Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μυστικό μαγειρείο στην Ομόνοια που θα νιώθεις ότι τρως σπιτικό φαγητό!

Απίστευτο μαγαζί!

17 Απριλίου 2019 08:07
Το μυστικό μαγειρείο στην Ομόνοια που θα νιώθεις ότι τρως σπιτικό φαγητό!

Όσοι ζουν και εργάζονται στην Ομόνοια αλλά και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, έχουν ένα μικρό μυστικό: λέγεται Bread & Roses (το όνομά του προέκυψε από το αντίστοιχο κίνημα των αρχών του περασμένου αιώνα).

Aνήκει στην κατηγορία των εναλλακτικών μαγειρείων, που προσφέρει ποιοτικό κι οικονομικό φαγητό από τις δώδεκα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ.

Άνοιξε τον Οκτώβρη του 2014, είναι συνεργατικό εστιατόριο και οφείλει τη φήμη του στις γενναίες μερίδες του και τη χαλαρή του ατμόσφαιρα.

Η έμπνευση ανήκει σε μια κολεκτίβα πέντε ανθρώπων με αγάπη, γνώση και ταλέντο -κάποιοι είναι σεφ, κάποιοι τεχνολόγοι τροφίμων, όλοι, πάντως, σίγουρα καλοφαγάδες,- που ήθελαν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της νέας συντροφικότητας. «Χωμένο» στην στοά του πάλαι ποτέ μεγαλοπρεπούς μεγάρου, στο 64 της οδού Πανεπιστημίου, διαθέτει μια από τις πιο όμορφες ταράτσες της πόλης.

Γεμάτη χρώματα και πράσινο, αποτελεί κυριολεκτικά μια όαση στην καρδιά της πόλης, για να κάνετε το διάλειμμά σας και να πάρετε ανάσες δροσιάς.

Το δε ψηφιδωτό με παραστάσεις ψαριών που χρονολογείται από την κατασκευή του κτιρίου, δηλαδή το 1956, παραπέμπει κατευθείαν σε ελληνικό καλοκαίρι! Η κουζίνα του περιλαμβάνει ελληνικές γεύσεις αλλά και έθνικ πιάτα, ενώ τις περισσότερες πρώτες ύλες τις προμηθεύονται από μικρούς συνεταιρισμούς παραγωγών.

Εδώ, λοιπόν, μπορείτε να φάτε ένα πλήρες γεύμα που περιλαμβάνει μια σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο κι ένα συνοδευτικό μόνο με 6.80 ευρώ (6.20 το take away).

Το μενού ανανεώνεται καθημερινά και αναρτάται στη σελίδα του εστιατορίου οπότε πριν την επίσκεψή σας μπορείτε να ρίξετε μια ματιά, αλλά και στον μαυροπίνακα που θα βρείτε στο μαγαζί.

Θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις σαλάτες, τέσσερα κυρίως (υπάρχουν κι ειδικά πιάτα γα τους vegeterian), και εξαιρετικά συνοδευτικά, όπως πουρέ πατάτας, ρύζι με ηλιόσπορους, σούπα ή νουντλς με λαχανικά.

Αν όμως επιθυμείτε, μπορείτε να παραγγείλετε ένα από τα extra πιάτα του καταλόγου, που επίσης διατίθενται σε πολύ καλές τιμές και είναι standar.

Θα βρείτε μια σαλάτα Bread με μαρούλι, λόλα, βαλεριάνα, φρέσκο κρεμμύδι, μανιτάρια, κατίκι και dressing μέλι και μουστάρδα, ένα χορταστικό ταμπουλέ, σούπα ημέρας, αλλά και φαλάφελ με σως ταχίνι, - λεμόνι και ψητές αραβικές πίτες.

Αν αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις προτιμήστε το μπουρίτο mexicano (τορτίγια με κιμά, καλαμπόκι, κόκκινα φασόλια, ρύζι, φέσκια ντομάτα και κόλιανδρο), ενώ αν πεινάτε πολύ ιδανικές επιλογές είναι οι παπαρδέλες με πέστο βασιλικού και λιαστής ντομάτας και τυρί grana padano, το κοτόπουλο», φιλέτο «καραμελέ με σπιτικό πουρέ πατάτας, ή το υπέροχο σνίτσελ με σως βουτύρου και πράσινου πιπεριού μαζί με πατάτες baby.

Το Bread & Roses επίσης, αναλογιζόμενο τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, κάνει και ειδικές προσφορές που συμφέρουν πολύ.

Μπορείτε για παράδειγμα να παραγγείλετε μισές μερίδες, ή να αγοράσετε ένα ατομικό προπληρωμένο κουπόνι 10 γευμάτων: με 60€ , ενώ κάνει γενναίες εκπτώσεις και στους ανέργους (με την επίδειξη ενεργού δελτίου ανεργίας).

Επίσης, μέχρι τις πέντε κάνει και delivery στη γύρω περιοχή- μάλιστα για παραγγελίες άνω των 20 ευρώ θα έχετε και 10% έκπτωση.

Τέλος που ο καιρός ανοίγει, πολύ συχνά η ταράτσα φιλοξενεί και ενδιαφέροντα lives από γνωστές μπάντες της πόλης, ενώ πολλές φορές μπορείτε να πετύχετε εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενούνται στο πατάρι του ημιορόφου, ή θεματικές βραδιές με αφιερώματα σε κουζίνες από όλο τον κόσμο που αναλαμβάνουν ε ντόπιοι μάγειρες.

Πανεπιστημίου 64 (στοά), Αθήνα, 21 0380 2898

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share