτια, είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν. Η ατμόσφαιρα συμβαδίζει άριστα με την αρχιτεκτονική του Αρχοντικού, σε έναν χώρο που επιμελήθηκε η ομάδα της SVΔRNΔ. Η θέα είναι αυτό ακριβώς που ζητάς στο νησί. Να απολαμβάνεις δηλαδή τους ποιοτικούς μεζέδες σου κοιτώντας το γραφικό παραλιακό μέτωπο του νησιού.

Μηλοκύδωνο Αίγινα

Το Βιοπαντοπωλείο – Μεζεδοπωλείο “Μηλοκύδωνο Αίγινα” είναι μία αποκάλυψη – έκπληξη για τα δεδομένα της εστίασης στην Αίγινα. Θα το βρεις ακριβώς στην είσοδο της πόλης της Αίγινας, σε ένα ήσυχο, γεμάτο βλάστηση στενό. Ακόμα και το ότι βρίσκεται απέναντι από το δημοτικό σχολείο, σίγουρα δεν είναι τυχαίο αν καταλάβεις τη φιλοσοφία του.


Η Carla, υπεύθυνη του παντοπωλείου – εστιατορίου, Ιταλίδα στην καταγωγή, αγάπησε την Αίγινα, αποφάσισε να χτίσει εδώ τη ζωή της και έκτοτε προσθέτει και αυτή τα λιθαράκια της προς το συνολικό καλό της Αίγινας, των ανθρώπων και των επισκεπτών της.

Στο Μηλοκύδωνο μπορείς να γευθείς βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα, αυθεντικά τυριά από ελληνικά νησιά αλλά και κάποια επιλεγμένα από τη Γαλλία, αλλαντικά από την Ιταλία, προϊόντα χωρίς γλουτένη αλλά και βιολογικά καθαριστικά και πάει λέγοντας, όλα με ένα κοινό χαρακτηριστικό: την αγνή παραγωγή και διάθεσή τους. Τα δε vegan και νηστίσιμα πιάτα, πάντα βιολογικά και αυθεντικά, έχουν εδώ την τιμητική τους, από το πρωί μέχρι το βράδυ! Δοκίμασε τα vegan cakes σε συνδυασμό με “τζιντζεράδα” (λεμονάδα με πολύ τζίντζερ και μέλι) αλλά και τα σάντουιτς που φτιάχνει η ίδια με υλικά από το παντοπωλείο με μία από τις ελληνικές μπύρες πο προσφέρει.

Από το καλοκαίρι, το Μηλοκύδωνο προσφέρει και σπιτικές ιταλικές μακαρονάδες αλλά και κρουασάν – κλασικά ή vegan με αλεύρι κινόα!

Όσο για το κρασί, είναι και αυτό βιολογικό και φτάνει στην Αίγινα από την αρχαία Ολυμπία. Και αν θελήσεις κάτι πιο δυνατό, σου συστήνουμε να δοκιμάσεις τη βιολογική ρακή από την Κρήτη ή το ούζο από τη Λέσβο.

Και το πιο μαγικό από όλα είναι ότι μπορείς φεύγοντας να αγοράσεις ό,τι δοκίμασες και σου άρεσε, μέσα, στο παντοπωλείο του Μηλοκύδωνου ή και έξω, στον πάγκο με τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά!

Αίολος

Ο Αίολος είναι ένα παραθαλάσσιο μεζεδοπωλείο χτισμένο πάνω στα βράχια που λειτουργεί στην πανέμορφη Βαγία της Αίγινας από το 2000. Εδώ μπορείτε δοκιμάσετε πολλών ειδών ψαρομεζέδες, θαλασσινά και ψητά ψάρια τα οποία είναι πάντα φρέσκα και φυσικά σε πολύ προσιτές τιμές. Το Αιολος διαθετει παραλια με ξαπλωστρες και ομπρελες που διατιθονται δωρεαν στους πελατες του.

Το Ακρογιάλι

Το Ακρογιάλι βρίσκεται από το 1947 στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στην πανέμορφη Αίγινα. Ο δημιουργός αυτής της γωνιάς πάνω στο κύμα ήταν ο προπάππος Νικολής!

Ξεκίνησε ως μια καλύβα που πουλούσε νερό από τα πηγάδια της περιοχής σε πήλινα Αιγινήτικα κανάτια στους πρώτους τουρίστες της Αγ. Μαρίνας! Είναι από τα πρώτα μαγαζιά που έγιναν στη περιοχή.

Εδώ θα δοκιμάσετε παραδοσιακούς πεντανόστιμους μεζέδες και εκλεκτά πιάτα με θέα την θάλασσα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share