Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυστηρά για... καλοφαγάδες: Αυτά είναι τα κορυφαία burgerάδικα στην Αθήνα!

17 Μαΐου 2017 13:01
Αυστηρά για... καλοφαγάδες: Αυτά είναι τα κορυφαία burgerάδικα στην Αθήνα!

Στην εφηβεία εμάς των 30ντάρηδων, το burger ήταν η "έξοδος" του Σαββάτου. Μαζευόμασταν στα Mac ή τα Goody's, παραγγέλναμε δυο cheese, πατάτες, κέτσαπ και Coca- Cola και φλερτάραμε πάνω από τσαλακωμένα χαρτιά και νερομένα χαρτοπότηρα.

Όπως άλλαξε ο καιρός για εμάς, έτσι άλλαξε και για τα burger. Τα τελευταία χρόνια, τα premium μπεργκεράδικα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και μπαίνουν σφήνα στις πραγματικά επίσημες ή καθημερινά ανεπίσημες εξόδους μας. Το κόστος τους δεν έχει καμία σχέση με του fast food και η γεύση και η ποιότητα, το ίδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα - 17 Μαΐου 2014: Νεκρή σε τροχαίο η Άννα Πολλάτου! Το δυστύχημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο (photos+videos)

Η επιλογή ήταν δύσκολη αλλά καταλήξαμε.

JUICY GRILL
Λίγα τραπέζια (κυρίως εξωτερικά), λιτή διακόσμηση και μια φήμη που φτάνει μέχρι την άλλη άκρη της Αττικής. Δεν θα αποφύγεις ποτέ την αναμονή γιατί ο Δημοσθένης με την ποιότητα, τις μερίδες και τις τιμές του (που είναι πολύ descent) κατάφερε να έρθει κόσμος από όλη την Αθήνα για να δοκιμάσει ένα ακραία χορταστικό MidTown.

Κεραμεικού 2, Χολαργός
Tηλ: 215 5203201

ΒURGER JOINT
Όταν άνοιξε το Φεβρουάριο του 2011 στη Γλυφάδα, ο κόσμος έκανε ουρές για να απολαύσει ένα medium-well burger με homemade sauce και ψωμάκι. Η φήμη του πέρασε τα Νότια, η κατάβαση ήταν των μυρίων και έτσι οι ιθύνοντες αποφάσισαν να του κάνουν ένα αδερφάκι.

Έτσι, το Νέο Ψυχικό απέκτησε το δικό του Burger Joint και ο κόσμος των Βορείων μπορεί πια να απολαμβάνει το The Duke του, παρέα με σπιτική λεμονάδα ή milkshake (classic american stuff).

Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα
Τηλ: 210 8940260

Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό
Τηλ: 210 6712222

NEW ORLEANS BURGER
Oι ιδιοκτήτες της Karamuza, του hot spot της Πεύκης, έφτιαξαν ένα ακόμα hot spot, που ευχαριστεί το στομάχι μας. Το όνομα αυτού New Orleans Burger, ο κατάλογος είναι μικρός, περιεκτικός και οικονομικός.

Self service, petit χώρος, αλλά το βάρος δίνεται στην εικόνα και τη γεύση. Και σ' αυτά τα δύο τελευταία, φαίνεται ότι τα πάει πολύ καλά μέχρι τώρα.

Περικλέους 42, Πεύκη
Τηλ: 213 033 2032

ΒROOKLYN, THE TASTE FACTORY
Aν έχει ένα ατού, πέρα από το μακρύ του κατάλογο σε burger και τα λαχταριστά επιδόρπια (τηγανιτά Oreo σου λένε κάτι;) είναι σίγουρα ο χώρος του. Και το γρήγορο service του.

Όπως προδίδει και το όνομά του, οι επιρροές του είναι νεοϋορκέζικες και του φαίνεται. Η ατμόσφαιρα κάνει τους περισσότερους πελάτες του να επιστρέφουν. Τα δε Σαββατοκύριακα, σερβίρει και brunch με φημισμένα pancakes.

Παράσχου Αχιλλέως 8, Xαλάνδρι
Τηλ: 213 0351374

BARBARA QUE
Ένας αστικός μύθος του New Jersey λέει ότι το 1700 μια μάγισσα με το όνομα Barbara Que, καταδικάστηκε σε θάνατο και κάηκε στην πυρά. Έκτοτε, όταν οι κάτοικοι της περιοχής ήθελαν να περιγράψουν το μέγεθος της φωτιάς που πρέπει να ψήνεται το κρέας, έκαναν αναφορά σε εκείνη που έκαψαν την Barbara Que.

Τα μπιφτέκια φτιάχνονται αποκλειστικά από κιμά Black Angus, που θεωρείται το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας. Ο μοντέρνος χώρος με τα vintage στοιχεία, σε κρατάνε για να δοκιμάσεις και το γλυκάκι σου in the end of the day και να απολαύσεις και το cocktail σου.

Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια
Τηλ: 213 0349058

MΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ
Το ευγενικό προσωπικό, οι γενναίες μερίδες, η value for money λογική και η φήμη του (έχει μπει στα 25 καλύτερα μπεργκεράδικα του κόσμου, στο site list25.com), κάνουν τον κόσμο κυριολεκτικά να συρρέει.

Θέλει υπομονή για να βρεις να κάτσεις (είναι πολύ μικρότερο από τα άτομα που καλείται να εξυπηρετήσει) αλλά αξίζει την προσπάθειά σου.

Φρεαττύδος 13, Πειραιάς
Τηλ: 210 4518129

COLIBRI
Το κολιμπρί είναι μικρό πουλί της Αμερικής, που τρέφεται με νέκταρ και είναι γνωστό για το γρήγορο χτύπημα των φτερών του.

Στην Αθήνα όμως το Colibri το μάθαμε από το αγαπημένο μαγαζάκι στο Μετς. Στο ήρεμο στενό της Εμπεδοκλέους, μπορείς να φας πεντανόστιμα burgers με χοντρή πατατούλα, ενώ για τους μη κρεατοφάγους υπάρχουν εξίσου δυνατές επιλογές σε pizza, μακαρονάδες και σαλάτες.

Τα τραπεζάκια που βρίσκονται στον πεζόδρομο δίνουν ακόμα ένα αστεράκι.

Εμπεδοκλέους 9-13, Μετς
210 7011011

ΝEW YORK SANDWICHES
O χώρος είναι Νέα Υόρκη. Πίνακες, τραπέζια, open kitchen και ένας μαυροπίνακας που σε μεταφέρει κάπου στο Brooklyn ή το Μanhattan.

Ο κατάλογος, επίσης είναι Αμέρικα και η τοποθεσία το ίδιο (βρίσκεται απέναντι από το μεγάλο κτίριο του Πύργου των Αθηνών). Το Σαββατοκύριακο αξίζει να δοκιμάσεις το brunch του, αρκεί να έχεις κλείσει τραπέζι.

Σινώπης 3, Αθήνα
Τηλ: 210 7778475

KOZI'S
Φημισμένο meat place των Βορείων. Θα βρεις όλων των ειδών τα κρεατικά, μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους. Με κουζίνα εμπνευσμένη από την Ελλάδα και τη Νότια Αφρική, από το 2010 που πρωτο-άνοιξε με μόλις 9 τραπέζια, έγινε σημείο συνάντησης όσων αγαπούν το καλό και κυρίως καλομαγειρεμέο κρέας.

Τα δε burger του, έγιναν τα αγαπημένα των Boρείων της Αθήνας. Σήμερα ο αριθμός των τραπεζιών είναι σίγουρα τριπλάσιος από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και το ενδιαφέρον του κόσμου παραμένει αμείωτο.

Δύσκολο να πας οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και να βρεις να κάτσεις αμέσως, αλλά αξίζει την αναμονή.

Παν. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια
210 8101584

FOOD STR
Το fast foood σε άλλη διάσταση. Βurger to go σε χαμηλές τιμές και καλή ποιότητα. Αν περάσεις βράδυ, εκεί μετά τις 12, γίνεται χαμός αλλά η εξυπηρέτηση είναι άμεση και θα ευχαριστηθείς ωραίο φαγητό "δρόμου" (όπως λέει και το όνομά του).

Καλαμιώτου 14, Αθήνα
Τηλ: 210 3211003

ΗΟΤ ΗΟΤ ΒURGER BAR
Αν περάσεις από τη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη, θα δεις μια κοσμοσυρροή άνευ προηγουμένου. Δεν πρόκειται για κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά για μια συγκέντρωση επιθυμίας για ένα καυτό- καυτό burger.

Το πιο famous burger που θα βρεις στο "πεζοδρόμιο".

Πραξιτέλους 2 (Κολοκοτρώνη), Αθήνα
Τηλ: 213 0272440

πηγη: followme

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share