Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μελίσσια: Τσίπουρο και μεζεδοκαταστάσεις στα 4 καλύτερα μεζεδοπωλεία

Εδώ θα περάσετε όμορφα!

14 Οκτωβρίου 2020 08:48
Μελίσσια: Τσίπουρο και μεζεδοκαταστάσεις στα 4 καλύτερα μεζεδοπωλεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Βόρεια Προάστια μπορεί να θεωρούνται ακριβά και δυσπρόσιτα, και ίσως να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν και πολύ ωραία μαγαζιά για όλα τα βαλάντια που σίγουρα θα σε εκπλήξουν. Σήμερα στο Athensmagazine.gr έχουμε τα 4 καλύτερα μεζεδοπωλεία στα Μελίσσια για ουζάκι και τσίπουρο με την παρέα.

Ρίζες

Οι Ρίζες είναι ένα παραδοσιακό βολιώτικο τσιπουράδικο στα Μελίσσια για ψαγμένες γευστικές εμπειρίες. Το μενού περιέχει φαγητά και μεζέδες φτιαγμένα με πρώτες ύλες από παραγωγούς από την περιοχή του Βόλου και γενικότερα από την Βόρεια Ελλάδα. Ο περιβάλλοντας χώρος είναι λιτός με περιποιημένα τραπεζάκια όπου θα κάτσετε να απολαύσετε τα παραδοσιακά 25αράκια με βολιώτικο τσίπουρο με τα ανάλογα πιατάκια μεζέδων.

Πάμε αλλιώς

«Κρυμμένο» στο δασάκι του εμπορικού κέντρου Μελισσίων (όπου απλώνει και τα τραπεζάκια του το καλοκαίρι και τα ηλιόλουστα μεσημέρια) το Πάμε Αλλιώς είναι ένα συμπαθέστατο μοντέρνο μεζεδοπωλείο, με funky καλλιτεχνικές πινελιές στη διακόσμηση, ζωντανή μουσική που κινείται σε έντεχνα μονοπάτια κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και λαχταριστά μεζεδάκια.

Από αυτά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσετε να δοκιμάσετε το μοσχαράκι σοφρίτο, τις φρεσκοτηγανισμένες –και κομμένες στο χέρι– τηγανιτές πατάτες, την σεφταλιά με χαλούμι, τη χοιρινή τηγανιά με μυρωδάτο κόλιανδρο, τα ρολάκια μελιτζάνας με σως από πιπεριά Φλωρίνης και τους αφράτους κολοκυθοκεφτέδες.

Φανάκι

Tο εστιατόριο Φανάκι στα Μελίσσια είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε γευστικούς παραδοσιακούς Ελληνικούς μεζέδες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραδοσιακά μεζεδάκια από όλη την Ελλάδα ενώ ξεχωριστό το κάνει και το περιβάλλον του.

Όλο το μενού είναι σχεδιασμένο και βασισμένο σε πρώτες ύλες από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, όπως πέστροφα από το Καστόρι Λακωνίας, σκουμπρί, τσίρο και χέλι από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, παστουρμά, σουτζούκι, καπνιστό ψαρονέφρι, πέταλο μπαχαράτο από τη Δράμα,καβου ρμά και λουκάνικο βουβαλίσιο από τη Ροδόπολη Σερρών, καθώς επίσης και τυριά, λάδι και αλάτι από τα Κύθηρα. Όλα είναι επιλεκτικά διαλεγμένα με γνώμονα την γεύση αλλά και την ποιότητα.

Μυστικός κήπος

''Κρυμμένος'' σε κεντρικό σημείο της περιοχής του Χαλανδρίου βρίσκεται το μεζεδοπωλείο Μυστικός Κήπος.
Ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος, με έντονο ρουστίκ εσωτερικό κι εξωτερικό διάκοσμο. Από τα πρώτα πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις είναι οι θελκτικές μυρωδιές της, ανοικτής προς το κοινό, κουζίνας.
Ιδιαίτεροι ελληνικοί μεζέδες, με εκλεκτές πρώτες ύλες, με ποικίλες προσωπικές πινελιές.


Στο Μυστικό Κήπο θα γευτεί κάποιος μανιτάρια με θυμάρι αλλά και κανταϊφάκια παστουρμά, Καβουρμά Κομοτήνής ή γαύρο μαρινάτο με μους ταραμά. Συνοδέψτε τα πιάτα με κάποιο λευκό κρασί, ούζο, τσίπουρο ή ρακί και σας υποσχόμαστε οτι η εμπειρία θα είναι μοναδική.


Στα must είναι να καθίσετε στην αυλή του μαγαζιού. Το έντονα χωριάτικο στοιχείο, τα χρώματα και η γενική αίσθηση του χώρου, σε συνδυασμό με το φαγητό, θα σας κάνουν να νιώσετε πως βρίσκεστε σε κάποιο μέρος της ελληνικής υπαίθρου κατά τη διάρκεια διακοπών.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share