Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7 εστιατόρια στην σκιά της Ακρόπολης

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 15:52
7 εστιατόρια στην σκιά της Ακρόπολης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα εστιατόρια κάτω απο την Ακρόπολη εκτός από την μαγευτική θέα και την ενέργεια που σε διαπερνάει έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό, υψηλή γαστρονομία η πιο απλά καταπληκτικό φαγητό.

Παρακάτω στο Athensmagazine.gr θα βρεις τα 7 καλύτερα εστιατόρια που θα σε συναρπάσουν.

Εστιατόριο Μουσείου της Ακρόπολης

Χώρος – σήμα κατατεθέν για να απολαύσουμε την Ακρόπολη σε όλο της το μεγαλείο το Μουσείο με το εκπληκτικό αίθριο εστιατόριό που προσφέρει ελληνικό φαγητό και παραδόξως δεν… τσούζει την τσέπη μας. Το μενού του εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή και τις φρέσκες πρώτες ύλες που εντοπίζουν οι σεφ στην αγορά, ενώ οι συνταγές είναι πάντα εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση, με ένα δημιουργικό twist.

Αυτήν την περίοδο δοκιμάζουμε σκαλοπίνια από μοσχαράκι με φρέσκια ρίγανη και μοσχολέμονο, τραχανά Αράχωβας με μανιτάρια και τραγανό ελληνικό προσούτο και γαρίδες Αλεξανδρούπολης με ούζο, ντοματίνια και κρόκο Κοζάνης. Το μενού συμπληρώνει ένα επιλεγμένο πιάτο ημέρας εμπνευσμένο από τοπικές συνταγές που καλύπτουν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Kuzina

Κάποιοι λένε ότι αυτό εδώ το εστιατόριο είναι που έχει την καλύτερη θέα στον Παρθενώνα και τον Ναό του Ηφαίστου. Μαζί τους συμφωνεί και το BBC, που συγκαταλέγει την Kuzina στα top 10 εστιατόρια με την καλύτερη θέα στον κόσμο. Η θέα όμως δεν είναι το μοναδικό προνόμιο του κλασικού πλέον αθηναϊκού εστιατορίου.

Ο κοσμοπολίτης σεφ Άρης Τσανακλίδης δημιουργεί πιάτα με πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα και φέρνει την ελληνική γαστρονομία στη σύγχρονή της διάσταση προσφέροντας εξαιρετικό φαγητό. Καθόλου τυχαίο που η Kuzina προτείνεται από τον οδηγό Michelin ήδη από το 2007.

Σπηλιά της Ακροπόλεως

H ταβέρνα ξεκίνησε να λειτουργεί από το ζευγάρι Γεώργιο και Παγώνα Βαζέα στις αρχές δεκαετίας του 1960. Υποδέχεται κόσμο απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης με σκοπό να σερβίρει ποιοτικό φαγητό. Βρίσκεται στην ομορφότερη τοποθεσία της Αθήνας, την Πλάκα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, ανάμεσα από το νέο μουσείο της Ακρόπολης και τα γραφικά Αναφιώτικα.

Σε συνδυασμό με την ελληνική φιλοξενία, πιστοί στις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, με αγνά ελληνικά προϊόντα, ατελείωτο μεράκι, πάντα με γνώμονα την Γαστρονομική ευχαρίστηση των φιλοξενούμενων.

Dionysos Zonar's

Το “Διόνυσος Ζώναρς” βρίσκεται στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Αυτή η εγκατάσταση, σύμβολο της κλασσικής απλότητας. κομψότητα και συνώνυμο της φινέτσας και της εκλεπτυσμένης γεύσης, φέρνει σε επαφή μια υψηλή εμπειρία λιχουδιού και την κουλτούρα της πόλης. Τα βήματα που οδηγούν στο εστιατόριο περνούν από τις χαρακτηριστικές γειτονιές της Αθήνας, από το ιστορικό Θησείο από τη μία πλευρά στην Μακρυγιάννη από την άλλη πλευρά η θέα από το Διονύσιο είναι μοναδική

Στο μενού απεικονίζεται η αυθεντικότητα των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας, με σύντηξη και μετασύγχρονα στοιχεία δημιουργικότητας. Οι γεύσεις ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό και αποτελούν γνήσια μεθέλλα. Η ελληνική φύση φέρνει τις καλύτερες πρώτες ύλες στην κουζίνα του Διονύσου. Τα υψηλής ποιότητας συστατικά μετατρέπονται από την έμπειρη ομάδα του σεφ σε μαθήματα που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν κάθε πιάτο και θα κάνουν τη φιλοξενία του Διόνυσου μια ολοκληρωμένη και ακόμη εμπειρία που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις.

Ciel

Μία από τις τελευταίες αφίξεις στην αθηναϊκή εστίαση, που έγινε γνωστή εν μία νυκτί γιατί κοιτάει το καμπαναριό της Μητρόπολης στα μάτια. Στο ίδιο πλάνο βρίσκονται ο λόφος του Λυκαβητού, ο Ναός του Ηφαίστου και η Ακρόπολη.

Όλα τα εμβληματικά μνημεία της Αθήνας καταφέρνουν να χωρέσουν στο κάδρο του εστιατορίου Ciel, την ίδια στιγμή που στα τραπέζια του ακουμπούν πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, brunch και signature cocktails. Tip: Τα pancakes είναι ιδιαιτέρως διάσημα και ολοκληρώνουν την εμπειρία μετά απο το καλό φαγητό.

Sense

Επτά ορόφους πάνω από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Athens Was έρχεται στο ίδιο ύψος με τον Παρθενώνα. Το ξενοδοχείο που ανακαινίστηκε μόλις πριν λίγα χρόνια και έγινε γνωστό για τις ντιζαϊνάτες του πινελιές σε κάθε γωνιά, φροντίζει στη διακόσμηση του ταρατσάτου του εστιατορίου να «εντάξει» σαν πίνακα ένα από τα θαύματα του κόσμου.

Ο επισκέπτης, περιτριγυρισμένος από τις μυρωδιές αρωματικών βοτάνων, μπορεί να απολαύσει τη θέα της Ακρόπολης από παντού, εξερευνώντας παράλληλα και την εξαιρετική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Το δημιουργικό φαγητό που σερβίρεται κρύβει μεγάλη αγάπη για την ελληνική γαστρονομία, τις αγνές πρώτες ύλες και τις δυνατές γεύσεις. Ταιριάζει με κάποιο από τα κρασιά που θα προτείνει ο sommelier ή με ένα signature cocktail.

Attikos Greek Houyse

Γνωστό εστιατόριο της εποχής με το όνομα «Greek House» , όπου αρκετά χρόνια μετά προστίθεται το «Αττικός» εμπνευσμένο από το πολιτισμικό τοπίο της περιοχής.Η μια γενιά διαδέχεται την άλλη. Ο καθένας από αυτούς ξεχωριστός, προσδίδει λίγο από το προσωπικό του στοιχείο και όλοι μαζί κληροδοτούν στο εστιατόριο την παράδοση και την αγάπη για το ελληνικό φαγητό και την φιλοξενία.Η κληρονομιά μας συμβουλεύει, αλλά το σήμερα μας προκαλεί να ενταχθούμε σε νέους ρυθμούς,νέες τεχνικές, τεχνοτροπίες και παροχές.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share