Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3 εκλεκτά μεζεδοπωλεία στο Μετς

To Athensmagazine.gr προτείνει!

17 Οκτωβρίου 2020 07:54
3 εκλεκτά μεζεδοπωλεία στο Μετς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Μετς η εκλεκτή συνοικία της Αθήνας με τα νεοκλασικά, τους όμορφους δρόμους και την καλή κοινωνία κρύβει μικρούς θησαυρούς για έξοδο. Εμείς στο Athensmagazine.gr βρήκαμε τα καλύτερα 3 μεζεδοπωλεία κάποια με μεγάλη ιστορία και κάποια νέα, για να απολαύσετε το φαγητό σας και το κρασί σας με τους αγαπημένους σας και να περάσετε καλά.

Το Υπόγειο του Μαραθωνίτη

Τη δεκαετία του '70, στο υπόγειο της οικογένειας Μαραθωνίτη, στην περιοχή του Μετς, ο μερακλής παππούς Φώτης είχε συγκεντρωμένα τα βαρέλια του όπου ζυμωνόταν το κρασί. Ήταν γνωστός για το κρασί του και αυτή η φήμη οδηγούσε στο υπόγειο τις παρέες που έφερναν τους δικούς τους μεζέδες για να συνοδεύσουν το καρτούτσο που γέμιζε από το βαρέλι.

Ο παππούς έκλεινε νωρίς το υπόγειο, επειδή ξυπνούσε αξημέρωτα για να δουλέψει το κομπρεσέρ. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και το υπόγειο κουτούκι με τα βαρέλια, το μωσαϊκό στο δάπεδο, τις καρέκλες καφενείου και τις παλιές ζυγαριές επιμένει να διατηρεί την αυθεντικότητά του. Η δεύτερη γενιά έχει ενισχύσει την κουζίνα με μεζέδες, από γίγαντες και λουκάνικο μέχρι αρνίσια παϊδάκια και πληθωρικές μπριζόλες. Η ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα και λαϊκά απογειώνει το κέφι.

Το Τρίκυκλο

Πέτρα που κυλάει δε χορταριάζει, λέει μια λαϊκή παροιμία. Γι’ αυτό, το Τρίκυκλο, έχει τρεις τροχούς. Εδώ θα βρείτε παραδοσιακές συνταγές που συνεχώς ανανεώνονται, πολύ καλό φαγητό και πλήθος αποσταγμάτων που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Συνέχως λαμβάνουν χώρο όλο και περισσότερα δρώμενα στο Τρίκυκλο που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν.

Η Παλιά Αθήνα

Σε μια όμορφη μονοκατοικία με αυλή του 1925 υπάρχει ένα γραφικό μεζεδοπωλείο - ρακοπωλείο το Παλιά Αθήνα, που είναι ένας αυθεντικός χώρος φτιαγμένος με μεράκι και άποψη στην οδός Εμπεδοκλέους 75 στο Παγκράτι. Σκοπός του είναι να μας μεταφέρουν σε μια εποχή νοσταλγική όσο και ξεχασμένη μέσα από εικόνες του παρελθόντος με γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Μέσα στο χώρο υπάρχουν επιλεγμένα αντικείμενα, έπιπλα, φωτιστικά, κάδρα, καρτ ποστάλ της προπολεμικής και μεταπολεμικής Αθήνας. Κάθε Τρίτη θα ακούσουμε ρεμπέτικα, λαϊκά, σμυρνέϊκα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share