Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ακρόπολη: 6 μαγαζιά για να χορτάσεις από την θέα και μόνο!

Το Athensmagazine.gr σου προτείνει

19 Μαΐου 2020 15:00
Ακρόπολη: 6 μαγαζιά για να χορτάσεις από την θέα και μόνο!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ακρόπολη: Το Athensmagazine.gr σου προτείνει τα μαγαζιά της περιοχής με την καλύτερη θέα!

Η θέα σε ένα εστιατόριο κοστίζει ειδικά τις μέρες του κορωνοϊού που όλοι θέλουμε να ξεσκάσουμε λίγο περισσότερο. Τα μαγαζιά εστίασης ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους στις 25 Μαΐου και εμείς σας προτείνει τις ιδανικές προτάσεις

Η θέα στο απόλυτο αρχαιολογικό highlights της Αθήνας, την Ακρόπολη, όπως θα περίμενε κανείς κοστίζει… ακόμα περισσότερο.

Το Athensmagazine.gr σε βγάζει από την δύσκολη θέση και γίνεται το... ψαχτήρι σου! Ποια είναι τα 6 καλύτερα μαγαζιά στην Ακρόπολη με την απίστευτη θέα που θα σε κάνουν να χορτάσεις από την θέα και μόνο;

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ: 210 3240133
Στο «λευκό» εστιατόριο της Ανδριανού Ο σεφ Άρης Τσανακλίδης μαγειρεύει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και τις αναμιγνύει με μεσογειακές, fusion και διεθνείς γαστρονομικές ιδέες στην όμορφη ταράτσα που βλέπει από την Ακρόπολη μέχρι τον ναό του Ηφαίστου. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί στην Kuzina θα πληρώσετε κάτι παραπάνω από 30€, όμως το εστιατόριο προσφέρει ένα λαχταριστό και οικονομικό σετ μενού με λουκουμάδες σε μους φέτας με δυόσμο ή πράσινη δροσερή σαλάτα, σπαγγετίνι με ξινοτύρι, τοματίνια και σκόρδο ή χοιρινό σιγοψημένο στον φούρνο με κρέμα από μοσχολέμονο και σαλάτα από ξινόμηλο και αγγούρι, γιαουρτόπιτα και ένα ποτήρι κρασί λευκό ή κόκκινο. Το κόστος αυτού 19€ ανά άτομο.

Εστιατόριο Μουσείου της Ακρόπολης



Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλ.: 210 9000915
Χώρος – σήμα κατατεθέν για να απολαύσουμε την Ακρόπολη σε όλο της το μεγαλείο το Μουσείο με το εκπληκτικό αίθριο εστιατόριό του παραδόξως δεν… τσούζει την τσέπη μας. Το μενού του εναλλάσσεται ανάλογα με την εποχή και τις φρέσκες πρώτες ύλες που εντοπίζουν οι σεφ στην αγορά, ενώ οι συνταγές είναι πάντα εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση, με ένα δημιουργικό twist. Αυτήν την περίοδο δοκιμάζουμε σκαλοπίνια από μοσχαράκι με φρέσκια ρίγανη και μοσχολέμονο, τραχανά Αράχωβας με μανιτάρια και τραγανό ελληνικό προσούτο και γαρίδες Αλεξανδρούπολης με ούζο, ντοματίνια και κρόκο Κοζάνης. Το μενού συμπληρώνει ένα επιλεγμένο πιάτο ημέρας εμπνευσμένο από τοπικές συνταγές που καλύπτουν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Για ένα γεύμα στο… Μουσείο μαζί με ένα ποτήρι κρασί θα πληρώσετε περί τα 17-22€ ανά άτομο.

Couleur

Locale Νορμανού 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917
Φρέσκια άφιξη στο κέντρο της πόλης, το Couleur Locale βρίσκεται… κρυμμένο στη Νορμανού και εκτός από εξαιρετικά signature cocktails σερβίρει λαχταριστό finger food στην προστατευμένη από το κρύο ταράτσα του με την Ακρόπολη στο πιάτο. Εδώ θα δοκιμάσετε νοστιμότατη τορτίγια λαχανικών με λιαστή ντομάτα, φέτα και πετιμέζι, λαχταριστά ντακάκια με φέτα, rolls σολομού, μπρουσκέτες με κάθε λογής επικάλυψη και μίνι ή κανονικά burgers. Ο τιμές των πιάτων κυμαίνονται από 4€ μέχρι 7€, ενώ σε περίπτωση που θέλετε να συνοδέψετε με cocktail, οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7,5€.

Αττικός Greek House


Γαριβάλδη7, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9215256
Ένα από τα καλύτερα, και πιο value for money, εστιατόρια της περιοχής του Μακρυγιάννη, ο Αττικός σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του Ηρωδείου προσφέρει ένα… combo θέας: αγναντεύει από την ταράτσα του την Ακρόπολη, το Αστεροσκοπείο και τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου. Το μενού του περιλαμβάνει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε χορταστικότατες μερίδες: δοκιμάστε οπωσδήποτε σαλάτα με αρμυρίκια, γλυκόξινο κοτόπουλο, σοφρίτο, πολίτικα γεμιστά, λεμονάτο αρνάκι, μοσχαρίσια μπριζόλα και μανιτάρια σωτέ. Η τιμή ανά άτομο, χωρίς κρασί ανέρχεται στα 20€.

Ορίζοντες

Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701
Μακράν η ομορφότερη θέα στην Αθήνα με την φωτισμένη Ακρόπολη να σας κρατά παρέα από μακριά, ενώ δοκιμάζετε τις νοστιμότατες σπεσιαλιτέ του «κορυφαίου» αυτού εστιατορίου. Και μπορεί οι Ορίζοντες να θεωρούνται ακριβό εστιατόριο, όμως τα οικονομικά μενού τους αποτελούν ιδανική αφορμή για να τους επισκεφθούμε όσο συχνά θέλουμε. Το νέο σετ μενού εδώ περιλαμβάνει τραγανά φύλλα σαλάτας με εσπεριδοειδή, κουκουνάρι και βινεγκρέτ, κριθαρότο με γαρίδες σβησμένο με κονιάκ, φιλετάκια τσιπούρας με μουσελίν φασολιών ή φιλέτο κοτόπουλο με κους κους και αποξηραμένα βερίκοκα, bavaroise καραμέλας και λευκό ή κόκκινο κρασί. Το κόστος αυτού, 23€ ανά άτομο.

Στροφή

Ροβέρτου Γκάλι 25, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9214130
Το θρυλικό εστιατόριο της Ροβέρτου Γκάλι, στην ταράτσα του οποίου απολάμβαναν κάποτε τα δείπνα τους μεταξύ άλλων η Τζένη Καρέζη και ο Μάνος Χατζιδάκις, αγαπά τις καλομαγειρεμένες, παραδοσιακές γεύσεις και διαθέτει μια υπέροχη (σκεπασμένη) ταράτσα του, που κοιτάζει… στα μάτια την Ακρόπολη και τις καμάρες του Ηρωδείου. Εδώ θα δοκιμάσετε νοστιμότατους κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι και φέτα τηγανιτή σε φύλο κρούστας με μέλι και σουσάμι, μοσχαράκι κοκκινιστό στο πήλινο με ποικιλία τυριών και εξαιρετικό κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες. Η τιμή ανά άτομο για δύο κυρίως πιάτα και μια σαλάτα ανέρχεται στα 20€.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share