Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μετς: 5 εστιατορια που ικανοποιούν όλα τα γούστα

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

19 Ιουνίου 2020 09:15
Μετς: 5 εστιατορια που ικανοποιούν όλα τα γούστα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Μετς η εκλεκτή συνοικία της Αθήνας με τα νεοκλασικά, τους όμορφους δρόμους και την καλή κοινωνία κρύβει μικρούς θησαυρούς για έξοδο. Εμείς στο Athensmagazine.gr βρήκαμε 5 εστιατορια, κάποια με μεγάλη ιστορία και κάποια νέα, για να απολαύσετε το φαγητό σας με τους αγαπημένους σας και να περάσετε καλά.


Skyfall


Ένα ντιζαϊνάτο Cocktail και Food Bar, που έχει εμπνευστεί το όνομά του από τον Τζέιμς Μποντ, με κοσμοπολίτικο αέρα, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο. Το μπαρ και το εστιατόριο βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα, τα οποία συνδέονται με την κουζίνα, ενώ ανάμεσα στον εσωτερικό χώρο και τη βεράντα έχει τοποθετηθεί το μεγάλο μπαρ, που αναδεικνύεται από τον κάθετο, κρυφό φωτισμό. Επιδαπέδια φωτιστικά σε σχήμα μισοφέγγαρου και έπιπλα στις αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό για μια ευχάριστη βραδιά.

Το μενού κινείται στους δρόμους της μεσογειακής κουζίνας. Αξίζει να δοκιμάσετε το κριθαρώτο καραβίδας με πικάντικο σουτζούκι και φρέσκια ντομάτα, σβησμένο με βερμούτ και φρέσκα μυρωδικά, ή το μπιφτέκι πάπιας με foie gras και κερκυραϊκό φρέσκο κουμκουάτ. Το must όμως του καταστήματος είναι η Ρicanha tagliata, μία παραδοσιακή βραζιλιάνικη συνταγή, η οποία ψήνεται και σερβίρεται με χοντρό αλάτι, φρέσκα πιπέρια, μυρωδικά και baby πατάτες.


Colibri

Είναι ο ναός της πίτσας και του burger, μιας και το μπιφτέκι του είναι από τα ωραιότερα της Αθήνας: καλοψημένο και ζουμερό, από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς πολλά μυρωδικά. Σε αυτό το μικρό εστιατοριο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τα λιγοστά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, που έχει πάρει το όνομά του από το λατινοαμερικάνικο πτηνό, θα βρείτε ποιοτικό street food, όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας.

Για την πίτσα, που είναι διάσημη σε όλη την Αθήνα, ο Βαγγέλης ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, λέει ότι δεν υπάρχουν άλλα μυστικά πέρα από τα υλικά που είναι πρώτης ποιότητας, αλλά και τις home made σάλτσες. Oι «σταρ» του μαγαζιού είναι η cacciatore με μοτσαρέλα και πεπερόνι και η Ricca με φρέσκα λαχανικά και αλλαντικά. Από burger έχετε πολλές επιλογές: δοκιμάστε το Mushroom burger με μανιτάρια και σος μουστάρδας, το chilly burger με έξτρα cheddar και homemade chilly sauce, αλλά και το και το chicken burger με carry.

Αν πάλι είστε της υγιεινής διατροφής μπορείτε να παραγγείλετε μια από τις πλούσιες σαλάτες και να τις συνοδεύσετε με μπαγκετίνια που φτιάχνονται από την ίδια ζύμη με την πίτσα. Για τους γείτονες το κατάστημα κάνει και delivery.


Huaca Nikkei Resto Bar

Στo νέο έθνικ εστιατοριο Huaca στο Μετς μπορείτε να δοκιμάσετε Nikkei κουζίνα. Ένα σύγχρονο περουβιανό μενού με ιαπωνικές αναφορές, με βάση τη δυναμική των πρώτης ποιότητας συστατικών, την τραγανότητα των γεύσεων και τη σύγχρονη έμπνευση.

Η αρμονία, η ισορροπία και η δημιουργικότητα είναι ξεχωριστές σε κάθε ένα από τα signature πιάτα του σεφ, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της κουζίνας Nikkei, ενώ η κύρια αποστολή τους είναι να αναδείξουν και να προωθήσουν τον πλούτο της περουβιανής γαστρονομίας μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα


Ολύμπιον


Παραδοσιακό καφεπωλείο γράφει η vintage ταμπέλα αυτού του οικογενειακού μαγειρείου που ταΐζει κυριολεκτικά το Μετς. Το Ολύμπιον συγκεντρώνει τους πάντες και αυτό είναι το βασικό του χαρακτηριστικό: καλλιτέχνες, εργαζόμενους, νεολαία, αλλά και τους παλιούς κατοίκους. Πολλοί μάλιστα παίζουν και τάβλι στα ενδότερα, οπότε ο ήχος που κάνουν τα ζάρια όταν πέφτουν είναι απόλυτα συνυφασμένος με το χώρο.

Εδώ θα βρείτε φυσικό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, πολύ καλής ποιότητας, σε απίστευτες τιμές. Ο κατάλογος ανανεώνεται καθημερινά, αλλά το must του μαγαζιού είναι μουσακάς και ο γαύρος πλακί, ενώ διάσημες είναι και οι χωριάτικες πίτες του.

Δοκιμάστε όμως το ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με ζαμπόν και κόκκινη πιπεριά, ή το συκώτι που σοτάρεται με δεντρολίβανο και σβήνεται με ξύδι και δεν θα χάσετε. Συνοδεύστε τα πιάτα σας με το κρασί του καταστήματος και μην ανησυχείτε για το λογαριασμό; Δεν πρόκειται να πληρώσετε πάνω από 10-12 ευρώ ό,τι και αν παραγγείλετε.


Ροδακας

«Ρόδακας» λέγεται το καινούργιο εστιατόριο που μόλις άνοιξε στο Μετς με ελληνικά πιάτα και ατμόσφαιρα παλαιού αθηναϊκού σπιτικού, η ταυτότητα του οποίου ορίζεται από δύο στοιχεία: το όνομά του και την κουζίνα του.
Ρόδακας είναι το μοτίβο του τριαντάφυλλου που συναντάς ως διακοσμητικό στοιχείο σε κατασκευές από τη μινωική Κρήτη ως την κλασική αρχαιότητα και το Βυζάντιο, το οποίο έχει βρει τη θέση του και στην αρχιτεκτονική των νεοκλασικών αστικών σπιτιών.

Η κουζίνα αντιπροσωπεύει αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί «κλασική αθηναϊκή αστική μαγειρική» ή «νοσταλγικό αθηναϊκό comfort food με σπιτική αύρα». Σε αυτήν βρίσκουμε και επιτραπέζια σπανακοτυρόπιτα (που έβρισκες πάντα στο Κεντρικόν), λαχανοντολμάδες, το μοσχάρι στιφάδο, κοτόπουλο μιλανέζα και κρέμα καραμελέ. Με δυο λόγια, κουζίνα αστικής Αθήνας για όσους μπορούν θυμηθούν και για όσους θέλουν να μάθουν.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share