Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επιδρομή στα 6 καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αργυρούπολης

To Athensmagazine.gr προτείνει!

16 Ιουλίου 2020 00:39
Επιδρομή στα 6 καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αργυρούπολης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Αργυρούπολη τα μαγαζιά και οι επιλογές είναι αμέτρητες. Νέα μαγαζιά και παλιές σταθερές αξίες είναι μαζεμένα όλα εδώ. Εμείς αυτή τη φορά βάλαμε στόχο τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αργυρούπολης και σας τα παρουσιάζουμε.


Ο Χορός των γεύσεων

Αν πάλι αναζητάς εστιατόρια στην Αργυρούπολη με live μουσικές βραδιές στη μέση του καλοκαιριού, τότε πρέπει να επισκεφθείς το ιδιαίτερο μουσικό μεζεδοπωλείο Χορό των γεύσεων, στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου 115, στην Αργυρούπολη.

Και επειδή η live μουσική, είναι πάντα καλύτερη με φαγητό, εκεί θα βρεις νόστιμη ελληνική – παραδοσιακή κουζίνα και εκλεκτούς μεζέδες, σε απίστευτες τιμές και προσφορές που θα λατρέψεις. Ο χώρος του, μοντέρνος και φωτινός, με κομψή και λιτή διακόσμηση, συνδιάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο design.

Έτσι Απλά

Ένα γνήσιο μεζεδοπωλείο-ουζερί-τσιπουράδικο με ελληνική κουζίνα, παραδοσιακούς μεζέδες από διαλεχτά ελληνικά τοπικά προϊόντα. Μια ζεστή και φιλόξενη γωνιά, 100 μέτρα από τη στάση του μετρό της Αργυρούπολης, σε έναν μοντέρνο, φωτεινό χώρο με πινελιές παράδοσης, ιδανικό για κάθε είδους παρέα, με θέα σε πάρκο.

Το μεράκι των ιδιοκτητών για παραδοσιακές γεύσεις δημιούργησε έναν κατάλογο που θα διεγείρει τον κάθε ουρανίσκο, ο οποίος προσαρμόζεται πάντα ανάλογα με την εποχή. Το ΠΣΚ θα ακούσεις Live μουσική, σε έντεχνα λαϊκά-ελαφρολαϊκά ακούσματα, ενώ διοργανώνονται και πολλές extra μουσικές βραδιές τις καθημερινές.


Ταβερνάκι μας

Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο που με τη ζεστή του αίσθηση, τη σπιτική του κουζίνα και τη ζωντανή μουσική του δεν άργησε να αγαπηθεί και να γίνει κάτι παραπάνω από ένας προορισμός φαγητού.

Τόσο το μαγαζί -που φέτος συμπληρώνει 17 χρόνια- ανανεώθηκε πρόσφατα όπως και το μενού του. Στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και τις καλαίσθητες ροτόντες σερβίρονται γεύσεις με σαφείς αναφορές στην ελληνική κουζίνα στις οποίες τα τοπικά προϊόντα πρωταγωνιστούν. Όσο για τη μουσική: Tο πρόγραμμα συνήθως είναι λαϊκό, ωστόσο συχνά διοργανώνονται lives με guest καλλιτέχνες.


Μεζεκλίκ

Νεανικό, σύγχρονο και ζεστό, το Μεζεκλίκ είναι ένα new-age μεζεδοπωλείο που θα απογειώσει τη γευστική σου παλέτα με τους πεντανόστιμους σπιτικούς μεζέδες του και την ωραία του μουσική. Μια ανάσα από τη Βουλιαγμένης, σ’έναν ευχάριστο, καλοδιακοσμημένο χώρο θα απολαύσεις την πιο πλούσια ποικιλία από θαλασσινούς μεζέδες και διάφορα άλλα πιάτα.

Στο μέτωπο των αποσταγμάτων θα βρείς μια μεγάλη γκάμα από τσίπουρο, ούζο, ρακί (χύμα και εμφιαλωμένα) καθώς και ειδικευμένα ελληνικά παραδοσιακά ποτά όπως τσίπουρο μυρτιάς και τσίπουρο παλαιωμένο. Επίσης διαθέτει μια πλούσια ποικιλία επιλεγμένων εμφιαλωμένων κρασιών αλλά και εξαιρετικής ποιότητος χύμα κρασί (λευκό, ροζέ, κόκκινο).

Πολλές φορές, live σχήματα αναλαμβάνουν να πλαισιώσουν το γεύμα ή το δείπνο σου με ζωντανή μουσική, με το Μεζεκλίκ να γίνεται μια μεγάλη παρέα. Με το καλό φαγητό σαν γνώμονα και με τους συνδαιτημόνες να το απολαμβάνουν πάντα.


Ποστάλι

Το ολοκαίνουργιο ελληνικό εστιατόριο Ποστάλι στην Αργυρούπολη προσφέρει γνήσια ελληνική κουζίνα και μεζέδες σε ένα ανάλαφρο και περιποιημένο περιβάλλον. Τραπεζάκια έξω με λαδόκολλα, δέντρα ολόγυρα και απρόσκοπτη θέα στον έναστρο ουρανό. Μεζέδες θαλασσινοί αλλά και στεριανοί είναι τα βασικά μέρη του μενού του εστιατορίου. Ξεχωρίζουν η μελιτζανοσαλάτα, την ρεγκοσαλατα, τα κρασάτα μύδια, οι φιλεταρισμένες σαρδέλες στη σχάρα, το λιγκουίνι θαλασσινών για δύο.

Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο που ξεκινάει το ταξίδι του από τα θαλασσινά και προσφέρει πολλές επιλογές σε ούζο και τσίπουρο απο όλη την Ελλάδα."Ποστάλι" είναι η έκφραση του ταξιδιού, η μαγεία των αναχωρήσεων, το καλωσόρισμα και ο αποχαιρετισμός. Ποστάλια ήταν τα πλοία που ένωναν τα λιμάνια της Μεσογείου κάνοντας υπηρεσία ταχυδρομείου (POSTALE) και μεταφορά επιβατών. Στο εστιατόριο Ποστάλι, θα γευτείτε το ταξίδι στην Ελλάδα των γεύσεων.

Σουσάμι

Το μεζεδοπωλείο Σουσάμι στην Αργυρούπολη σας περιμένει με μεσογειακή κουζίνα και σπεσιαλίτέ της ελληνικής γαστρονομίας. Ο χώρος θυμίζει κάποιο φιλικό σπίτι και κυριαρχείται από απαλά γήινα χρώματα, προσφέροντας ζεστασιά και ηρεμία. Το μενού διαθέτει ποικιλία επιλογών από ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, ριζότο και ψητά σχάρας. Ρωτήστε για τα πιάτα ημέρας, που πάντα αποτελούν μια γευστική έκπληξη. Στο Σουσάμι θα φάτε και θα θέλετε να ξαναπάτε με φίλους και γνωστούς σαν να τους καλείτε σπίτι σας.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share