Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αράχωβα: Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για φαγητό!

Αν είστε από εκείνους που απολαμβάνουν το φαγητό δεν πρέπει να χάσετε τα μέρη που σας προτείνουμε!

10 Νοεμβρίου 2019 08:40
Αράχωβα: Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για φαγητό!

Λατρεύετε τα ταξίδια και τα καλό φαγητό; Τότε δεν υπάρχει πιο ιδανικός προορισμός από την Αράχωβα! Αγαπημένος προορισμός για πολλά άτομα, όμως πολλοί την τιμούν δεόντως για αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο! Η Αράχωβα είναι γνωστή σε όλους για τις παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και τα εστιατόρια της γι’αυτό κι εμείς σας προτείνουμε τα καλύτερα στέκια για φαγητό!

Δασαργύρης

Ο Δασαργύρης είναι μία από τις ιστορικότερες ταβέρνες της Αράχωβας, µε γευστική… προϋπηρεσία που ξεπερνά τον αιώνα. Χαλαρώστε στη cozy αίθουσα δίπλα στο τζάκι και απολαύστε φρέσκα παραδοσιακά µαγειρευτά µε σπεσιαλιτέ το στιφάδο, αχνιστές µαµαδίστικες σούπες και φυσικά το φηµισµένο του κοντοσούβλι! Tip: Πολλά από τα ζαρζαβατικά είναι από το περιβόλι της οικογένειας, ενώ το λάδι και το κρασί είναι δικής τους παραγωγής.

Info:
Τιμές: Από €11
Ωράριο: Καθημερινά 12:00-00:00
Διεύθυνση: Δελφών 56, Τ. 22670 31291, Μ. 6932 713751
FB: Ταβέρνα Δασαργύρης – Dasargyris

Αγνάντιο

Με ατού τη θέα, τη θαλπωρή, αλλά και την ποιότητα, η οικογενειακή ταβέρνα Αγνάντιο, δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, έχει καθιερωθεί από το 1989 σε κλασική αξία! Τόσο στα τραπεζάκια γύρω από το τζάκι, όσο και στην πολυπόθητη privé γωνιά στο μπαλκονάκι θα απολαύσετε ψητές λιχουδιές, αλλά και τις καλομαγειρεμένες συνταγές του Σωκράτη, που κινούνται σε γνώριμα παραδοσιακά μονοπάτια πάντα µε αγνά υλικά!

Tip: Τα ζυμαρικά είναι δική τους παραγωγής («Γέννηµα Γης»).

Info:
Ωράριο: Καθημερινά 12:00-00:00
Αράχωβα, Τ. 22670 32114
FB: Το Αγνάντιο, Site: www.toagnantio.gr

Το Αρχοντικό

Η εντυπωσιακή θέα στο Ρολόι, η φιλόξενη ατμόσφαιρα και οι ανανεωμένες συνταγές είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που έχουν αναδείξει την οικογενειακή ταβέρνα το Αρχοντικό, σε κλασική στάση εδώ και 13 χρόνια! Must τα κρεατικά στη σούβλα τα Σαβ/κα και τις γιορτές.

Info:
Τιμές: Από €12
Ωράριο: Καθημερινά 12:00-00:00
Αράχωβα, T. 22670 31631
FB: Το Αρχοντικό, Site: www.toarhontiko.gr

Το Καλντερίμι

Το Καλντερίμι είναι μια οικογενειακή ταβέρνα «κρυµµένη» σε ένα από τα κατηφορικά καλντερίµια της Αράχωβας που ξεχωρίζει εδώ και 15 χρόνια για την cozy σάλα της, αλλά πάνω από όλα για τις σπιτικές συνταγές της κας Καίτης. Παραδοσιακά καλοµαγειρεµένα πιάτα µε µοντέρνες πινελιές και γνώµονα τις ποιοτικές πρώτες ύλες.

Tip: Πρόσβαση από τα σκαλάκια, δίπλα στο κτήριο του ΟΤΕ.

Info:
Τιμές: Από € 15
Ωράριο: Καθημερινά 12:00 – 00:00 (χειμερινούς μήνες)
Αράχωβα, Τ. 22670 31418, Μ. 6945 991841
FB: Ταβέρνα “Το Καλντερίμι”, Site: www.tokalderimi.gr

Ψήνεται… ψήνεσαι???

Top στέκι για σουβλάκια και γύρο (τυλιχτά ή σε µερίδες), ενώ δεν λείπουν κεµπάπ, χωριάτικο λουκάνικο, µπιφτέκι κοτόπουλο και κοτόπουλο σχάρας -όλα ψηµένα στα κάρβουνα. Δοκιµάστε το ολοκαίνουριο burger!

Info:
Καθηµερινά 12:00-01:00
Αράχωβα, Τ. 22670 32585

Οίστρος

Ο Οίστρος είναι ένα δημοφιλές εστιατόριο για τις μαμαδίστικες παραδοσιακές συνταγές. Η μέρα ξεκινάει στην ηλιόλουστη αυλή του µε καφέ στη χόβολη και πλούσιο πρωινό, από στραπατσάδες μέχρι χειροποίητες πίτες… Τα μεσημέρια επιτάσσουν ούζο ή τσιπουράκι πάντα συνοδεία μερακλίδικων μεζέδων και φρέσκων θαλασσινών, ενώ must θεωρούνται τα μαγειρευτά και oι αχνιστές σούπες της Αχτίδας!

Tip: Μην χάσετε τα διάσημα πλέον, αυτοσχέδια πάρτυ κάθε Σάββατο μεσημέρι και βράδυ, αλλά και τα κυριακάτικα μεσημέρια, μετά το φαγητό!

Info:
Καθημερινά από τις 09:00
Πλατεία Παπαϊωάννου, Αράχωβα, Τ. 22670 32886, Μ. 6984 035087
FB: Oistros official

Le Sapin

Το Le Sapin είναι ένα σοφιστικέ και ταυτόχρονα κοσµοπολίτικο restaurant bar, στην καρδιά της Αράχωβας. Η µέρα ξεκινάει µε πλούσιο brunch, συνεχίζει µε λαχταριστά fondue -τυριών και σοκολάτας-, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας το ενδιαφέρον µονοπωλεί η εµπνευσµένη κάρτα του, που προσανατολίζεται σε συνταγές της rustic γαλλικής κουζίνας. Το βράδυ, το κέφι µεταφέρεται γύρω από την µπάρα του µε µια premium κάβα, καλά κρασιά και µια καλοδιαβασµένη cocktail list!

Παρ-Κυρ. & γιορτές (Οκτ.-Πάσχα) από τις 10:00 (13:00-01:00 η κουζίνα)
Πλατεία Παπαϊωάννου, Αράχωβα, T. 22670 31108
FB: Le Sapin, Instagram: lesapin_arachova

Barile

Το Barile, είναι το all day café bar-restaurant µε σήµα κατατεθέν το γυάλινο δάπεδο που «αποκαλύπτει» ένα ατµοσφαιρικό κελάρι. Εκτός από καλό καφέ, πλούσιο brunch και µια λίστα µε πάνω από 50 ετικέτες εγχώριου και διεθνούς αµπελώνα, φέτος εγκαινίασε ένα µενού ιταλικής κουζίναs µε έµφαση σε λαχταριστά risotto και pasta! Στα συν η καλοδιαβασµένη cocktail list και η ιδιαίτερη µουσική του που κινείται σε γνώριµα oldies party κοµµάτια! Highlight, ο elegant εξωτερικός του χώρος σε προνοµιακό σηµείο στην πλατεία Λάκκα!

Info:
Καθηµερινά από τις 09:00
Πλατεία Λάκκα, Αράχωβα, Τ. 22670 31007
FB: Barile Espresso Vino Bar, Instagram: barilearachova

E Bar Restaurant

Tο δημοφιλές all-day bar-restaurant “E”, αποτελεί πρωταγωνιστή της αραχωβίτικης διασκέδασης! Στον προσεγμένο minimal αισθητικής χώρο του, µε το υπέροχο φωτεινό αίθριο, απολαμβάνουμε από νωρίς το πρωί λαχταριστό brunch και ποιοτικό καφέ, ενώ δυνατό χαρτί αποτελεί το μενού του, µε τις γευστικές δημιουργίες του καταξιωμένου chef Χαράλαμπου Τσότρα.

Η άψογη εκτέλεση και η εκπληκτική παρουσίαση, με έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και στις ιδιαίτερες κοπές κρέατος, το έχουν αναδείξει σε κορυφαία επιλογή!

Ωράριο: Καθημερινά από τις 10:00, Brunch menu: Παρ.-Κυρ.

Αράχωβα, T. 22670 31158
E Bar-Restaurant, e_arachova

La Fabbrica della pizza

Σε έναν προσεγµένο χώρο που παραπέµπει σε bistro δοκιµάστε αυθεντική ιταλική πίτσα σε ξυλόφουρνο που ετοιµάζει έµπειρος pizzaiolo µε φρέσκο ζυµάρι (υπάρχει και ολικής) και εκλεκτές πρώτες ύλες! Στο “La Fabbrica della pizza” εκτός από τις κλασικές, τολµήστε τις πιο ψαγµένες συνταγές µε premium υλικά, ενώ από το µενού δεν λείπουν calzone, focaccia, σαλάτες και ιδιαίτερες γεύσεις σε ζυµαρικά!

Tip: Για το τέλος must το λαχταριστό calzone µε nutella, καθώς και τα ολοκαίνουρια pizzcake!

Info:
Καθημερινά 13:00-23:00. Και delivery (19:00-23:00)
Ελ. Βενιζέλου (µετά το Γυµνάσιο Αράχωβας), Τ. 22670 32779
FB: Arachova Aegliresort, Site: www.lafabbricapizza.gr

Fuego

Για πληθωρικές αλµυρές ή γλυκιές κρέπες, λαχταριστές πίτσες και φουρνιστές µακαρονάδες στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, όλοι οι δρόµοι οδηγούν στον άκρως ανανεωµένο χώρο του Fuego. Στα συν οι σπιτικές σούπες ηµέρας µε χειροποίητα κρουτόν.

Tip: Διαθέτει και delivery.

Info:
Καθημερινά από τις 18:00 & Σάβ.-Κυρ. 13:00 -02:00
Αράχωβα, Τ. 22670 31167
FB: Fuego Pizza

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε ή κατεβάστε με ένα μόνο κλικ τον οδηγό μας, The Gold Book of Arachova Delphi 2019!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share