Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πέντε πάμφθηνα μεζεδοπωλεία στο Μεταξουργείο που θα τα λατρέψετε από την πρώτη στιγμή (photos)

30 Απριλίου 2017 14:00
Πέντε πάμφθηνα μεζεδοπωλεία στο Μεταξουργείο που θα τα λατρέψετε από την πρώτη στιγμή (photos)

Ανοιξιάτικες αυλές, ανθισμένοι κήποι, νοσταλγικές σάλες που θυμίζουν καφενέδες απ’ τα παλιά, μεζεδοπωλεία με χύμα διάθεση, χύμα κρασί και νόστιμους ελληνικούς μεζέδες. Ιδού πέντε από τα αγαπημένα μας μέρη για τσιμπολόγημα στο Μεταξουργείο που μας χορταίνουν με 10€.

Πυρολίκι
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ: 21 0342 0293

Μια πέτρινη αυλή με αναρριχώμενα φυτά, ό,τι πρέπει για τις ανοιξιάτικες βραδιές, μας σερβίρει δημιουργικούς ελληνικούς μεζέδες – σκεφτείτε πειραγμένα κρητικά ζυμαρικά, φάβα, νόστιμη πατατοσαλάτα αλλά και κλασικά πιάτα. Μαζί με ουζάκι ή κρασί και άφθονους… ρεμπέτικους σκοπούς, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Τσουλήθρα
Σαλαμίνος 64, τηλ: 21 1403 5686

Άλλη μια κρυμμένη αυλίτσα μας περιμένει στην καρδιά του Μεταξουργείου: Η πίσω αυλή της Τσουλήθρας μοσχομυρίζει κρεατομεζέδες, από κεμπαπάκια και πανσέτες μέχρι μερακλίδικα λουκάνικα. Μαζί με τα κλασικά ορεκτικά και μπύρα ή κρασί, υπολογίστε περί τα 12€ το άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Αποκαλύπτουμε τι έκαναν οι γυναίκες και τρέλαναν τον Χρανιώτη. Τι θα δούμε σήμερα στο παιχνίδι...

Ακροβάτης
Ψαρρών 26 και Μαιζώνος, τηλ.: 210 5230750

Όμορφη σάλα, νοσταλγικό μωσαϊκό και νεοκλασική αισθητική σε ένα κτίριο που κάποτε φιλοξένησε τα γυρίσματα του περίφημου Μπακαλόγατου: Ο Ακροβάτης είναι ένα μουσικό καφενείο με προσωπικότητα, που εκτός από τζαζ και ρεμπέτικες live μουσικές, σερβίρει ελληνικούς μεζέδες with a twist, όπως ταλαγάνι και απάκι με πορτοκάλι, φέτα με μέλι και μαρμελάδα ντομάτας και ζυμωτό ψωμάκι. Για πλούσιο τσιμπολόγημα υπολογίστε περί τα 12-15€.

Η Μεταξού
Πιερίας και Πυθοδώρου 10, τηλ: 210 5229290

Εκεί που το Μεταξουργείο συναντά τον Κολωνό, ένα παλιό σπίτι ανοίγει τις πόρτες του, απλώνει τραπέζια στη σάλα και την αυλή και σερβίρει κλασικούς μεζέδες, όπως κεφτεδάκια, παστουρμαδόπιτες, κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικα και γιαουρτλού. Συνοδέψτε με νησιώτικο κρασί, αφεθείτε στις… γλεντζέδικες μουσικές που συχνά παρασύρουν τους θαμώνες σε χορό και υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο. Σημειώστε ότι, μετά το Πάσχα, ξανανοίγει στις 21/4.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειρήνη Κολιδά: Αποκαλύπτει τα μυστικά για να διατηρεί το κορμί της αλλά και το ποιος άντρας την ιντριγκάρει!

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, τηλ.: 215 5506414

Σε μία από τις πιο όμορφες αυλές του Κεραμεικού, το Καμπεθόν με τα τραπεζάκια στο ψιλό χαλίκι, κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων, είναι ένα νεο-καφενείο με χύμα διάθεση, όπου συχνά θα πετύχετε και αυτοσχέδια… unplugged live. Εδώ απολαμβάνουμε φθηνά ποτά και μπύρες, αποστάγματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κλασικά, απλά κι απέριττα μεζεδάκια, και δεν πληρώνουμε πάνω από 10-12€ το άτομο.

Πηγή: in2life.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share