Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στα μεζεδοπωλεία του Μοσχάτου: Οι 4 καλύτερες επιλογές

Εδώ θα περάσετε όμορφα!

7 Οκτωβρίου 2020 09:15
Στα μεζεδοπωλεία του Μοσχάτου: Οι 4 καλύτερες επιλογές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Μοσχάτο τα συνδυάζει όλα. Πεζόδρομους για βόλτες, θάλασσα και φυσικά καλό φαγητό. Αν εσείς όμως ψήνεστε για τσιπουράκι και μεζεδάκια εμείς έχουμε ψάξει για εσάς και έχουμε βρει τα καλύτερα μεζεδοπωλεία.

Καυτερή Πιπεριά

Βρίσκεται σε μία νεοκλασική πέτρινη αρχοντική μονοκατοικία, και ντύνει το εσωτερικό της με ξύλινες επενδύσεις και… 80s διακόσμηση με disco μπάλα. Το τζάκι ανάβει τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου προσθέτοντας έξτρα πόντους ζεστασιάς, ενώ στα ηχεία ακούγεται ζωντανή μουσική από διάφορες κομπανίες που φιλοξενούνται.

Η «πιπεριά» είναι ένα παρεΐστικο μουσικό μεζεδοπωλείο, με νόστιμο φαγητό σε γενναιόδωρες μερίδες: ωραία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, βαλσάμικο και λιαστή ντομάτα, με κρουτόν, ποικιλίες κρεατικών με καλοψημένα μπριζολάκια και μπιφτέκια, κοτοπιτάκια με πράσο και γραβιέρα και ταμπουλέ σερβιρισμένο σε φωλιά από πίτα, είναι μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίσαμε.

Απλίκα

Το μεζεδοπωλείο Απλίκα στο Μοσχάτο θα γίνει το στέκι σας για ελληνική κουζίνα και μεζέδες. Ένας μικρός, ζεστός και νεανικός χώρος είναι ιδανικός για την παρέα αλλά και για την οικογένειά σας. Το μενού του μεζεδοπωλείου Απλίκα επιμελούνται τα τρία νεαρά αδέλφια που δημιούργησαν την Απλίκα με αγάπη και μεράκι για το καλό φαγητό.

Δοκιμάστε σαλάτα Απλίκα (πράσινη ανάμεικτη, καραμελωμένα καρύδια, λιαστή ντομάτα, βαλσάμικο, ανθότυρο) , πούρο φέτας με μέλι, παστουρμαδοπιτάκια, τηγανόψωμο με μαρμελάδα κρασιού και κεγαλογραβιέρα τριμμένη, φωλιά κοτόπουλου, κεμπάπ γιαουρτλού, burger μοσχάρι. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τηγανητό oreo με παγωτό.

Ζεμπερέκι

Ατμοσφαιρικό κουτούκι «του παλιού καιρού» με πιστούς θαμώνες που ορκίζονται και τσουγκρίζουν κρασοπότηρα στο όνομά του, στην παρεϊστική του ατμόσφαιρα και στο «τίμιο» φαγητό του. Ο εσωτερικός χώρος κλασσικός κουτουκιού, με τζάκι και παλιά αντικείμενα στους γύρω τοίχους ατάκτως ειρημένα και αρκετά ξύλινα τραπεζάκια. Στα του φαγητού, τα κεφτεδάκια είναι εξαιρετικά, όπως και το χοιρινό στο φούρνο.

Η φέτα με μέλι είναι εξίσου νόστιμη, όπως επίσης το σαγανάκι (σκέτο ή με λουκάνικο) και το πικάντικο κοτόπουλο. Στο τέλος θα σας κεράσουν λουκουμάδες με σοκολάτα.

Οινοθόη

Ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, νόστιμοι μεζέδες από θάλασσα και βουνό και οικονομικές τιμές χαρακτηρίζουν αυτό το συνοικιακό μεζεδοπωλείο – ταβερνάκι της Κωνσταντινουπόλεως. Ο εσωτερικό τους χώρος είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε ένα τίμιο γεύμα με συμπαθητική ρετρό διακόσμηση και λίγα τραπεζάκια.

Το καλοκαίρι ανοίγει και τον κήπο του που είναι εξίσου συμπαθητικός. Στα του φαγητού, στο τραπέζι σας θα καταφθάσουν «στεριανά» μεζεδάκια όπως απάκι, σύγκλινο, χαλούμι στη σχάρα, μανιτάρια πλευρώτους και κόκκορας κοκκινιστός (έχει και αρκετά μαγειρευτά) ή θαλασσινά με κορυφαία την ψαρόσουπα, τον γαύρο και το εξαιρετικό καλαμαράκι τηγανιτό. Το τηγάνι του είναι πολύ καλό και οποιοδήποτε ψαρικό και αν πάρετε δε θα σας ενοχλήσει λόγω λαδίλας.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share