Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα 10 γευστικά στέκια των Αμπελοκήπων

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

26 Ιουνίου 2020 12:40
Τα 10 γευστικά στέκια των Αμπελοκήπων

Εδώ στους Αμπελόκηπους που σφύζει από ζωή βρήκαμε τα πιο ωραία εστιατόρια και ταβέρνες για να ευχαριστηθείτε καλό φαγητό και να περάσετε όμορφα.

Bohemia

Το εστιατόριο Bohemia στους Αμπελόκηπους προσφέρει Τσέχικη κουζίνα και είναι μοναδικό στο είδος του. Ο χώρος χωρίζεται σε επίπεδα, σε έναν εσωτερικό ζεστό χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο και η τσέχικη διακόσμηση και σε μία καταπράσινη αυλή για τις ζεστές μέρες.

Οι ιδιοκτήτες γεννημένοι στην Τσεχία από Έλληνες γονείς, δημιούργησαν το εστιατόριο από το 1975, για να μυήσουν τον κόσμο στα υπέροχα γευστικά μυστικά της τσέχικης γαστρονομικής παράδοσης και να προσφέρουν νόστιμο τσέχικο φαγητό.

New York Sandwiches

Γεύση από Μανχάταν φέρνει κάτω από τον ψηλότερο «ουρανοξύστη» της πόλης, στην σκιά του Πύργου των Αθηνών, το New York Sandwich, που σύστησε στους Αμπελόκηπους τον «νεοϋορκέζικο» τρόπο γεύματος. Στον μικρό, μακρόστενο χώρο του με τους χάρτες και τα memorabilia του «Μεγάλου Μήλου» απλώνονται μεγάλοι πάγκοι όπου κάθονται περισσότερες από μία παρέες και απολαμβάνουν λαχταριστά σάντουιτς, burgers, σαλάτες και αμερικάνικο φαγητό.

Πρέπει να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο pastrami sandwich με βοδινό delicatessen, σως από μουστάρδα και πίκλες σε φρέσκο χωριάτικο χωμί, το chicken parm με κοτόπουλο πανέ και παρμεζάνα σε ψωμάκι Kaiser bun, το pepperoni sausage με πεπερόνι, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και λιωμένη μοτσαρέλα και τα manhattan burgers. Ιδιαίτερα χορταστική είναι η αυθεντική ceasar salad, ενώ αγαπημένη συνήθεια είναι το κυριακάτικο brunch που έχει θεσπίσει το εστιατόριο, με υπέροχα scrambled eggs αλλά και burger με αυγό.

Fuga

Το εστιατόριο Fuga βρίσκεται μέσα στο κήπο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην κορυφή της καταπράσινης πλαγιάς του, προσφέροντας μεσογειακές γεύσεις με ιταλικές πινελιές, σε μια μοναδική θέα της πόλης. Lounge ατμόσφαιρα, κομψότητα, υπέροχη θέα, συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό στην καρδιά της Αθήνας, ιδανικό για μία χαλαρή γευστική απόδραση από την καθημερινότητα. Πάστα, ριζότι, ψάρι, κρέας, φανταστικά κοκτέιλ και περισσότερο καλό φαγητό, σε περιμένουν.

Μυλόλιθος

Έχει λιγότερο από έναν χρόνο που άνοιξε τις πόρτες του στην γειτονιά της Πανόρμου, αλλά έγινε αμέσως μία από τις αγαπημένες μας γωνιές, χάρη στην ζεστή πετρόχτιστη σάλα με την οικεία, πολύχρωμη διακόσμηση, την κατάφυτη αυλή του και την (πλέον σκεπαστή) ταράτσα του, όπου απολαμβάνουμε μεζέδες και ζωντανή, χαλαρή μουσική.

Στο μενού δεν θα βρείτε κυρίως πιάτα, αλλά μια πολύ καλή ποικιλία από μεζέδες, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουμε το κοτόπουλο ρολό με σπανάκι, το φοβερό ρουμελιώτικο χοιρινό με πιτούλες στη σέσουλα και το χορταστικό κριθαρότο με γαρίδες. Το γλυκάκι έρχεται κερασμένο στο τέλος.

Balthazar

To bar-restaurant Balthazar είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Το εστιατόριο Balthazar στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην οδο Τσόχα και ξεχωρίζει όχι μόνο για τον όμορφο εσωτερικό του χώρο αλλά και για τον εντυπωσιακό του κήπο.

H κουζίνα που εκπροσωπεί το Balthazar είναι μεσογειακή fusion με επικεφαλής τον γνωστό σεφ Χριστόφορο Πέσκια, ο όποιος έχει διαμορφώσει ένα άκρως δημιουργικό μενού. Τον κατάλογο του εστιατορίου απαρτίζουν πολλά δημιουγικά πιάτα όπως διάφορες σαλάτες με εναλλακτικούς συνδυασμούς όπως αμπελοφάσουλα, καπνιστά αμύγδαλα και ταϋλανδέζικο λαδολέμονο αλλά και ξεχωριστά πιάτα όπως μαριναρισμένο φαγγρί με lemongrass και βασιλικό.

Φυσικά από το μενού δεν λείπουν τα πασίγνωστα πλέον κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές και dip γιαουρτιού. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί κάτι πιο ελαφρύ μπορεί να ρίξει μια ματιά στον κατάλογο του σούσι που επίσης είναι διαθέσιμο.

Έρωντας και Σταμναγκάθι

Στις όμορφες, φωτεινές σάλες του «Έρωντα» θα γευθείτε λίγη από τη μαγεία της κρητικής κουζίνας, και του καλό φαγητού σε πιάτα που μοσχοβολούν χάρη στα υλικά από τη «λεβεντογέννα». Ξεχωρίζουν το εξαιρετικό γαμοπίλαφο, οι μπουμπουριστοί χοχλιοί, τα κρητικά ζυμαρικά με κατσικάκι και μυζήθρα, η σφακιανή πίτα και ο τραγανός ντάκος. Δεν αποκλείεται να πετύχετε και ζωντανή κρητική μουσική κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Jonah’s Restaurant

Το εστιατόριο Jonah’s Cafe Wine Bar & Restaurant βρίσκεται λίγα μέτρα από τον σταθμό του μετρό, όπου θα συναντήσετε έναν όμορφο και ζεστό χώρο με ατμοσφαιρικό φωτισμό και urban design, ιδανικό για να απολαύστικές γεύσεις της σύγχρονης γαστρονομίας με τη συνοδεία καλού κρασιού και υπέροχων κοκτέιλ.

Αγορά

Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον σταθμό του μετρό των Αμπελοκήπων και ξεχωρίζει για το προσεγμένο «κλασικό» περιβάλλον του με το «βαρύ» ξύλο, τις νοσταλγικές αφίσες, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την μικρή του βεράντα που βολεύει ιδιαίτερα τους καπνιστές. Στο τραπέζι καταφθάνουν γιγάντιες μερίδες με δημιουργικό ελληνικό φαγητό αλλά και κλασικά διεθνή πιάτα, από burgers και σνίτσελ-γίγας μέχρι πένες με σύγκλινο Μάνης και σάλτσα λεμονιού, χοιρινά μπριζολάκια με τυροκαυτερή και φρέσκες τηγανητές πατάτες ή black angus rib eye με ψητά λαχανικά.

Θα βρείτε επίσης και επιλογές από πουλερικά ή ψάρια, καθώς και ορεκτικά που «παίζουν» με ελληνικές γεύσεις, όπως το μαστιχωτό τυρί Άνδρου με κρούστα σουμάκ, το κατσικίσιο τυρί σε τραγανή κρούστα δημητριακών, οι γαρίδες σαγανάκι με μους φέτας και τσιπς ρόκας και οι κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού.

Οινομαγειρείο το Τριφύλλι

Το μαγειρειό που ταΐζει τους φίλαθλους της λεωφόρου Αλεξάνδρας κρύβεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στο κενό ενός πετάλου, και έχει για σήμα του – προφανώς – το τριφύλλι. Την πράσινη καγκελόπορτά του όμως δεν την περνούν μόνο οι… βάζελοι της περιοχής, αλλά όλοι οι καλοφαγάδες που δεν έρχονται εδώ για το φοβερό περιβάλλον – θα βρείτε δύο-τρία τραπεζάκια στην ασβεστωμένη αυλίτσα και ακόμα μερικά μέσα, στον χώρο με τα βαρέλια, τους πράσινους τοίχους, τις ποδοσφαιρικές φωτογραφίες και την πινακίδα «νευρικοί και βιαστικοί σερβίρονται αύριο» - αλλά για τα λίγα, διαλεχτά φαγητά που ξεφουρνίζονται καθημερινά μετά τις 20.30.

Ονομαστά κεφτεδάκια, μπακαλιάρος σκορδαλιά, σπιτικά ντολμαδάκια, χωριάτικη και εκπληκτικές τηγανητές πατάτες, συνοδεία πάντα βαρελίσιου κρασιού περιλαμβάνονται στο ημερήσιο «μενού» του Τριφυλλιού.

48 Urban Garden


Ο νέος χώρος που φιλοδοξεί να γίνει το νέο hip και talk of the town στέκι της Αθήνας βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, συστεγάζεται με γκαλερί σύγχρονης τέχνης και περιλαμβάνει έναν μεταμοντέρνο εσωτερικό χώρο, έναν όμορφο κήπο με πάγκους και μποστάνι με φρέσκα λαχανικά στο κέντρο και μια τροχήλατη καντίνα, η οποία αποτελεί και την κουζίνα που συνοδεύει ιδανικά την μπάρα με τα δημιουργικά κοκτέιλ.

Στο μενού θα βρείτε γεύσεις όπως gazpacho ντομάτας, σεβίτσε λαυράκι με μάνγκο, αβοκάντο, ντοματίνια, κόλιανδρο και λάιμ, burgers με υλικά από τον κήπο και open sandwich καραβίδας με πορτοκάλι και σπανάκι. Υπάρχει επίσης καθημερινά και ένα διαφορετικό φαγητό ημέρας – σημειώστε ότι για την καλοκαιρινή σεζόν η κουζίνα λειτουργούσε μόνο το βράδυ, αλλά από τον Σεπτέμβριο αναμένουμε να σερβίρει καθημερινά από το πρωί. Το βράδυ, μη χάσετε τα ψαγμένα κοκτέιλ γνωστών mixologists.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share