Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Το μαγαζί που «κατηφόρισε» από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και μας σύστησε το... μπουγατσάν!

27 Ιουλίου 2017 16:02
Το μαγαζί που «κατηφόρισε» από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και μας σύστησε το... μπουγατσάν!

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη, έκανε μεγάλη επιτυχία, κόσμος περίμενε όρθιος να αδειάσει κάποιο από τα
τραπεζάκια του, ξεπέρασε τα σύνορα της πόλης και έκανε το όνομά του brand.

Το άκρως πετυχημένο concept του Estrella, όπως ήταν αναμενόμενο «κατηφόρισε» στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες και σύστησε μεταξύ των άλλων το περίφημο «μπουγατσάν» στο αθηναϊκό κοινό.

Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου

Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Στην καρδιά της πόλης, λοιπόν, στην πεζοδρομημένη Ρόμβης, στο ισόγειο ενός νεοκλασικού, το Estrella δημιούργησε τον cozy χώρο του με non smoking πολιτική, τραπεζάκια εντός και εκτός, open kitchen και την καινοτόμα προσθήκη –σε σχέση με το «αδελφάκι» του στη Θεσσαλονίκη–, το cocktail bar, που σερβίρει cocktails αλκοολούχα ή μη από μια εμπνευσμένη λίστα signature προτάσεων.

Το επιλέγουμε από νωρίς το πρωί για εξαιρετικό καφέ Kudu, healthy smoothies και χυμούς και φυσικά τα εκλεκτά πιάτα του μενού για πρωινό και brunch όπως και αργότερα για lunch και dinner.

Από τη νέα κάρτα δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε εκτός φυσικά από το λαχταριστό σήμα κατατεθέν μπουγατσάν... γλυκές και αλμυρές βάφλες (must taste η μαύρη με καπνιστό σολομό), το διαφορετικό club sandwich με κουλούρι Θεσσαλονίκης (!), τα εξαιρετικά pancakes –τοπ τα red velvet– , το «εναλλακτικό» μπανόφι, η υγιεινή και νόστιμη βάφλα με ταχίνι και μάτσα (μάτσα θα πιείτε και σε ρόφημα ή σε λάτε), ό,τι και να επιλέξετε θα σας πείσει να επιστρέφετε ξανά και ξανά!

Must taste
Το εξαιρετικό spicy burger «Ottoman» με μπιφτέκι από κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο και καραμελωμένα κρεμμύδια, όπως και η breakfast pizza που αντί για ζύμη φτιάχνεται με κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Info:

Estrella Athens
Ρόμβης 24Α, T. 210 3218000

Καθημερινά 08:00- 11:00 (η κουζίνα).

Στο Estrella δεν γίνονται κρατήσεις

Για περισσότερες προτάσεις κατεβάστε το περιοδικό εδώ

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share