Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

9 στέκια για καλοφαγάδες στο Γαλάτσι

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

23 Ιουνίου 2020 10:34
9 στέκια για καλοφαγάδες στο Γαλάτσι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Γαλάτσι μια από τις αγαπημένες συνοικίες της Αθήνας λόγω της ζωής που προσφέρει. Έχει επίσης αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες με πιστούς οπαδούς οι οποίοι είναι λάτρες του καλού φαγητού. Εμείς εδώ στο athensmagazine.gr συγκεντρώσαμε τα καλύτερα 9 για να τα επισκεφτείτε το γρηγορότερο.


Αρισμαρί και Αβάρσαμο

Πρώτη πρόταση στο Γαλάτσι, είναι το εστιατόριο Αρισμαρί & Αβάρσαμο. Εκεί θα δοκιμάσεις πεντανόστιμα πιάτα της ελληνικής μοντέρνας κουζίνας και αυθεντικό φαγητό από την Κρήτη. Σε ένα μοντέρνο και φωτεινό χώρο με προσεγμένη διακόσμηση και ιδιαίτερα διακοσμητικά στους τοίχους, θα απολαύσεις με την παρέα σου πεντανόστιμα πιάτα που επιμελείται ο σεφ Άγγελος Σκάρλος.

Green Park

Το εστιατόριο Green Park στο Γαλάτσι βρίσκεται στο Άλσος Βεΐκου με παράδοση 60 χρόνων στο καλό ελληνικό φαγητό. Σε ένα καταπράσινο τοπίο, με εξαιρετική θέα δίπλα στην πισίνα, θα αποδράσεις για λίγο από την Αθήνα, όσο απολαμβάνεις δημιουργικές προτάσεις και σπεσιαλιτέ που παρασκευάζονται καθημερινά με τα αγνότερα υλικά της αγοράς και ευφάνταστες συνταγές.

Bistro Café – Restaurant

Στην κεντρική πλατεία της Λαμπρινής βρίσκεται το Bistro Café – Restaurant στο οποίο ο κόσμος μαζεύεται από νωρίς το πρωΐ για να πιεί τον καφέ ή το χυμό του και από το μεσημέρι και μετά μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα υπέροχα πιάτα του επνευσμένα από την διεθνή κουζίνα.

Χαγιάτι

Ανεπιτήδευτος χώρος με εξίσου ανεπιτήδευτο φαγητό, η ταβέρνα το Χαγιάτι αποτελεί το μερακλίδικο ψητοπωλείο της γειτονιάς, που οι ντόπιοι εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια. Στα τραπεζάκια του ζεστού εσωτερικού χώρου με το ξύλινο ταβάνι και τους πέτρινους τοίχους, θα δοκιμάζετε από φοβερά τυλιχτά, αν βιάζεστε, μέχρι φοβερή προβατίνα σχάρας, σουτζουκάκια, αρνίσια παϊδάκια και ψητά σούβλας (μη χάσετε το φριγαδέλι ή το ρολό γουρουνόπουλου). Συνδυάστε με κλασικά ορεκτικά (πολύ ωραία τα τηγανητά κολοκυθάκια και το τζατζίκι) και πολύ φθηνό βαρελίσιο κρασί.

Λεύκες

Ένα γοητευτικό εστιατόριο, μέσα σε ένα κήπο με λεύκες στο Γαλάτσι, μας προσκαλεί στα άνετα τραπέζια, που είναι απλωμένα στα διαφορετικά δωμάτια του «σπιτιού», να απολαύσουμε δημιουργική κουζίνα με βάση κλασικές ελληνικές γεύσεις: Από μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου και μπριζόλες λουσμένες σε σος λεμονιού μέχρι χοιρινό με μανιτάρια στη λαδόκολλα, σκιουφηχτά ζυμαρικά με απάκι και στάκα και rib eye με σουφλέ κολοκυθιού και καρέ πατάτας. Από τα ορεκτικά, ξεχωρίζουμε τα… "γλειφιτζούρια" κοτόπουλου, το μπουγιουρντί στο πήλινο και το ταλαγάνι σαγανάκι με τσάτνεϊ φράουλας. Κλείστε το γεύμα με μια Μπανανίτα, μια πορτοκαλόπιτα ή ένα Bailey’s cheesecake με παγωτό.


Το Καταφύγιο

Η ταβέρνα Καταφύγιο στο Γαλάτσι θα γίνει το στέκι της παρέας για ελληνικό φαγητό και μεζέδες. Ένας ζεστός, λιτός και παρεΐστικος χώρος με αγάπη στην παράδοση θα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο τους φίλους και την οικογένειά σου. Το μενού βασίζεται σε παραδοσιακό φαγητό που ετοιμάζεται με τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς και συνοδεύεται ιδανικά με καλό κρασί και ελληνικά αποστάγματα.

Για δες

Η ταβέρνα Για δες στο Γαλάτσι αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά στέκια της περιοχής για καταπληκτικό φαγητό. Πρόκειται για ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο με όμορφα χρώματα και cozy διακόσμηση, ιδανικό για να απολαύσεις ένα χαλαρό γεύμα με καλή παρέα. Ετοιμάσου για παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, με τη συνοδεία καλής μουσικής. Προϊόντα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, φρέσκα υλικά, ελληνικά κρεατικά, αυθεντικό παραδοσιακό τσίπουρο από παραγωγούς του Τυρνάβου και ούζο από το Μεσολόγγι, αποτελούν τη βάση του λαχταριστού μενού του!

To Χάνι του Σταύρου

Το Χάνι του Σταύρου προσφέρει ελληνικό φαγητό και φημίζεται για τα ζουμέρα κρεατικά σχάρας! Το μενού περιλαμβάνει σπιτικές συνταγές και κλασικά πιάτα, που ετοιμάζονται από αγνά υλικά. Αν έχεις όρεξη για λαχταριστό σουβλάκι, σκεπαστές, κοκορέτσι και ζουμερές μπριζόλες, τότε βρήκες το στέκι σου!

Η Κιβωτός

Τελευταία πρόταση για εστιατόρια στο Γαλάτσι είναι το εστιατόριο Κιβωτός. Εκεί θα δοκιμάσεις φοβερά πιάτα μεσογειακής κουζίνας! Σε ένα πολύ ομορφο χώρο με παραδοσιακή διακόσμηση, οικογενειακή ατμόσφαιρα και μία γραφική καταπράσινη αυλή, θα δοκιμάσεις νόστιμα κρεατικά από την Καρδίτσα και την Νάξο, φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά από τη Λέσβο, κρασί από την Νεμέα και σπιτικό τσίπουρο από τη Θεσσαλία.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share