Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για φαγητό στα 8 καλύτερα μαγαζιά της Ύδρας

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

30 Ιουνίου 2020 08:41
Για φαγητό στα 8 καλύτερα μαγαζιά της Ύδρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ύδρα είναι ένα πανέμορφο νησί με αρκετή ιστορία πάνω του. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του και η θέα που προσφέρει είναι μαγικά. Το φαγητό που προσφέρει είναι επίσης καταπληκτικό και καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Παρακάτω θα βρείτε τα 10 καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες με θεσπέσιο φαγητό.

Κονδυλένια

Η ταβέρνα Κονδυλένια βρίσκεται στα Καμίνια και διαθέτει ταράτσα με εκπληκτική θέα. Η σπιτική κουζίνα έχει την τιμητική της, με την κα Ελένη -μητέρα του ιδιοκτήτη Δημήτρη- να μαγειρεύει πραγματικές λιχουδιές για τους φανατικούς του ποιοτικού φαγητού.

Καππαροσαλάτα, ντολμαδάκια με ρύζι και κουκουνάρια, φρέσκο καλαμάρι, καλοψημένος αστακός και η περίφημη σπιτική καρυδόπιτα είναι πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υδραϊκή Γωνιά

Η ταβέρνα Υδραϊκή Γωνιά, στο λιμάνι της Ύδρας, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας καθώς προσφέρει καλό φαγητό και μεζέδες. Μπορείτε να την επισκεφτείτε για το ξεκίνημα της ημέρας σας στο νησί, απολαμβάνοντας τον καφέ σας ή μια από τις πολλές προτάσεις πρωινού.

Μπορείτε να καθίσετε είτε στον εσωτερικό χώρο ή στα εξωτερικά τραπεζάκια του, ακριβώς δίπλα από το λιμάνι. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας όμως, μπορείτε να κάνετε εδώ μια γευστική στάση για προτάσεις μεσογειακής κουζίνας με τις θαλασσονοστιμιές του καταλόγου να κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάθε ουρανίσκου.

Ψήνεσαι

Μπήκε στο γαστρονομικό χάρτη της Ύδρας πριν καιρό κι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Θα βρείτε την ταβέρνα Ψήνεσαι στο λιμάνι του νησιού, σε απόσταση αναπνοής από την Alpha Bank. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα εκτιμήσετε την οικογενειακή φιλοξενία του, με την Ματίνα και τη μαμά της, Ελένη, να κρατούν τα ηνία της κουζίνας και να τρελαίνουν τον κόσμο με το φαγητό τους.

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της εδώ, με μαγειρευτά που θα σας κάνουν να γλείφετε και τα δάχτυλά σας, ενώ το σουβλάκι και ο γύρος του είναι από τα καλύτερα του νησιού. Το μενού περιλαμβάνει επίσης κρέατα στη σούβλα και στα κάρβουνα, μεζέδες και νόστιμες σαλάτες. Τα κρέατα και όλες οι πρώτες ύλες είναι αγνά και φρέσκα.

Γίναμε Πίτα

Στο λιμάνι της Ύδρας, οι λάτρεις του καλού κρέατος, του ψητού και της κρεατοφαγίας γενικότερα, θα βρουν το στέκι τους. Το Γίναμε Πίτα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές σε αυτό τον τομέα!

Εδώ, θα απολαύσετε αρνί σούβλας, γουρουνόπουλο, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, κοτόπουλα σούβλας κ.ά. όλα από τα χέρια του expert ψήστη, Παναγιώτη. Τα μαγειρευτά του καταλόγου είναι επίσης πεντανόστιμα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το περιζήτητο ιμάμ της κας Αθηνάς που κάνει θραύση! Αν θέλετε κάτι απλό και παραδοσιακό, το ζουμερό και νόστιμο σουβλάκι αλλά και τα τυλιχτά του είναι must.

Ξερή Ελιά

Σημείο αναφοράς όχι μόνο για το γαστριμαργικό χάρτη της Ύδρας, αλλά για ολόκληρο το νησί, η ταβέρνα Ξερή Ελιά που προσφέρει καλό φαγητό και λειτουργεί από το 1825 στην ομώνυμη πλατεία, σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι. Το περιβάλλον είναι ιδανικό και σκιερό κάτω από τα δέντρα της πλατείας.

Στα χαρακτηριστικά στοιχεία της τα τραπέζια στο πλακόστρωτο, η παραδοσιακή τοπική κουζίνα και η ζωντανή ελληνική μουσική για αυθεντική διασκέδαση. Δοκιμάστε τα φρέσκα ψάρια της περιοχής και τα πιάτα με τις τοπικές συνταγές και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Ενάλιον

Το εστιατόριο Ενάλιον, στην παραλία του Βλυχού, αποτελεί ιδανική επιλογή για χορταστικό πρωινό, καφέ ή γεύμα σε ένα καθαρά νησιωτικό περιβάλλον. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε μια ολόκληρη ημέρα με θέα στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού.

Η κουζίνα επικεντρώνεται κυρίως στις μαμαδίστικες γεύσεις και τα πιάτα με πρώτη ύλη το φρέσκο ψάρι. Με τη φιλική ατμόσφαιρα και την άμεση εξυπηρέτηση να συγκαταλέγονται στα δυνατά σημεία του, σίγουρα θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας στο καλό φαγητό.

Sunset

Με ατού το εξαιρετικό location του, στα Κανόνια, το bar εστιατόριο Sunset προσφέρει το πιο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στο πιάτο σας, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του! Με έμφαση στη μεσογειακή και την ελληνική μοντέρνα κουζίνα, τα πιάτα του εκλεπτυσμένου εστιατορίου παρασκευάζονται με ελληνικά προϊόντα και ξεχωρίζουν για την προσεγμένη παρουσίαση και την ιδιαίτερη γεύση τους. Διαθέτει αξιόλογες επιλογές τόσο σε ψάρι όσο και σε κρεατικά, αλλά και πεντανόστιμες προτάσεις σε pasta και ελληνικό φαγητό. Ο χώρος αποτελεί ιδανική επιλογή και για τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ψαροπούλα

Η ταβέρνα Ψαροπούλα λειτουργεί στο λιμάνι της Ύδρας από το 1911. Από φέτος το καλοκαίρι, θα βρείτε ανοιχτό και το εστιατόριο του πάνω ορόφου, το οποίο προσφέρει θέα σε όλο το λιμάνι και το νησί. Συνεχίζοντας με σεβασμό την παράδοση και τη φιλοσοφία του ιδρυτή της, Ηλία Τηλιακού, εξακολουθεί να σερβίρει φρέσκο ψάρι και τα θεσπέσια μαγειρευτά της κας Τούλας, η οποία βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας.

Εδώ, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, με το σπιτικό φαγητό, την ποικιλία θαλασσινών και ψαριών, και τις επιλογές σε κρεατικά να ξεχωρίζουν. Ωστόσο, ο κατάλογος περιλαμβάνει και πολλές προτάσεις από τη μεσογειακή κουζίνα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share