Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

10 top προορισμοί στην Αίγινα για τέλειο φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

29 Ιουνίου 2020 10:15
10 top προορισμοί στην Αίγινα για τέλειο φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο νησί του φυστικιού, που είναι και ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων θα βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες για όλα τα γούστα. Παρακάτω σας έχουμε τα 10 καλύτερα.


Ψαροταβέρνα Η Αγορά Αίγινα

Η ταβέρνα Αγορά, στην πόλη της Αίγινας, βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από το λιμάνι του νησιού. Σε ένα από τα πιο γραφικά σοκάκια του νησιού, πίσω από την κεντρική ψαραγορά της Αίγινας, η παραδοσιακή ταβέρνα, σερβίρει ψαρομεζέδες και καλό φαγητό για πολλές δεκαετίες.

Ένα αγαπημένο στέκι για ντόπιους και επισκέπτες του νησιού. Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ιδανική για όσους επιλέγουν την Αίγινα για λίγες ώρες και θέλουν να γευτούν την τοπική αιγινήτικη κουζίνα.

Η Ψαραγορά της Αίγινας

Πίσω από την κεντρική ψαραγορά της Αίγινας, στο πιο γραφικό σημείο όλου του νησιού, χειμώνα-καλοκαίρι, υποδέχεται τους θαμώνες του, με τα γεμάτα θαλασσινά πιάτα του. Καλαμαράκια, καλοψημένα ψαρικά, μεζέδες, ελληνικές γεύσεις και εποχιακά εδέσματα. Μοναδικές ποιοτικές γεύσεις που συνήθως συνοδεύονται από ούζο, κρασί, μπύρα και τσίπουρο. Σε μια απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στην Αίγινα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλοί επισκέπτες του νησιού, επιλέγουν πρώτη στάση την Αγορά. Γιατί η ψαροταβέρνα δεν παύει να είναι προτεραιότητα για πολλούς. Εκεί θα συναντήσεις και πολλούς ντόπιους που δεν αλλάζουν το στέκι τους με τίποτα. Δεν αλλάζουν τα καλοψημένα ψάρια, τα τηγανιτά ψαράκια, το καλό φαγητό την καλή παρέα και την γεμάτη διάθεση φιλοξενία της οικογένειας Γελαδάκη.


Αχιβαδάκι

Η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αίγινας ακούει στο όνομα Αχιβαδάκι και είναι η ιδανική ταβέρνα για ψαρομεζέδες, πάνω ακριβώς από τη θάλασσα δηλαδή με την αλμύρα να φτάνει σχεδόν στο πιάτο σου. Το αδελφάκι της φημισμένης Αιγινήτισσας βρίσκεται στο ήσυχο λιμανάκι των Βροχείων και έχει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Ήσυχο, νησιώτικο σκηνικό, κατάλληλο για φαγητό μετά τις βουτιές αλλά και ουζοκατάσταση μέχρι το βράδυ. Εδώ το μενού παρουσιάζει κυρίως μεζέδες με θαλασσινά, χορταστικές ποικιλίες για να συνοδεύσετε το ποτό σας αλλά και φρέσκες σαλάτες.

Ταβέρνα ο Θανάσης

Το εστιατόριο έχει ταιριάξει αρμονικά με την περιοχή και το γραφικό ψαροχώρι. Εξάλλου αυτό είναι και κάτι που μπορεί να το καταλάβει κάποιος βλέποντας το μενού του εστιατορίου. Η ελληνική κουζίνα και το ελληνικό φαγητό κυριαρχεί, και τα ψαρικά και οι θαλασσινοί μεζέδες είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κανείς οπωσδήποτε.
Τα μύδια σαγανάκι είναι ένα πιάτο που πρέπει να βρεθεί σίγουρα στο τραπέζι σας, όταν βρεθείτε στον Θανάση!

Ταβέρνα Μπάμπης

Για εκείνους που έχουν την Αίγινα αγαπημένο προορισμό, η ταβέρνα Μπάμπης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Χρόνια τώρα την προτιμούν όσοι θέλουν φρέσκο ψάρι, ενώ τα γεμιστά του έχουν αφήσει εποχή. Με διακόσμηση εμπνευσμένη απ' τα μαγειρικά σκεύη και με τα εξωτερικά τραπεζάκια να έχουν θαυμάσια θέα κατά μήκος της παραλίας, αυτό το μέρος αξίζει σίγουρα την προσοχή σας, αν βρεθείτε στην Αίγινα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το προτιμούν σταθερά, γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και άτομα απ' την πολιτική ή τον επιχειρηματικό κόσμο που επισκέπτονται το νησί.

Το μενού αποτελείται κυρίως από θαλασσινά, με μερικά σπέσιαλ μαγειρευτά που δεν θα βρείτε αλλού στο νησί. Το φρέσκο ψάρι, οι γαριδομακαρονάδες, τα λινγκουίνι με θαλασσινά και το κριθαράκι γαρίδας με σαφράν είναι από τις best seller επιλογές στην ταβέρνα του Μπάμπη. Δώστε, όμως, και μια ευκαιρία στα new entries του καταλόγου, όπως το μοσχαράκι με παπαρδέλες, ελιές και ξινομυζήθρα, το κέικ σολομού ή τα κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδες. Το καλό φαγητό εδώ είναι σίγουρο.

Καβουρίνα

Σε μια από τις αγαπημένες γωνιές της πόλης της Αίγινας, βρίσκεται το εστιατόριο Καβουρίνα. Με ιστορία γεμάτη θαλασσινές γεύσεις, είναι μια αγαπημένη επιλογή τόσο για τους ντόπιους, αλλά και για τους επισκέπτες.Ο κ. Αντρέας, ο ιδιοκτήτης της Καβουρίνας, μπορεί να σας προτείνει πάντα τα κατάλληλα πιάτα, ανάλογα την εποχή και την ημέρα.

Με όμορφη θέα, ελάχιστα μέτρα από την θάλασσα, αυτό το ιστορικό εστιατόριο, έγινε γνωστό για το φαγητό του και το όμορφο οικογενειακό κλίμα.

Αιγινήτισσα

Σημείο αναφοράς για φαγητό στην Αίγινα, η Αιγινήτισσα είναι ίσως η πιο ξακουστή ταβέρνα του νησιού. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο με τα πεντακάθαρα νερά που αποτελεί πόλο έλξης για πολλά σκάφη και προσφέρεται για όλους εκείνους που θέλουν καλό φαγητό, ωραία θέα και λίγη ρομαντζάδα στη ζωή τους.

Ακολουθώντας πιστά το τρίπτυχο «ποιότητα, επαγγελματισμός, σχέση ποιότητας-τιμής», η ιστορική αυτή ψαροταβέρνα είναι η ιδανική επιλογή για να φας φρέσκο ψάρι, διαλεχτά φρέσκα θαλασσινά και πεντανόστιμα ορεκτικά, όπως τα τηγανητά μύδια με σκορδαλιά φιστικιού και το σαγανάκι θαλασσινών, ενώ καθημερινά απ' τον ξυλόφουρνο βγαίνουν πιάτα ημέρας.

Ψαροταβέρνα Νώντας

Όλα αυτά τα χρόνια η ταβέρνα ο Νώντας, έχοντας κερδίσει τόσο το ντόπιο όσο και το ξένο κοινό, συνεχίζει να προσφέρει πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη μοντέρνα γεύση. Πιάτα με ψάρια, θαλασσινά από το Σαρωνικό - και όχι μόνο - πάντα μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές, επισφραγίζουν την ταυτότητα του εστιατορίου Νώντας προσφέροντας καλό φαγητό.


Το Στέκι του Κυνηγού

Κοινό μυστικό για όσους ξέρουν καλά την Αίγινα, το Στέκι του Κυνηγού είναι ένα από τα top εστιατόρια του νησιού προσφέροντας καταπληκτικό φαγητό. Βρίσκεται στο ορεινό Ανιτσαίο, ένα μικρό χωριουδάκι στους πρόποδες του Ελλάνιου Όρους, την ψηλότερη κορυφή της Αίγινας, αλλά μόλις φας την πρώτη μπουκιά, θα καταλάβεις ότι άξιζε τον κόπο να απομακρυνθείς για λίγο απ’ τη θάλασσα.

Εδώ θα γευτείτε την πιο ζουμερή μπριζόλα στα κάρβουνα που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας, ενώ φημίζεται επίσης για το ζυμωτό ψωμί και τις χορτόπιτες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο του χωριού. Στα must, εκτός απ’ το T-bone, συγκαταλέγονται σίγουρα η φάβα αλλά και ο κόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι. Ό,τι κι αν φάτε, πάντως, θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο χώρο για τους ζεστούς λουκουμάδες και τα γλυκά του κουταλιού που προτείνουν για επιδόρπιο.


Ο Μάνιτας στο κύμα

Στο γραφικό λιμανάκι του Φάρου στην Αίγινα θα συναντήσετε ακριβώς πάνω στο κύμα, όπως το λέει και το όνομά του, τον Μάνιτα, μια παραδοσιακή ταβέρνα με μαγευτική θέα στη θάλασσα που προσφέρεται για γευστικές απολαύσεις μεσημέρι-βράδυ. Ένα μέρος όπου το σπιτικό φαγητό και η άριστη ποιότητα συναντούν τις καλές τιμές. Ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσετε την πείνα σας μετά τις βουτιές ή για ένα πιο ατμοσφαιρικό δείπνο υπό το φως των κεριών.

Απ' την κουζίνα του Μάνιτα βγαίνουν φρεσκομαγειρεμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένα με μεράκι, που θυμίζουν τα φαγητά της γιαγιάς, κρεατικά της ώρας αλλά και φρέσκο ψάρι. Φημίζεται για το κοτόπουλο «Μάνιτας» που είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, για τα ρεβίθια με μελιτζάνες στον φούρνο, το μοσχαρίσιο κότσι αλλά και για την «παντρεμένη» σαρδέλα, ψημένη σε αμπελόφυλλα, που αξίζει να δοκιμάσετε.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share