Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γεύσεις από την παλιά Αθήνα: Μόλις άνοιξε η αυλή του Κούβελου και μας περιμένει! (Photos)

28 Απριλίου 2017 18:11
Γεύσεις από την παλιά Αθήνα: Μόλις άνοιξε η αυλή του Κούβελου και μας περιμένει! (Photos)

Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])

Φωτογραφίες: Γιάννης Παπαργύρης

Πάλλευκοι σοβατισµένοι τοίχοι, κλασικές καρέκλες, vintage µωσαϊκό στο πάτωµα και µια υπέροχη αυλή µε αέρα παλιάς Αθήνας περιγράφουν την ατµόσφαιρα της πρώην προσφυγικής κατοικίας, που φιλοξενεί από το 2001 την πιο ιστορική ταβέρνα της Αθήνας σε µια ήσυχη γειτονιά στο Κουκάκι.

Μάλιστα, πλέον μπορείτε να περάσετε ξέγνοιαστες και ιδιαίτερα ευχάριστες στιγμές στην περίφημη αυλή του Κούβελου, που έχει ανοίξει και μας περιμένει!

Στα συνολικά 108 χρόνια επιτυχηµένης πορείας της, η ταβέρνα του Κούβελου υπήρξε σηµείο συνάντησης για καλό κρασί, ωστόσο, γρήγορα ξεχώρισε και για το αυθεντικό ελληνικό φαγητό!

Με τον Χαράλαµπο Βασιλειάδη πλέον στο τιµόνι της κουζίνας, η κάρτα αναδεικνύει παραδοσιακές συνταγές που διακρίνονται για τη νεωτερικότητά τους, τη σπιτική νοστιµάδα και την έµφαση στην ποιότητα.

Από κανένα τραπέζι δεν λείπουν τα πολίτικα µπιφτέκια, το κατσικάκι λαδορίγανη και οι λαχανοντολµάδες, ενώ σπεσιαλιτέ θεωρούνται το ροστ µπιφ και τα συκωτάκια µε πουρέ πατάτας. Έκπληξη για το τέλος η γευστικότατη πάβλοβα µε την αφράτη µαρέγκα!

Στα συν µια ποιοτική λίστα µε βιολογικά κρασιά. Από €18. Τρ.-Παρ. 18:00-00:00, Σάβ. 13:00-00:00, Κυρ. 13:00-17:00. Δευτέρα κλειστά.

Highlights

  • Η χαλικόστρωτη ολάνθιστη αθηναϊκή αυλή του, όπου «µεταφέρεται» το cozy σκηνικό τις καλές µέρες.
  • H ψαγµένη µουσική υπόκρουση και τα lives τα Σ/Κ του χειµώνα µε πιάνο και σαξόφωνο!

Must Try

Τα πιτάκια Καισαρείας και το χειροποίητο λουκάνικο Δράµας.

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Τ. 211 4052418

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share