Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

6 μεζεδοπωλεία στον Κεραμεικό για μερακλήδες

To Athensmagazine.gr προτείνει!

21 Οκτωβρίου 2020 09:38
6 μεζεδοπωλεία στον Κεραμεικό για μερακλήδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον Κεραμεικό σίγουρα δεν τον λες γειτονιά, είναι σίγουρα μια συνοικία της Αθήνας με αρκετές δυσκολίες αλλά εδώ βρίσκονται μικροί γαστρονομικοί θησαυροί. Έθνικ εστιατόρια, ελληνικά παραδοσιακά ταβερνάκια, γκουρμέ εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς βρίσκονται εδώ. Εμείς στο Athensmagazine.gr αυτή την φορά ξετρυπώσαμε τα 6 καλύτερα μεζεδοπωλεία...

Μυκηνών Γωνία

Το πρώτο και πιο οικονομικό μεζεδοπωλείο που λειτούργησε επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία καθώς ο κόσμος το έχει ψηλά στην προτίμηση του. Σαν αυθεντικό μεζεδοπωλείο ξεχωρίζει για τις άκρως value for money τιμές και τους σπιτικούς μεζέδες που σερβίρεις τους θαμώνες του.

Με τη ρετρό ατμόσφαιρα και το φιλικό περιβάλλον να συγκαταλέγονται επίσης στα συν του, το επιλέγουμε για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και την ψητή τηγανιά. Χειροποίητα κιμαδοπιτάκια, καλτσούνια με τυρί και φλογέρες με σπιτικό φύλλο στα συνοδευτικά που δεν πρέπει να χάσετε.

Εδώ θα απολαύσετε σπιτικό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, ενώ το χύμα κρασί προέρχεται από επιλεγμένες οικογένειες. Επίσης στα συν το γεγονός ότι το ρακόμελο παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια σας με το που το παραγγείλετε. Με το που ανοίξει ο καιρός βγάζει τραπέζια στην πεζοδρομημένη πλατεία ακριβώς μπροστά του με το κλίμα να γίνεται παρεΐστικο. Τα μεσημέρια των αργιών διαθέτει και ζωντανή μουσική.


Λαϊνι

Τις μέρες που σου λείπει η Κρήτη λίγο παραπάνω, να έρχεσαι εδώ! Το μεζεδοπωλείο Λαϊνι είναι σαν να σε μεταφέρει εκεί, με το καλό φαγητό, τους νόστιμους μεζέδες, τις ομιλίες, τα τραγούδια και φυσικά τις γεύσεις. Ο χώρος είναι μικρός και αυθεντικός και τόσο ζεστός από τους ανθρώπους μέσα, που δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις με το που μπεις. Η ρακή για κέρασμα επιβάλλεται από το κατάστημα, κι αφού την πιεις καλείσαι να επιλέξεις τι θα φας από έναν κατάλογο αμιγώς Κρητικό.

Πυρολίκι

Ένα πολύ αγαπητό μεζεδοπωλείο πάνω στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και αν είσαι θαμώνας της περιοχής μάλλον θα το έχεις προσέξει. Άν όχι εμείς λοιπόν σου προτείνουμε και να το δοκιμάσεις άμεσα.
Πολύ καλό φαγητό, μεζεδάκια και μικρά πιάτα καλοφτιαγμένα με μεράκι. Από τα ηχεία θα ακούσεις καλή ρεμπέτικη μουσική και με συνοδεία καλού κρασιού σίγουρα θα μερακλώσεις και θα απολαύσεις τις στιγμές σου με την παρέα.


Κάππα

Το Κάππα στον Κεραμεικό είναι ένα μεζεδοπωλείο – bistro με εδέσματα, αποστάγματα, καφέ, φαγητό, γλυκό και cocktail σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο, με μία πολύ ατμοσφαιρική αυλή. Στο μενού του θα βρείτε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με μοντέρνες πινελιές. Ξεκινήστε με την ψιλοκομμένη χωριάτικη με σαγανάκι φέτας και κρίταμο, τον καβουρμά με τηγανίτα πατάτας και αβγό μάτι ή φωλιές κανταιφιού με σπανάκι και μπεσαμέλ.

Για κυρίως μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σκιουφικτά με σύγκλινο Μάνης και ξινοτύρι Ιου ή φρέσκες παπαρδέλες με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί και ψαρονέφρι γεμιστό με παλαιωμένη γραβιέρα και λιαστή ντομάτα. Για το τέλος πολύ καλή επιλογή είναι η μους σοκολάτας με κράμπλ αμυγδάλου, ενώ ότι πρέπει είναι και το cocktail Mastic mystic φυσικά με μαστίχα.


Μπαχανέζος

To Μεζεδοπωλείο Μπαχανέζος στον Κεραμεικό άνοιξε τον Μάϊο του 2018 και προσφέρει Ελληνική κουζίνα με απλές συνταγές με βάση την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης. Για το μαγείρεμα χρησιμοποιείται μόνο ελαιόλαδο, ενώ οι πατάτες είναι φρέσκες και κομμένες στο χέρι.

Στον κατάλογο θα βρείτε μεζέδες κρεατικών αλλά και θαλασσινών, σαλάτες αλλά και λίγα αλλά καλά κυρίως πιάτα. Ξεκινήστε με παστουρμαδόπιτα σχάρας, μαστέλο χίου ψητό στη σχάρα που σερβίρεται με χειροποίητο γλυκό λεμόνι και θράψαλο ξιδάτο. Δοκιμάστε τηγανιά κοτόπουλο και χοιρινό φιλετάκι σχάρας. Συνοδεία από Ικαριώτικο κρασί, κρητική ρακή ή ρακόμελο.

Οι Διανοούμενοι

Το Μουσικό μεζεδοπωλείο οι διανοούμενοι στον Κεραμεικό προσφέρει Ελληνική κουζίνα και νόστιμους μεζέδες. Βρίσκεται στα όρια με το Μεταξουργείο, στην οδό Σφακτηρίας 20. Είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι για εσάς που θέλετε να απολαύσετε την έξοδο σας για φαγητό και γλέντι σε ένα χώρο με χρώματα και εικόνες από ξεχασμένoυς καιρους.

Το χειμώνα δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι ένας ατμοσφαιρικός κρυμμένος κήπος- μια μαγική αυλή, που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο πολύβουο κεντρο της Αθηνας. Επισκεφτείτε το και δοκιμάστε εξαιρετικές γεύσεις σε ένα μεζεδοπωλείο που θα σας ταξιδέψει σε παλιές, καλές εποχές. Δοκιμάστε την απολαυστική ποικιλία κρεάτων, τον μεζέ του Σάββα και το καπνιστό τυρί Νάουσας.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share