Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5 ταβέρνες στην Παιανία με εξαιρετικό φαγητό

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

28 Ιουνίου 2020 19:11
5 ταβέρνες στην Παιανία με εξαιρετικό φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Παιανία θα βρεις όμορφα παραδοσιακά ταβερνάκια, με ιστορία χρόνων και παραδοσιακές συνταγές.Φρέσκα ντόπια κρεατικά, καλοψημένα καθώς και πιο ψαγμένο φαγητό θα βρεις στα 5 καλύτερα ταβερνάκια που σου έχουμε παρακάτω και είναι σίγουρο ότι θα σε εντυπωσιάσουν.


Ταβέρνα Ελαιώνας

Tο 1976 ένας γνήσιος Ηπειρώτης, ο Σταύρος Βάκαλος, ξεκινά να «χτίζει» λιθαράκι-λιθαράκι ένα ζεστό, παραδοσιακό, οικογενειακό ταβερνάκι στη μέση ενός χωραφιού κατάμεστου από ευλογημένα ελαιόδεντρα. Το ταβερνάκι αυτό ονομάστηκε «Ελαιώνας». Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του «Ελαιώνα» το κύριο μέλημα του Κυρ-Σταύρου ήταν το καλό φαγητό και η ευχαρίστηση των φίλων-πελατών του.

Με το πέρασμα των χρόνων και με την πολύτιμη, ανεκτίμητη και αδιάκοπη βοήθεια της γυναίκας του, της Κυρά-Κούλας, η μικρή αυτή ταβέρνα ολοένα και μεγάλωνε και βελτιωνόταν. Στο πλάι των γονιών τους, άγρυπνους συμπαραστάτες και βοηθούς, βρίσκουμε πάντοτε τους δύο γιούς του ζευγαριού, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο.

Στον «Ελαιώνα» θα γευτείτε : ποικιλίες τυριών – χειροποίητη ηπειρώτικη πίτα της γιαγιάς – τραγανά, τηγανητά κολοκυθάκια – φρεσκοκομμένες, τηγανητέςπατάτες (όχι κατεψυγμένες) – ποικιλία από σαλάτες με ολόφρεσκα λαχανικά – μανιτάρια πλευρώτους στα κάρβουνα – σπιτική τυροκαυτερή – γευστικότατη φάβα από την Σαντορίνη – υπέροχο σπιτικό τζατζίκι – τηγανητή αρνίσια συκωταριά – μπακαλιάρο φιλέτο με σκορδαλιά κ.ά.

Οι υπέροχοι μεζέδες στα κάρβουνα, όπως χωριάτικο λουκάνικο, κοκορέτσι, αλλά και η γαρδουμπίτσα ρουμελιώτικη και το αρνάκι γιούλμπασι στη λαδόκολλα σας «ανοίγουν» την όρεξη και σας προετοιμάζουν για να περάσετε στο «κυρίως πιάτο» με τα εξαίρετης ποιότητας κρεατικά.

Ταβέρνα Μαργέτης

Λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία της Παιανίας στον ίδιο παραδοσιακό και ζεστό χώρο εδώ και 100 χρόνια βρίσκεται η ταβέρνα Μαργέτης. Εδώ σερβίρουν καλό ελληνικό φαγητό με παραδοσιακές συνταγές. Εδώ θα βρείτε προβατίνα στα κάρβουνα, χειροποίητα μπιφτέκια χωρίς προσμίξεις υλικών με κρέας που κόβεται επί τόπου, συκώτι ψητό στα κάρβουνα, παραδοσιακή σταυλίσια μπριζόλα, μοσχαρίσια και χοιρινή, σουβλάκι από χοιρινό κρέας.

Από το τραπέζι δεν λείπουν οι χειροποίητες σαλάτες από σπιτικά υλικά – κηπουρού, φάρμας, καπνιστή, λιαστή, Θεραπευτή, παξιμαδοσαλάτα και σαλάτα της ''τρέλας'' λόγω της εποχής.


Αστέρι


Το Αστέρι, είναι μια πραγματική οικογενειακή ταβέρνα με αυθεντικό ελληνικό φαγητό. Τα υλικά είναι ολόφρεσκα και πρώτης διαλογής. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ μας, όπως τον κόκορα τον κρασάτο με τα χειρίσια μακαρόνια, το ντόπιο κατσικάκι στο φούρνο με φασκόμηλο, μα και κι όταν η εποχή το επιτρέπει, τα μανιτάρια μας!
Επίσης πρέπει να δοκιμάσετε και λίγο πιο ασυνήθιστα πιάτα όπως το ‘’καλογερίστικο’’, τα ρεβίθια με το ρύζι, όπως το τρώνε οι μοναχοί, μα και τα κουκιά με την σάλτσα τους.

Οι χορτοκεφτέδες δεν πρέπει να παραλειφθούν αφού είναι φτιαγμένοι με φρέσκα υλικά, φρέσκα χόρτα, καυκαλίθρα, μα και φουρκέτα, όλο νοστιμιά και άρωμα. Τα γλυκά κι εκείνα είναι διαλεχτά, φτιαγμένα πάλι από την ίδια την οικογένεια.

Φωλιά Κρόκος

Μια πολύ όμορφη ταβέρνα στην Παιανία είναι η Φωλιά Κρόκος με μια καταπράσινη αυλή ιδανική για τα παιδιά και ιδιόκτητο πάρκινγκ. Εδώ το φαγητό που θα δοκιμάσετε είναι εξαιρετικό, καθώς όλα τα κρέατα είναι ολόφρεσκα, καλοψημένα και ζουμερά.

Ταβέρνα Γλάρος

Εντυπωσιακή ταβέρνα με μεγάλη αυλή και όμορφο κήπο στην Παιανία. Εδώ θα δοκιμάσετε πικάντικες λιχουδιές και ξεχωριστά ψητά από τον μάστορα του είδους Λουκά.Τα άριστα υλικά που χρησιμοποιούνόπως τα ντόπια κρέατα, οι λογικές τιμές και το επαγγελματικό σέρβις δεν είναι κλισέ.... είναι γεγονός.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share