Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπέτσες: 13 απολαυστικές προτάσεις για τέλειο φαγητό

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

26 Ιουνίου 2020 11:50
Σπέτσες: 13 απολαυστικές προτάσεις για τέλειο φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το νησί των Σπετσών είναι ένα προορισμός που μπορείς να επισκεφτείς για μια μικρή απόδραση η ακόμα και για διακοπές. Πολλά μέρη περιμένουν να τα εξερευνήσεις καθώς υπάρχουν αξιοσημείωτες τοποθεσίες και παραλίες γεμάτα ιστορία. Όσο για το φαγητό δεν χρειάζεται να κουραστείς, εδώ στο athensmagazine.gr έχουμε συγκεντρώσει τα 13 καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες.

Ακρογιαλιά

Μπορεί η αστακομακαρονάδα να μοιάζει όνειρο μακρινό για εσένα, όμως στο εστιατόριο Ακρογιαλιά θα αλλάξεις γνώμη. Θαλασσινό άρωμα, νοστιμιά και σικάτο σερβίρισμα, όλα αυτά δίπλα στο κύμα σε κάνουν να θέλεις να απολαύσεις πολλά πιάτα από αυτό το καλοκαιρινό έδεσμα. Το τραπέζι ολοκληρώνεται με άλλους θαλασσινούς μεζέδες, ελληνικό φαγητό και ούζο.

Tokyo Joe

Μετά τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγµένη και τη Μύκονο ο µικρός σαµουράι, η µασκότ δηλαδή των περίφηµων sushi bar, χτυπά με εστιατόριο στις Σπέτσες! Με λειτουργία µόλις από τις 20 Ιουνίου, το νέο στέκι της ιαπωνικής κουζίνας έφτασε στο νησί για να συστήσει στο κοινό ένα ανατολίτικο γευστικό τρόπο ζωής.

Στο Tokyo Joe δίνουν στις γεύσεις νέα διάσταση, καθώς απεχθάνονται το συνηθισµένο ενώ διαρκώς προσπαθούν να δηµιουργήσουν νέους συνδυασµούς και γεύσεις για να προσφέρουν µια νέα γαστρονοµική εµπειρία. «Μας αρέσει να βλέπουµε τον κόσµο να απολαµβάνει το φαγητό του. Είµαστε το πιο chic και ποιοτικό σύγχρονο sushi bar».

Καπελογιάννης

Με συνεχή παρουσία από το 1945, ο Καπελογιάννης αποτελεί σταθερή αξία ως ένα από τις πιο γνωστές ταβέρνες των Σπετσών. Στεγάζεται σε ένα µπαλκόνι που µοιάζει να κρέµεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα όπου σερβίρει τους πολύτιµους θησαυρούς του βυθού. Τo µενού του «φιλοξενεί» εκλεκτούς παραδοσιακούς µεζέδες για το ούζο ή το κρασί, χειροποίητα ορεκτικά όλα µε γνήσια σπιτικά υλικά και ικανά να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Καλό φαγητό σε καλές τιμές.

Bikini

Το πιο fun & tasty… εστιατόριο Bikini των Σπετσών, διανύει τη δεύτερη χρονιά του στο πιο ζηλευτό µπαλκόνι του νησιού (ακριβώς επάνω από το Bikini bar) και έχει καταφέρει να κερδίσει το στοίχηµα της τοποθεσίας του: Να δώσει το δικό του γευστικό στίγµα και να ανταποκριθεί στις αυξηµένες απαιτήσεις του κοινού. Το all day σύγχρονο στέκι, σερβίρει brunch ανελλιπώς κάθε πρωί, µε προτάσεις όπως croque madame α λα σπετσιώτα, pancakes και burgers- ανάµεσά τους healthy και gluten free επιλογές.

Για φαγητό στις Σπέτσες, το βράδυ υπό το φως του φεγγαριού σε ένα ειδυλλιακό setting, θα ανακαλύψετε από το ιδιαίτερο µενού, γεύσεις όπως σεβίτσε, carpaccio, γύρο αστακού και πεντανόστιµα κρύα πιάτα και bar food που συνοδεύουν επάξια τα cocktails. Στα συν, τα χειροποίητα υλικά (όπως το µπέικον και η σπιτική ketchup) και η ενηµερωµένη wine list.

Clock & Kaiki

Η πιο γευστική συγχώνευση ακούει στο όνοµα Kaiki Pizza και Clock που αποφάσισαν να ενωθούν κάτω από µια στέγη. Τα δυο απολαυστικά εστιατόρια στην πλατεία Ρολογιού, είναι ιδανικά για φαγητό στις Σπέτσες, και σερβίρουν αυθεντική ιταλική πίτσα στον ξυλόφουρνο-τον µοναδικό του νησιού-, µε φρέσκο ζυµάρι και ολόφρεσκα υλικά, µεγάλη ποικιλία σε pasta και φυσικά τα περίφηµα λαχταριστά burgers για τα οποία φηµίζονται εδώ και µια δεκαετία! Στα συν, οι λαχταριστές κρέπες αλµυρές ή γλυκές.

Il Padrino

Αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο στην άκρη του Παλιού Λιµανιού, πάνω στο µώλο λίγα βήµατα από τις βάρκες και τα σκάφη, µε πιάτα που µιλούν… άπταιστα ιταλικά! Μέσα σε έναν προσεγµένο, λιτά διακοσµηµένο χώρο µε τραπεζάκια έξω, σερβίρεται γνήσιο ιταλικό φαγητό από προϊόντα που καταφτάνουν απευθείας από τη γειτονική χώρα. Δοκιµάστε χειροποίητες πίτσες µε τραγανή ζύµη και διαφορετικά toppings, λαχταριστές µακαρονάδες, ριζότο, φρέσκες σαλάτες, νοστιµότατο προσούτο… Στο Il Padrino απολαµβάνετε από καφέ µέχρι cocktails για ένα ολοκληρωµένο µενού απόλαυσης.

Ταρσανάς

Με συγκλονιστική θέα το ατµοσφαιρικό Παλιό Λιµάνι, η ταβέρνα Ταρσανάς δίπλα στη θάλασσα αποτελεί σταθερή αξία για ντόπιους και επισκέπτες των Σπετσών, για το αυθεντικό φαγητό. Με λειτουργία από το 1998, ικανοποιεί επάξια τους απαιτητικούς sea food lovers µε δυνατό ατού το δικό τους πάγκο στην ψαραγορά και ψαροκάικο που καθηµερινά βγάζει ολόφρεσκα ψάρια. Ο γευστικός τους κατάλογος, απαρτίζεται από εµπνευσµένους ουζοµεζέδες, ψητά ψάρια ηµέρας, ζυµαρικά µε θαλασσινά που ανεβάζουν τον γευστικό πήχη ψηλά! Δοκιµάστε την σπιτική ταραµοσαλάτα (µε λευκό ταραµά), το ψάρι α αλά Σπετσιώτα και την καλαµαράδα µε ντοµάτα και βασιλικό. Στα συν η ενηµερωµένη wine list.

Mr. Dim

Για φαγητό στις Σπέτσες προτιμήστε και το μοντέρνο ασιατικό στέκι µε αυθεντικές γεύσεις που κερδίζει τους λάτρεις του είδους και όσους αναζητούν τις εξωτικές κουζίνες. Ο Mr. Dim προτείνει πιάτα από κάθε άκρη της Ασίας που φέρουν τη σφραγίδα του, όπως dim sum, bao burgers, sushi, λαχταριστά noodles, εξωτικές σαλάτες… Γεύσεις που συνοδεύονται µε το γνωστό πια sake ακόµα και µε τροπικούς χυµούς. Delivery & take away.

Λιοτρίβι

Εάν ψάχνεις για ρομαντικό δείπνο με θέα, τότε το παλιό ελαιοτριβείο σου προσφέρει ατμόσφαιρα αλλά και θέα στη θάλασσα στο Παλιό Λιμάνι. Εδώ αξίζει να δοκιμάσεις παπαρδέλες με σολομό και βότκα ή ψαρονέφρι με άγρια μανιτάρια για τους κρεατοφάγους. Η λίστα με τα κρασιά και τα ποτά του από όλη τη Μεσόγειο -και όχι μόνο- θα σε συναρπάσει.

Orloff (Ορλώφ)

Το Orloff είναι all time classic εστιατόριο στην πιο µαγευτική βεράντα των Σπετσών στο Παλιό Λιµάνι, που βλέπει τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου µέχρι και την Ύδρα! Το µεταβυζαντινό κτίσµα του 1802 που στέγαζε το πρώτο λιµεναρχείο του νησιού, έδωσε τη θέση του σε ένα ατµοσφαιρικό εστιατόριο που από το 1991 δίνει έµφαση στο καλό φαγητό.

Ο κατάλογός του θα σας βάλει σε διλήµµατα µε αυθεντικά πιάτα ελληνικής και µεσογειακής κουζίνας και µεγάλη ποικιλία σε µεζέδες φτιαγµένα µε άριστα υλικά και µεράκι. Τις γευστικές σας επιλογές θα συνοδέψετε µε ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αµπελώνα. Highlights: Μη χάσετε τα µαθήµατα µαγειρικής ενώ παρέχει και υπηρεσίες catering σε γάµους και άλλα events.

Νερό της Αγάπης

Ξεδιψάστε την… πείνα σας µε το Νερό της Αγάπης, ένα εκλεκτό εστιατόριο υψηλής τεχνικής για νόστιµα θαλασσογεύµατα. Με δικό τους ψαροκάικο και πάγκο στην ψαραγορά των Σπετσών, το αδελφάκι του Ταρσανά εδώ και περίπου µια δεκαετία δίνει το στίγµα του µέσα σε ένα εκλεπτυσµένης αισθητικής περιβάλλον µε θέα το απέραντο µπλε της θάλασσας.

Σερβίρει ψαρολιχουδιές από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ζυµαρικά και λαχανικά από το µποστάνι των ιδιοκτητών. Μη παραλείψετε το carpaccio και sashimi µε φρέσκο ψάρι ηµέρας, αλλά και το ψάρι σε κρούστα αλατιού (κατόπιν παραγγελίας). Γεύσεις που συνοδεύονται από εκλεκτό κρασί από την ενηµερωµένη wine list µε ετικέτες από ελληνικό αµπελώνα!

Mourayo

Το εστιατόριο Mourayo αποτελεί all time classic σηµείο συνάντησης από το 1979 για φαγητό στις Σπέτσες με εκλεκτές µεσογειακές γεύσεις αλλά και µοναδική διασκέδαση. Στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίσµα του 19ου αιώνα (πρώην αποθήκη πυροµαχικών) σε ένα παραµυθένιο σκηνικό, πριν το Παλιό Λιµάνι. Από νωρίς το πρωί για πρωινό και όσο κυλάει η ηµέρα η υψηλή γαστρονοµία, µε δηµιουργικά µεσογειακά πιάτα και σπιτικές συνταγές, συναντά τη διασκέδαση υπό τους ήχους lounge µουσικής. Tip: Βρείτε θέση στο µπαρ για ένα χαλαρό ποτό ή ένα δροσερό cocktail.

Πατράλης

Το εστιατόριο Πάτραλης στις Σπέτσες βρίσκεται στην Κουνουπίτσα και προσφέρει ελληνική κουζίνα από το 1935. Ο μπάρμπα - Πάνος που ξεκίνησε την ιστορία του εστιατορίου μετέφερε όλη τη γνώση και το μεράκι του στον γιο του Βασίλη και τα δυο εγγόνια του Αργύρη και Νϊκο, που συνεχίζουν την παράδοση. Ο χώρος είναι φωτεινός, φιλόξενος και παραδοσιακός, ιδανικός για να απολαύσετε νησιώτικο αέρα και ελληνικές σπεσιαλιτέ δίπλα στη θάλασσα.

Στον Πάτραλη θα δοκιμάσετε μαγειρευτά και ψητά της ώρας, ολόφρεσκα ψαρικά, σπέσιαλ αστακομακαρονάδα, πιλάφι με θαλασσινά, φανταστική κακαβιά, παραδοσιακό ψάρι αλά Σπετσιώτα και προτάσεις του μάγειρα που θα συνοδεύσετε με καλό κρασί που απογειώνει τις γεύσεις και σπιτικά επιδόρπια που φημίζονται για τις παραδοσιακές συνταγές.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share