Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φαγητό με θέα χωρίς να τα πληρώσετε "χρυσάφι"! Πού θα φάτε με μέχρι 20 ευρώ;

8 Απριλίου 2017 17:34
Φαγητό με θέα χωρίς να τα πληρώσετε

Θέα θάλασσα, θέα Ακρόπολη, θέα από ψηλά. Ωραίο πράγμα η θέα, ανοίγει το μάτι.

Ανοίγει όμως διάπλατα και το πορτοφόλι. Μπορούμε να την απολαύσουμε με γευστική συνοδεία χωρίς να μας βγει από τη μύτη στη λυπητερή;

Μπορούμε.

Ιδού αγαπημένες διευθύνσεις εντός και εκτός Αθηνών για σούπερ θέα, νόστιμες γεύσεις γης και θάλασσας και κατιτίς λιγότερο κατιτίς περισσότερο από 20€ στον λογαριασμό, ανά άτομο, με κρασάκι.

Θέα
25ο χιλ Λεωφ.Κατσιμιδίου, Βαρυμπόμπη, τηλ: 2108169623



Ο ορισμός της «εξοχικής ταβέρνας» βρίσκεται στην καταπράσινη Βαρυμπόμπη. Φημίζεται για τα σούπερ παϊδάκια της και προσφέρει απλόχερα βλέμματα σε όλο το λεκανοπέδιο. Όπως σε κάθε εξοχικό κέντρο που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και εδώ η κρεατοφαγία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, με το κοντοσούβλι, το αρνάκι στη σούβλα και τις μπριζόλες να κλέβουν την γευστική παράσταση. Συνοδευτικά, εξίσου νόστιμα, οι φρέσκες πατάτες, το τζατζίκι και τα τυροπιτάκια. Με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα σας έρθει περίπου στα 20€/ άτομο.

Απέραντο Γαλάζιο
Ανατ. παραλία Βάρκιζας, δίπλα στον ΝΟΒ, Βάρκιζα, τηλ: 210 9655951



Κλασσική παραθαλάσσια ταβέρνα, το Απέραντο Γαλάζιο βγάζει τραπεζάκια στην άμμο και με θέα τα πανιά των windsurf και το γαλάζιο της θάλασσας σερβίρει ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι σε ικανοποιητικές μερίδες. Καλαμάρι ψητό, καλαμαράκια τηγανιτά, ταραμοσαλάτα, γαρίδες τηγανιτές, μελιτζανοσαλάτα, γαύρος και ωραιότατη σαρδέλα συγκαταλέγονται στα must του καταλογου. Συνοδεία χύμα κρασιού, αν επιλέξετε μικρά ψαράκια και ορεκτικά, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€/άτομο. Αν πάρετε ουζάκι τότε υπολογίστε περί τα 20-25€.


Σάββας Κεμπάπ
Ερμού 91, τηλ: 21 0321 1168



Κεμπάπ με θέα Ακρόπολη. Τι καλύτερο; Το μαγαζί της γνωστής σουβλακο-αλυσίδας στο Μοναστηράκι διαθέτει έναν τεράστιο χώρο πολλών επιπέδων, με την ταράτσα να αποτελεί το… κρεμμυδάκι στην πίτα και να χαρίζει απλόχερα θέα (και τυλιχτά) με φόντο την Ακρόπολη. Το μενού κλασσικό: πιτόγυρα, κεμπάπ σε μερίδες ή τυλιχτά, ωραίο ντονέρ, νόστιμες σαλάτες και γενναίες μερίδες σε ικανοποιητικές τιμές. Για ένα greek souvlaki γεύμα με μπύρα, και μπόλικους τουρίστες υπολογίστε περί τα 15€.

Τα καβούρια του Ασημάκη
Λιμάνι Ραφήνας, τηλ: 22940 24551



Η κλασσική ψαροταβέρνα στο Λιμάνι της Ραφήνας προσφέρει απλόχερα θέα, ούζο και εκλεκτούς ψαρομεζέδες με φόντο τα πλοία που έρχονται και φεύγουν. Δοκιμάστε σούπερ γαύρο μαρινάτο, εξαιρετικούς τοματοκεφτέδες, χταποδάκι ψητό, μπακαλιαράκια τηγανιτά και πεντανόστιμη σαλάτα σταμναγκάθι ή την ρόκα/μπαλσάμικο/ φέτα. Προτιμήστε τον πάνω όροφο για ακόμα πιο ωραία θέα στο λιμάνι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο (εκτός και αν πάρετε φρέσκο ψάρι), για μεζεδοτσιμπολόγημα συνοδεία μπύρας ή κρασιού.

Άμμος
Ακτή Κουμουνδούρου 44, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4224633



Στη σειρά των μαγαζιών της περατζάδας του Μικρολίμανου, η Άμμος ξεχωρίζει για το πολύχρωμο εσωτερικό της που θυμίζει αρκετά νέο-ταβέρνα, το τίμιο φαγητό της και τις εξίσου τίμιες… τιμές της. Η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο εδώ, χωρίς όμως να λείπουν και κάποιες επιλογές σε κρέας. Δοκιμάστε τα φρεσκότατα μύδια σαγανάκι, την ωραιότατη αθερίνα και τους κολοκυθοκεφτέδες, τις σαρδέλες με μαϊντανό και ντοματούλα, την πικάντικη τσιροσαλάτα, αλλά και το φιλέτο ψαρονέφρι και το νόστιμο γεμιστό μπιφτέκι, αν δεν θέλετε ψαροφαγία. Συνοδεία χύμα κρασιού, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 20€/άτομο.

Βόσπορος
Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4127324



Παραμένουμε Μικρολίμανο, απολαμβάνουμε εξίσου όμορφη θέα, όμως αλλάζουμε μενού και γεύσεις. Ο Βόσπορος μας καλεί να τον φάμε και όχι να τον πιούμε και σερβίρει πιάτα εξ’ Ανατολής, προσεγμένα και μυρωδάτα: Εδώ τρώμε από ντονέρ μέχρι χουνκιάρ και από σις ή αδάνα κεμπάπ μέχρι λαχματζούν και ρολά μελιτζάνας, σε γενναιόδωρες μερίδες. Συνδυάζουμε με κρασί και χάζι στη μαρίνα, τσουγκρίζουμε σφηνάκια λικέρ μαστίχας κερασμένα και υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Στου Λαδόκωστα
Λ. Ποσειδώνος 4, Ν. Μάκρη, τηλ: 22940 91812



Στο μοντέρνο self service ψητοπωλείο του Λαδόκωστα η κρεατοφαγία πραγματοποιείται, όπως δηλώνει και το όνομά του, σε λαδόκολλα με θέα τη θάλασσα της Νέας Μάκρης. Το μενού περιορισμένο, όμως αρκούντως ικανοποιητικό και νοστιμότατο. Περιλαμβάνει χοιρινά καλαμάκια ζουμερά με κρεμμυδοπάπρικα (1,40€), μερίδα μπιφτέκια κανονικά ή «του μερακλή» με σκέτο κιμά (6,80€, χωρίς πατάτες όμως), νοστιμότατες πιτούλες κομμένες για να τα συνοδεύσετε, αφράτες και καλοψημένες, και ντομάτα γεμιστή με τυρί για σαλάτα.

Balcony
Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνα, τηλ: 22940 75888



Θέα και χώρος που σε μεταφέρουν σε νησί, μενού που δεν «τσιμπάει» και ευγενέστατο προσωπικό συνθέτουν το τρίπτυχο της επιτυχίας για το must εστιατόριο της Ραφήνας, το οποίο πλέον διαθέτει οικονομικά σετ μενού για low budget δείπνο. Με 14-19€/ άτομο (Παρασκευές, Σάββατα 13.00 με 2.00 και Κυριακή 17.00 με 22.00) μπορείτε να απολαύσετε πλήρες γεύμα με ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο, επιλέγοντας πιάτα όπως ανάμεικτη σαλάτα με εσπεριδοειδή, πέννες με κοτόπουλο, ριζότο με γαρίδες, φαρφάλες με φρέσκο σολομό και μπρόκολο και ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα.

Πηγή: In2life.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share