Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 μαγαζιά στην Λούτσα (Αρτέμιδα) για νόστιμο φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

28 Ιουνίου 2020 19:06
5 μαγαζιά στην Λούτσα (Αρτέμιδα) για νόστιμο φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν βρεθήκατε στην Λούτσα ή στην Αρτέμιδα για μπάνιο ή στο εξοχικό ενός φίλου και θέλετε να πάτε για φαγητό εμείς σας έχουμε 4 κορυφαίες επιλογές που θα τι βρείτε παρακάτω.


Ξυπόλητος

Μια οικογενειακή παράδοση που συνεχίζεται για 50 χρόνια και βάλε. Τραπέζια στο κύμα και θέα στον κολπίσκο. Στην ταβέρνα Ξυπόλητος θα φάτε φρέσκο ψάρι και καλαμαράκι, γαύρο ξιδάτο, ψαρομεζέδες και καπνιστό χέλι. Πολύ καλό φαγητό φτιαγμένο με μεράκι.

Το Στέκι της Σαρδέλας

Ταπεινό και απλό ταβερνάκι με τραπέζια στην παραλία. Τι θα φάτε;
Μα φυσικά, σαρδέλα στα κάρβουνα και χταποδάκι ψητό. Βέβαια το μενού δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, υπάρχει πολύ καλό φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε και να χαλαρώσετε.

Τα Δελφίνια

Εκλεκτούς μεζέδες, καλό ντόπιο κρασί, εξαιρετικά αποστάγματα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά φρέσκα από τα καΐκια και πλούσιο μεσογειακό φαγητό και σε πολύ προσιτές τιμές, θα βρείτε στην ταβέρνα Δελφίνια.

Γεύσεις εμπνευσμένες από την μεσόγειο, με ολόφρεσκα θαλασσινά καθημερινά. Ποικιλία κρύων και ζεστών εδεσμάτων, χειροποίητων πιάτων με την νοστιμάδα του σπιτικού φαγητού και σπεσιαλιτέ που αφυπνίζουν τον ουρανίσκο.

Forkys

Φόρκυς… θαλασσινός Θεός που ανήκει στην πρώτη Θεϊκή γενιά. Ήταν γιός του Πόντου και της Γαίας ή του Ωκεανού και της Τηθύος και κυβερνήτης των θαλάσσιων τεράτων. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου ξενοδοχείου SEASABELLE THE HOTEL πάνω στη θάλασσα, υπάρχει το εστιατόριο Forkys με γεύσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και την μεσόγειο. Καλό φαγητό με προσεγμένες πρώτες ύλες σε μια εξαιρετική τοποθεσία.

Island Basket

Η ταβέρνα Island Basket στη Λούτσα (Αρτέμιδα) είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 20 χρόνια προσφέρει καθημερινά τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και φαγητό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Όπως είναι φυσικό πρωταγωνιστής είναι το φρέσκο ψάρι και στο Island Basket θα βρείτε διάφορα ψάρια όπως μαρίδα, γαύρο, σαρδέλα, συναγρίδα, σαργό, σφυρίδα, μπαρμπούνια και μυλοκόπι ενώ δεν λειπουν και τα θαλασσινά όπως οι γαρίδες, τα μύδια, και τα καλαμαράκια σε διάφορες παρασκευές. Επιπλέον, αξίζει να δοκιμάσετε τη μεσογειακή μακαρονάδα μας, τα σπαγγέτι με καπνιστό σολομό, τα λιγκουίνι με κοτόπουλο αλά κρεμ, τις πέννες με μπέικον και τσένταρ και φυσικά τη διάσημη και πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share