Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαιδάρι: 15 ξεχωριστά μέρη για φαγητό

To Athensmagazine.gr σας προτείνει!

17 Ιουνίου 2020 09:48
Χαιδάρι: 15 ξεχωριστά μέρη για φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Δυτικά προάστια έχουν γίνει πόλος έλξης σε όλη την Αττική και όχι άδικα. Εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία εκτός από τον γουστόζικο διάκοσμο θα σας εκπλήξουν με τους νόστιμους μεζέδες και το ποιοτικό φαγητό που προσφέρουν και σαφώς αυτός είναι λόγος που γίνετε χαμός και τα τραπέζια είναι πάντα γεμάτα. Εμείς εδώ στο Athensmagazine.gr επιλέξαμε τα 15 καλύτερα μέρη για να φας στο Χαιδάρι με την οικογένεια σου η τους φίλους και να περάσεις όμορφα.

Μεζεράκη

Cosy μεζεδοπωλείο στο Χαιδάρι - στέκι για τους απανταχού καλοφαγάδες, αλλά και τις φοιτητοπαρέες. Η κουζίνα του αγαπά την ελληνική παράδοση με μια γευστική... κλίση προς την Κρήτη. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Νοστιμότατο ψαρονέφρι με σαντορινιό κρασί Vinsanto, μαριναρισμένες πανσέτες, γεμιστή πατατούλα με τη φλοίδα της, την ομώνυμη σαλάτα του μαγαζιού, σιουφιχτά με απάκι και εξαιρετική πανακότα ούζου με καραμέλα. Μοναδικό μείον ο σχετικά μικρός χώρος. Για ένα λουκούλειο μεσογειακό φαγητό με κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12€ ανά άτομο.


Θυμάρι

Το νέο ελληνικό εστιατόριο “ΘΥΜΑΡΙ ” στον πεζόδρομο του Δάσους Χαϊδαρίου, με την ανοιχτή κουζίνα και τον μοντέρνο μίνιμαλ αέρα του, αποδεικνύει πως η έξοδος μπορεί να είναι urban chic σε απόλυτα προσιτές τιμές και καλό φαγητό.

Το μενού μεσογειακή, δημιουργική, παραδοσιακή κουζίνα, επιμελείται η σεφ Πώλα Κουραβέλου, με έμφαση στη χρήση αγνών και επώνυμων υλικών από μικρούς παραγωγούς. Λέει ναι στην κρεατοφαγία, διανθισμένη με μεζεδάκια και απροσδόκητα παραδοσιακά πιάτα. Τα ΣΚ προσθέτουν στο μενού πιάτα ημέρας, από πίτες χειροποίητες έως μοναδικά κρέατα με χειροποίητες σάλτσες.


Λεμονάκι μυρωδάτο

Μεζεδοπωλείο – ρακάδικο στο Χαιδάρι, που… έχει ρεύμα! Στο κέντρο του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Καραϊσκάκη σε κερδίζει με την πρώτη ματιά το τολμηρό στυλ του. Έχει φροντίσει γι΄ αυτό ο καταξιωμένος διακοσμητής Καλογρίδης.

Δυνατά χρώματα, σε σκούρο φόντο, βιτρώ, λοφτ στοιχεία και ο ευχάριστος αιφνιδιασμός της ζωντανής, μυρωδάτης λεμονιάς, στο βάθος του μαγαζιού. Πρωτότυποι μεζέδες και νόστιμο φαγητό, σερβισμένα με φροντίδα, προσεγμένες τιμές, σωστή εξυπηρέτηση, ευγενικό προσωπικό. Ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, έντεχνο και rock.


Διαχρονικό

Στεγασμένο σε δύο όμορφα παλιά σπίτια τα οποία με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μεταμορφώθηκαν σε ''κελάρι'', το πετρόκτιστο Διαχρονικό φέρνει στο νου εικόνες από παλιά Αθήνα και στον ουρανίσκο αγαπημένες μαμαδίσιες γεύσεις χωρίς να αμελεί τη μοντέρνα κουζίνα.

Εδώ η κουζίνα ετοιμάζει κάθε μέρα παραδοσιακά φαγητά όπως μπεκρή μεζέ, γιαννιώτικες πίτες, κεφτεδάκια με σως φέτας, «φωλιές» κοτόπουλου, Πυρομάδα με πανσέτα, μανιτάρια και διάφορα τυριά και φέτα σαγανάκι με σουσάμι και μέλι λεβάντας. Στο τέλος είθισται να κερνούν λαχταριστή μους σοκολάτας, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-16€ ανά άτομο με κρασί.

Το κάτι άλλο

“Παλιά καραβάνα”… 24 χρόνια στο Χαϊδάρι, έχουμε τσακίσει εκεί αμέτρητα παϊδάκια. Καλαίσθητος χώρος, που η τελευταία του ανακαίνιση συνδύασε το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Ένας πολύ μακρύς κατάλογος τόσο για ψητά όσο και μαγειρευτά, παραδοσιακά φαγητά, σε γενναίες ποσότητες! Οπωσδήποτε θα ξαναπαίρναμε πανσετάκι, μπιφτέκι γεμιστό, σοφρίτο, τυροκροκέτες.

Ξεχωρίζει το πολύ γρήγορο service του, οι τιμές κάνουν το κέφι του πελάτη. Δεν λείπει η καλή, ζωντανή ελληνική μουσική, αλλά και η ωραία αυλή για τα μεσημέρια του φθινοπώρου με λιακάδα.


Τρεις λαλούν

… και πολλοί χορεύουν σε αυτό το κεφάτο μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική στην πιάτσα της Καραϊσκάκη, το οποίο διαθέτει εκλεκτό φαγητό και οικογενειακό περιβάλλον. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να απολαύσετε όμορφες μελωδίες και να δοκιμάσετε νοστιμιές όπως μαμαδίσια χορτοσπανακοπιτάκια, καγιανάς με σύγκλινο, γραβιέρα με μέλι, σταφίδες και περγαμόντο, εξαιρετικό κεμπάπ γιαουρτλού, ψαρονέφρι με σος μουστάρδας και μελωμένο κότσι.

Ο χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος με μινιατούρες στους τοίχους από μουσικά όραγανα, φωτιστικά – μέλισσες και μια όμορφη μικρή μπάρα. Η κομπανία του μαγαζιού, εμφανίζεται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, ενώ μπορείτε να πάρετε και φαγητό «πακέτο» για το σπίτι. Ο λογαριασμός μαζί με χύμα κρασί, δε ξεπερνά τα 15-17€ ανά άτομο.

TRATTORIA Casa Bianca

Μια φρέσκια πρόταση έρχεται από το Χαϊδάρι και ακούει στο όνομα Trattoria Casa Bianca! Το ολοκαίνουριο ιταλικό εστιατόριο ήρθε για να χαράξει ανεξίτηλα το όνομα του στα Δυτικά, με το μοναδικό φαγητό που υπογράφει ο τηλεοπτικός Σεφ, Γιώργος Τσούλης. Οι πρωτότυπες γεύσεις ζυμαρικών, οι ευφάνταστες σαλάτες, οι γευστικές πίτσες αλλά και η μεγάλη ποικιλία κρασιών κάνουν το ιταλικό εστιατόριο μια σίγουρη επιλογή για καλό φαγητό με άριστη εξυπηρέτηση σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Ο χώρος του Casa Bianca θυμίζει κάλλιστα εστιατόριο του Μιλάνου με τους συνδυασμούς στα τραπέζια και τους καναπέδες να δίνουν αυτή την αίσθηση. Για τους πελάτες που θέλουν την παρεϊστική διάθεση του εξωτερικού χώρου, μπορούν να καθίσουν στα τραπέζια που βρίσκονται στον πεζόδρομο της οδού Καραϊσκάκη. Το εστιατόριο Casa Bianca αποτελεί οπωσδήποτε μια εξαιρετική πρόταση για κάθε πελάτη που θέλει να γευτεί πρωτότυπες συνταγές με μικρή ή μεγάλη παρέα. Ανοιχτά καθημερινά 13:00-01:00.

Πέστο και έγινε

Κλασική αξία. Όταν θέλεις κέφι, μουσική, χορό στο τραπέζι και καλομαγειρεμένο φαγητό στον ξυλόφουρνο, εκεί θα πας.
Γραμμόφωνα και αντίκες διακοσμούν τους τοίχους και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Λαχταριστά εδέσματα, πλούσιες μερίδες, προσιτές τιμές. Μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, ψητών, θαλασσινών, ζυμαρικών, πιάτα στον ξυλόφουρνο, τη σχάρα, τη γάστρα… Γευστικές εκπλήξεις: η “σαλάτα καρβέλι”, που είναι χωριάτικη μέσα σε ολόκληρο καρβέλι ψωμί. Δυνατά σημεία: το μυρωδάτο κότσι, η σμυρνέικη τηγανιά.


Το κέφι ανεβαίνει στα ύψη Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο& μεσημέρι Κυριακής, με ζωντανή λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική.


Ένα & Ένα

Ταβέρνα “ορόσημο”, στο πιο παλιό στέκι των κουτουκιών, γύρω από την πλατεία Κουνελίων, που κρατάει ακόμα την παράδοση του παραδοσιακού ελληνικού φαγητού. Το Ένα & Ένα ανακαινίστηκε. Σε μια ευρύχωρη αίθουσα, η οικογένεια του Γιάννη Βορρέ, που δημιούργησε “σχολή” στο φαγητό της ταβέρνας, παραμένει πιστή στην παραδοσιακή κουζίνα με το πάντα εκλεκτό παϊδάκι γάλακτος, το ζυγούρι, την προβατίνα στη σχάρα, το κοκορέτσι γάλακτος.

Δεν λείπουν οι μικρές μοντέρνες πινελιές της Τζένης στα ορεκτικά και τις πρωτότυπες, φρεσκοκομμένες σαλάτες.

Δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα και τα ιδιαίτερα κεράσματα επιδορπίων και χωνευτικών.
Σάββατο βράδυ – Κυριακή μεσημέρι ζωντανή μουσική.


Ρακί και Ψύχραιμοι

Το μόλις ανανεωμένο και αγαπημένο στέκι στο κέντρο του Χαϊδαρίου μάς ετοιμάζει ωραίες μουσικές βραδιές, με πλούσιο μενού και πάντα οικονομικά. Η ρακή του είναι άψογη και σίγουρα δεν είναι νερωμένη, γιατί σερβίρεται πάντα παγωμένο. Γνήσιο προϊόν, φερμένο απ’ ευθείας από την πηγή, την όμορφη Κρήτη.

Ο χώρος φρέσκος και ζωντανός, αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή σαν το σπίτι σου. Τα φαγητά φρεσκομαγειρεμένα με μεράκι. Τοπ λιχουδιές που αξίζει να δοκιμάσετε: σαγανάκι – λουκάνικο, σαγανάκι σουντζούκι, γαύρος μαρινάτος. Λειτουργεί καθημερινά από τις 5 μμ. και ΠΣΚ από το πρωί.

Τα Μελίσματα

Τα Μελίσματα έχουν το “ιδίωμα” να γίνονται πανεύκολα στέκι. Ήρεμο, καθαρό και κυρίως… ζεστό σε διάθεση. Εδώ καταλαβαίνεις ότι σε αγαπούν και όχι μόνο με κεράσματα, αλλά θα καταλάβεις ότι έχεις αξία σαν πελάτης. Μάς έχουν συνηθίσει σε όμορφες θεματικές βραδιές. Διοργανώνουν συχνά από κουκλοθέατρο και καραγκιόζη μέχρι αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και, φυσικά, μουσικά ακούσματα… έντεχνα, ρεμπέτικα, παραδοσιακά.

Έτσι, στη ζεστή του ατμόσφαιρα και το λεπτό γούστο στη διακόσμηση, ανάμεσα σε νόστιμο και εκλεκτό φαγητό (χοιρινή τηγανιά γλυκόξινη, φέτα με μέλι, πανσετάκια, ντάκος, τυροκαυτερή απίστευτη, μανιτάρια ψητά) και παλαιωμένες ρεκές, οι βραδιές κυλούν όμορφα.

Άρωμα Ελλάδος

Πάρα πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τον χώρο γύρω από το Παλατάκι «στολίδι» του Χαϊδαρίου -και όχι μόνο. Δεν έχουν καθόλου άδικο! Τελευταία αρκετοί θεωρούν σαν ένα επί πλέον κόσμημα της περιοχής το «Άρωμα Ελλάδος»!Πανέμορφος χώρος, που συνδυάζει στον μέγιστο βαθμό όλα όσα χρειάζεται κάποιος για τη διασκέδασή του. Φινετσάτη και φιλική διακόσμηση, υπέροχο ελληνικό φαγητό, άψογο service, πανέμορφη θέα και… κυρίως χαμηλές τιμές.

Στα «συν» και το καλό ελληνικό τραγούδι από μια παρέα ξεχωριστών μουσικών που υπόσχονται να σας κρατήσουν συντροφιά και να σας διασκεδάσουν με τις μοναδικές φωνές τους και τα ωραιότερα Ελληνικά τραγούδια του χθες και του σήμερα. (Παρασκευή, Σάββατο βράδυ & Κυριακή Mεσημέρι). Μεζεδοπενιές με τα όλα τους!

Δύο Νακαίοι

Όταν ο καφενές φλερτάρει τόσο με τους μεζέδες, όταν ενσωματώνει ζωηρές χορευτικές μουσικές βραδιές και έχει να προτείνει ένα πλήρες, αλλά όχι παραφορτωμένο μενού, άνετα το ονομάζεις ουζερί και μεζεδοπωλείο. Τα δύο αδέρφια Νάκου όμως δεν αποποιούνται τον τίτλο “μεζέ-καφενέ”.


Δεν τους αδικώ, αυτός ο τίτλος προσδιορίζει με σαφήνεια το μαγαζί και το στυλ του και τονίζει μια ανεπιτήδευτη αυθεντικότητα. Έτσι έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, που είναι σε μεγάλο βαθμό γυναικείο! Το φαγητό νόστιμο, οι τιμές καλές και οι μουσικές συναντήσεις ξεκίνησαν ήδη: κάθε Πέμπτη με έντεχνο – παραδοσιακό πρόγραμμα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο ρεμπτετολαϊκές καταστάσεις!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share