Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η πιο... εξωτική ταβέρνα της Αθήνα: Εδώ θα φάτε από φιλέτο στρουθοκάμηλου και κροκόδειλου, μέχρι καγκουρό, ζέβρα και βίσονα!

10 Ιουνίου 2019 08:20
Αυτή είναι η πιο... εξωτική ταβέρνα της Αθήνα: Εδώ θα φάτε από φιλέτο στρουθοκάμηλου και κροκόδειλου, μέχρι καγκουρό, ζέβρα και βίσονα!

Από την Τίτη Βελοπούλου*

Κρυμμένη εδώ και 16 χρόνια κυριολεκτικά σε μια ήσυχη γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας (πρώτη φορά βρέθηκα, δεν σας κρύβω), η ταβέρνα ‪#Φοίνικες‬, φαίνονται εκ πρώτης όψεως μια τυπική παραδοσιακή ταβέρνα. Μέχρι τη στιγμή που ο σερβιτόρος αρχίζει να απαριθμεί τις διάφορες κρεατολιχουδιές... Κοντοσούβλι, κοκορέτσι, ψαρονέφρι, μπριζόλες, αλλά και "κυνήγι" όπως... ορτύκι, πέρδικα, βίσονα, στρουθοκάμηλο, κροκόδειλο, καγκουρό, ζέβρα...Ναι, καλά ακούσατε!

Πίσω από αυτή την ιδέα βρίσκεται ο Κωστας Σαριανογλου, που όπως μας είπε "ήθελε να προσφέρει κάτι διαφορετικό" και έτσι κατάφερε να προσελκύει κόσμο από όλες τις περιοχές της Αθήνας που αναζητούσαν διαφορετικές εμπειρίες. Όσο για τη διατροφή με τα... "εξωτικά" φαγητά, μπορεί να προκαλεί αρχικά μια αποστροφή (καθαρά εγκεφαλικά, λόγω κουλτούρας), αλλά εκτός ότι αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών πλούσιων σε βιταμίνες, ανταμείβει και γευστικά. Για παράδειγμα το κρέας Βίσονα θυμίζει συκώτι, του κροκόδειλου (που έχω δοκιμάσει) κάτι ανάμεσα σε κοτόπουλο και ψάρι, ενώ το φιλέτο ζέβρας, μοιάζει αρκετά με το δικό μας ψαρονέφρι.

Όσο για τη στρουθοκάμηλο, από τα πιο συνηθισμένα και πιο υγιεινά κρέατα, σας διαβεβαιώνω ότι συναγωνίζεται σε γεύση και σύσταση το μοσχαρίσιο γάλακτος! Και μην φαντάζεστε ότι υπάρχει έστω και κάτι να σας θυμίζει τα ζώα από τα οποία προέρχεται, καθώς τα κρέατα έρχονται φιλεταρισμένα (από εξαιρετικά εκτροφεία) και ψήνονται με μαεστρία στη σχάρα, όπως ακριβώς ένα λαχταριστό μοσχαρίσιο φιλέτο! Οι λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων αξίζει να δοκιμάσετε (μόλις τελειώσει και η Σαρακοστή) Tip: Κατόπιν παραγγελίας και φιλέτο... πύθωνα! Οι τιμές κυμαίνονται από €16-20/μερίδα

Αγίας Βαρβάρας & Βύρωνος 10, Αγία Βαρβάρα

τηλ. 210 590 8021

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share